NewsMaker: PD a mai semnat un contract cu o firmă de lobby din SUA. 120 de mii de dolari pentru 6 luni

Partidul Democrat continuă să caute susținere în Statele Unite. Recent, formațiunea aflată la guvernare a semnat un nou contract de lobby cu o companie americană, Cogent Strategies LLS, transmite NewsMaker. În ultimii ani, pentru astfel de servicii, democrații au cheltuit deja peste un milion de dolari.

NewsMaker: PD a mai semnat un contract cu o firmă de lobby din SUA. 120 de mii de dolari pentru 6 luni
(Foto: pdm.md)

Contractul a fost semnat la sfârșitul anului trecut, pe 29 decembrie, de către secretarul general al PD, Constantin Botnari, iar o copie a acestuia a fost publicat pe site-ul Departamentului de Justiție al SUA. Cogent Strategies LLS este o companie fondată de Kimberley Fritts care anterior a deținut funcția de director executiv al unei alte companii de lobby, Podesta cu care democrații au lucrat în 2016 și 2017.

Noul contract este pe o jumătate de an, timp în care, compania de lobby urmează să ofere servicii de cercetare și analiză, consiliere pe subiecte de geopolitică, crearea și distribuirea de diverselor materiale și pregătirea informală a reprezentanților media și organizațiilor neguvernamentale. De asemenea, compania va organiza diverse întrevederi. 

Pub

Toate aceste servicii vor costa Partidul Democrat 120 de mii de dolari ce vor fi plătiți în 2 tranșe egale. De asemenea, democrații s-au angajat să mai achite circa 3% din sumă pentru diverse cheltuieli administrative ale companiei. 

Estea cea de-a 5-a companie de lobby american cu care PD semnează contracte. Pe lângă Podesta, cu care a lucrat 2 ani la rând, democrații au mai angajat astfel de companii ca: Burson-Marsteller, Cornerstone Government Affairs și Prime Policy Group.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub