ora: 13:42, 13 noi 2012 29810 11
(foto) Nicu Țărnă se însoară cu Cristina Cojocaru, experta anticorupțieSolistul trupei „Gândul Mâței", Nicu Țărnă, și-a găsit aleasa inimii. Artistul nu a ezitat mult și a cerut-o în căsătorie pe iubita sa Cristina Cojocaru, expertă anticorupție.

- Cum ai cunoscut-o pe aleasa inimii tale?

Vizual o cunosc de mult timp. Studiam în licee alăturate, iar cercul meu de activitate undeva se intersecta cu al ei. Ea este femeie foarte frumoasă. Dar eu îmi dădeam seama atunci că în spatele oricărei femei frumoase stă un bărbat și undeva poate am ezitat să fac cunoştinţă cu ea.

În prezent activez la radio și prezint o emisiune matinală. Într-o zi am hotărât să invităm niște experți din domeniul anticorupției pentru detalii despre Republica Moldova... țara minunilor. Am sunat-o și am invitat-o. În același timp, la mine acasă era o mătușă și asculta emisiunea. În pauza de publictate m-a sunat  și mi-a spus: „Pune mâna pe fata asta Nicu!". Zis şi făcut.

După emisiune i-am propus să mergem pentru jumătate de oră să servim un ceai. Timpul s-a scurs atât de repede alături de ea, încât mi-am dat seama că discutam în continuu de cca 4 ore. Ulterior, au urmat telefoane. Astfel, fără să vreau, din luna februarie am început să fim împreună.

- Cum te-au primit părinții fetei?

Părinții ei seamănă foarte mult cu părinții mei. De aceea, eu am văzut familia Cristinei ca pe familia mea doar că din alt unghi, 3D dacă pot să spun. Cu tatăl ei ne-am văzut doar de două ori anterior, pentru că a treia oară, eu deja i-am cerut mâna.

Alături de părinţii lui Nicu Ţărnă- Ce te-a determinat să o ceri în căsătorie?

Știi, cineva mi-a spus că nu trebuie să te sfătui cu nimeni, trebuie să simți. Și eu am simțit că trebuie să spun asta acum, am simțit-o la sfârșitul verii, începutul toamnei. Dar nu am cerut-o în căsătorie pentru ca să legalizez relația noastră, nu am făcut-o din obligație, așa mi-a venit mie și așa am decis. Ambii am avut o experiență de căsătorie, am trecut prin asta.

- Cum a fost acel moment când ai cerut-o de nevastă?

Odată stăteam împreună și am întrebat-o dacă vrea să fie soția mea. Ea m-a luat peste picior și mi-a spus: Chiar acum vrei să-mi ceri mâna, așa simplu, poate faci și tu ceva mai orginal? Zis și făcut.

Am prins momentul când tatăl, cu fratele ei mai mare împreună cu familia lui s-au întors din Germania în Moldova. În același timp, eu am avut o premieră - „My darling Missis Kronky" la Teatrul „Ginta Latină". Astfel, am ales data de 1 noiembrie pentru ca toate rudele ei să fie prezente la spectacol. Eu am vrut să-i iau prin surprindere pe toți. Am avut și complici, formația Ștefan Vodă în frunte cu Tudor Ungureanu şi câţiva actori de la teatru. După spectacol, pe scenă a urcat ansamblul etno-folcloric „Ştefan Vodă". Apoi, cineva din membrii formaţiei a coborât în sală, a luat-o de mână  pe Cristina şi a dus-o pe scenă. În acest moment, am ieșit cu un buchet mare de flori în mâni (preferatele ei sunt cele de sezon, crinii albi). Am întrebat-o: Cristina, vrei să fii soția mea?. Lumea s-a oprit exact ca în filmele americane. După o pauză, ea a spus da, deși nu înțelegea bine ce s-a întâmplat, nici nu putea să vorbească (zâmbește). Încă două zile a stat așa, pe valul emoțiilor. Ulterior am mers la părinții ei. Tatăl ei tot îmi arăta cu degetul: „Măi băiete, ce ai făcut tu azi, mai că inima să mă apuce".- Cum ai ales inelul?

Degetul ei inelar este aproximativ ca degetul meu mic. Oricum, ca să nu dau greș, l-am comparat cu un inel al ei lăsat pe noptieră. Am ales un inel frumos și scump, fără diamant. De ce?  Pentru că eu sunt diamantul ei și ea este diamantul meu și așa o să fim toată viața. (zâmbeşte)

- Ați fixat și data marelui eveniment?

Nu, încă nu. Dar ne gândim să organizăm nunta vara. Probabil, mai aproape de ziua mea (25 iulie). Pentru că, atât rudele mele, cât și rudele ei sunt plecate în străinătate, iar vara este timpul când aceștia pot să-și ia concediu. Ne propunem să facem o nuntă mare, o sărbătoare la care să fie multă veselie. Optăm pentru o nuntă în stil european. Chiar nu vreau un șablon moldovenesc. O să vedem cum va fi.

- Vei cânta la nunta ta?

Eu cred că da. Se spune că nu este bine să cânți la nunta ta, dar eu nu cred în astfel de superstiții. Vreau să fie vesel.

- Cine vor fi primii invitați din listă?

Oooo, sunt foarte mulți. Nici nu știu chiar. Dar neapărat nu o să lipsească Pasha Parfeni, Vali Boghean. Am foarte mulți prieteni, deocamdată nu m-am gândit să fac o listă.

- Spuneai că te-au deranjat cum au interpretat unele posturi TV vestea că te însori...

