Politica Editorială

Informaţie generală
Portalul de ştiri UNIMEDIA este o investiţie privată şi urmăreşte să obţină profit, iar din punct de vedere editorial - să-şi informeze vizitatorii în mod operativ şi imparţial.

UNIMEDIA îşi propune să apropie şi să faciliteze discuţia dintre cetăţeanul simplu şi persoanele publice. Portalul este un spaţiu al discuţiilor, unde pot fi exprimate liber opinii contradictorii pe diferite teme. Tendinţa UNIMEDIA este să devină un portal multimedia, care este elaborat cu participarea activă a cititorilor în format text, foto, audio şi video.

Conţinutul şi structura portalului
Conţinutul UNIMEDIA este format preponderent din ştiri, care sunt structurate în cadrul a zece categorii: ştiri de top, politic, social, economic, integrare europeană, MD în presa străină, IT ştiinţă, sport, monden şi blogosfera. Suplimentar, UNIMEDIA publică analize, interviuri, realizează sondaje online şi dezvoltă proiecte media proprii.

Principii:
operativitate. UNIMEDIA anticipează şi transmite online cele mai importante evenimente, care prezintă interes pentru publicul online din Republica Moldova. Ştirile se publică pe site la scurt timp de la producerea evenimentului, astfel încât vizitatorii să aleagă UNIMEDIA ca prima sursă de ştiri online.

interactivitate. Vizitatorii UNIMEDIA au posibilitatea de se implica direct la elaborarea conţinutului. Ei pot să expedieze ştiri în format text, foto, audio şi video, inclusiv să-şi exprime opinia vis-a-vis de ştirile publicate.

abordare originală. Subiectele de presă sunt tratate dintr-un punct de vedere neconvenţional, care formează un stil aparte al ştirilor UNIMEDIA.

profesionalism. Dacă este un subiect scandalos, ştirea nu se publică până când nu este verificată din a doua sursă. Se publică doar fapte. Învinuirile fără probe pot fi publicate doar în cazul în care reprezintă opinia unei persoane concrete.

imparţialitate. În cazul în care subiectul de presă reprezintă un conflict, se solicită cât mai multor opinii pe criteriul echidistanţei, astfel încât UNIMEDIA să nu fie perceput ca fiind un portal de ştiri partizan.

neafiliere politică. Angajaţii UNIMEDIA pot fi membri sau simpatizanţi ai diferitor partide politice, dar în activitatea reportericească se ghidează de normele deontologice ale ziaristului şi nu angajează portalul de ştiri în dispute politice.

Comentarii
Sunt moderate comentariile care:
1. discriminează alte persoane pe baza de naţionalitate, rasă, etnie, religie, gen sau opţiune sexuală;
2. incită la violenţă sau reprezintă atacuri la persoană, răbufniri sau reacţii necontrolate;
3. reprezintă spam (conţin publicitate pentru profit; lipsite de sens/conţinut; sunt alcătuite doar dintr-un link/imagine; strict personale);
4. sunt trimise în dublu (sau multiplu) exemplar;
5. promovează un alt site în mod vădit;
6. transformă forumul în monolog sau dialog.

Proiecte media proprii
Evenimentele importante din Republica Moldova şi de peste hotare se prezintă publicului prin intermediul unor proiecte media proprii. UNIMEDIA va anticipa aceste evenimente şi va pregăti din timp module speciale pentru astfel de proiecte.

Poziţia faţă de situaţia din societate
Portalul de ştiri UNIMEDIA, pe lângă rolul de informare şi interpretare, are şi o responsabilitate civică, promovând valori în societate. În acelaşi timp, UNIMEDIA are o poziţie tranşantă faţă de situaţia din societate, care urmează să fie promovată corespunzător în conţinutul portalului:

conflictul transnistrean. UNIMEDIA susţine integritatea teritorială a Republicii Moldova şi optează pentru retragerea necondiţionată a trupelor ruse de pe teritoriul regiunii transnistrene;

politică externă. Susţinem integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană şi NATO (ca metodă de soluţionare paşnică şi grabnică a conflictului transnistrean). Politica Republicii Moldova cu Rusia, Ucraina şi România se bazează pe relaţiile de bună vecinătate;

reformarea clasei politice. Pledăm pentru reformarea clasei politice, care este o precondiţie pentru dezvoltarea economică a Republicii Moldova la standardele occidentale.

Notă!
În orice moment este posibil să revizuim politica editorială în cazul în care conţinutul portalului va face necesară clarificarea sau schimbarea unor detalii.