Pe mine m-au deranjat replicile unor posturi TV. În special titluri de gen „Nicu Țărnă în curând va deveni tătic". Iar lucrurile frumoase pe care le-am spus despre Cristina, ei chiar le-au ignorat. Probabil caută scandal. Noi avem nevoie în Republica Moldova de lucruri frumoase ca să ne îmbărbătăm unul pe altul, ca să ne dăm șanse unul altuia, nu să scriem doar despre război și viol? De ce să nu dăm povești de dragoste și povești de succes? Sunt lucruri banale? Am fost deranjat de acest lucru. Este chiar rușinos, ar trebui să mă sune și să-și ceară scuze. Vin oamenii și mă întreabă dacă ea este însărcinată! Sau îmi spun că te însori cu ea pentru că este însărcinată! Eu nu ascund relația mea cu ea. Este simplu să te apropii și să întrebi. Iată de ce trăim cum trăim. Problema este în noi, în cetăţeni, în general... şi nu în conducerea ţării. Noi nu ne putem pune la punct viața noastră.

- Unde veți merge în luna de miere?

Luna de miere o vom face și în Chișinău. Nu este o problemă. Poate vom merge să călătorim ... Poate chiar la rude, care se află în Franța, în Germania. Pentru noi luna de miere este aici și acum, dar cu siguranţă vom merge undeva pentru că ambii iubim să călătorim.

- Ce te-a atras cel mai mult la ea?

Bărbaților le place să vadă cu ochiii, iar femeilor să asculte cu urechile. Dar bineînțeles că la ea frumusețea fizică se complementează perfect cu inteligența, cu spiritul. Ea este o persoană cu care poți discuta despre orice, este o persoană citită... Este foarte sinceră. Eu pot să discut cu ea orice și nu contează dacă vorbim despre domeniul meu sau al ei, care este o artă, este o artă ca să faci scheme și să te gândești la strategii anticorupție.
Ea mie îmi place foarte mult şi asta spune tot.

- Cum se aplică la voi aceste cuvinte: Se știe că în spatele unui bărbat puternic este o femeie puternică și invers?

Sunt de acord sută la sută. Pentru că noi bărbații suntem foarte slabi. Aparent noi suntem foarte puternici, dar în realitate noi suntem foarte vulnerabili. Ea m-a ajutat foarte mult pe mine.  Mi-a fost alături atunci când nu mă simțeam bine, m-a susținut și m-a întărit. Am senzația că o cunosc de o viață, dar ne-am întâlnit acum. Şi eu la rândul meu o susţin atunci când ea are nevoie de mine. De asemenea, pentru mine sunt importante atât succesele, cât şi insuccesele ei.

- Cum a trecut Cristina peste perioada asta în care ea și-a dat demisia din Comisia Națională de Integritate. Mai ales că acest subiect a fost destul de mediatizat...

Ea nu s-a așteptat la asemenea reacții dure din partea unor reprezentanți politici. Alegerea îi aparţine şi eu mă conformez. După mine, această Comisie este una partajată politică şi compromisă. Astfel, eu pun la îndoială integritatea acestei comisii. La noi corupția este ca la ea acasă. Această comisie trebuia să-şi înceapă activitatea în luna martie, dar vedem că nici la anul nu va începe. Îmi pare rău de aşa zisele reforme din Republica Moldova.  Acum vorbesc ca şi orice cetăţean.

- Ce surprize pregătește „Gândul Mâței"?

Noi vom lansa un album în curând, de care m-am tot săturat să vobesc, dar este de datoria noastră şi neapărat o vom face. Nu pot să spun exact când. O să fie 13 piese, 12 absolut noi şi una în remake. Ca și stilistică tot este „Gândul Mâței": trompetă, piese mai lente, mai ritmate, despre dragoste și despre viață, despre tot ce ne înconjoară, despre oameni şi despre noi...

- Cum arată fanii Gâdul Mâței?

Eu mă bucur că muzica nu are vârstă. Cei care mă ascultau acum 10 ani o fac și acum, iar cei care aveau doi trei anişori acum 10 ani, în prezent ascultă Gândul Mâţei la greu. Noi facem ceea ce ne place, iar publicul pentru asta ne ascultă. Trăiască muzica!

Interviu realizat de Cristina Arama.


Comentarii (11)
 • +3 (7)
  sincere felicitari )))

  casa de piatra
  • +2 (6)
   Felicitări!

   Sănătate şi multă, multă fericire.
 • +5 (9)
  Симпатичная пара...

  Касэ де пятрэ де Косэуц пе динафарэ ;)
 • +2 (4)


  "făcuţei" ambii ;)
 • +3 (7)
  Felicitari Nicu.

  Sunt cetățean activ
 • +7 (11)
  Sexy fata. El tre sa mai mearga la sala:)
 • +3 (7)
  Sanatate, fericire si intalegere! Sa va impliniti unul pe altul si sa va bucurati de viata!
 • -2 (8)
  Parerea mea e ca nu e ea de el. Cred ca nu vor fi mult timp impreuna... stiu de ce spun asta, si nu o spun din invidie sau rautate. Scuze Nicu, scuze Cristina.

  Sunt cetățean activ
 • -4 (10)


  porculetul Nicu a dat peste o vinatoare de "statut"

  oare chiar sa ajunga pina la nunta???? ;)
 • -2 (8)
  Nu stie fata unde se baga!

  Lupta cu coruptia ar trebui s-o inceapa mai intii cu viitorii "socrisori":)

  Cristinuta,oare s-a terminat mama baietilor buni in Moldova?
 • +2 (6)
  Nicule nu asculta pe acesti frustrati ,domnita ta e desteapta,frumoasa si eleganta cu parinti pe potriva ,Sa ne traiti mult si bine spre bucuria tuturor.Eu cred in familii cu substanta ,poate ca chiar tu cu Cristina vei scimba faţa moldovianului ,vom deveni mai atractivi si de succes .

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
Alte interviuri
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA