ora: 11:28, 15 dec 2015
SUA mențin Republica Moldova pe agenda priorităților externe

În dimineaţa zilei de astăzi, vicepreşedintele PLDM, Valeriu Streleţ, a avut o întrevedere cu Bridget A. Brink, asistent adjunct al Secretarului de stat al SUA.

Dialogul a vizat situaţia social-politică şi economică din Republica Moldova, identificarea soluţiilor pentru depăşirea crizei politice şi învestirea unui nou guvern, continuarea procesului de implementare a agendei interne de reforme, asigurarea parcursului pro-european al ţării, precum şi aspecte de securitate regională.

Oficialul american a reiterat sprijinul SUA pentru dezvoltarea şi modernizarea Republicii Moldova şi a subliniat, în context, importanţa continuării reformelor, în special în domeniul justiţiei, asigurarea supremaţiei legii, combaterea corupţiei şi consolidarea sistemului financiar-bancar.

Bridget Brink a mai afirmat că SUA vor susţine Republica Moldova în efortul de a restabili relaţiile cu partenerii de dezvoltare, inclusiv cu Fondul Monetar Internaţional.

Valeriu Streleţ a exprimat gratitudine pentru asistenţa valoroasă oferită de SUA, dar şi pentru menţinerea Republicii Moldova pe agenda priorităţilor externe ale SUA.

La întrevedere au participat ambasadorul SUA la Chişinău, James D. Pettit, vicepreşedintele PLDM, Vadim Pistrinciuc, precum şi deputaţi liberal-democraţi.

FORUMUL MASS-MEDIA 2017
Interviu
Igor Meriacre, expert în asigurarea accesibilității, director executiv al Asociației “MOTIVAȚIE” din Moldova: Statul procedează exact ca un agent economic care vrea să dezvolte afacerea sa, dar nu vrea să investească în ea Igor Meriacre, expert în asigurarea accesibilității, director executiv al Asociației “MOTIVAȚIE” din Moldova: Statul procedează exact ca un agent economic care vrea să dezvolte afacerea sa, dar nu vrea să investească în ea

Accesibilitatea este punctul de reper în tot ceea ce numim astăzi incluziunea socială a persoanelor cu dizabilități. Dreptul la un spațiu public accesibil este un drept fundamental prin care pot fi exercitate și celelalte drepturi. Lipsa accesibilizării constituie discriminare, iar asigurarea condițiilor de accesibilitate este necesară nu doar pentru persoanele cu dizabilități, dar și pentru vârstnici, copii, părinți ce își transportă copiii în cărucior sau brațe, femei gravide sau persoane cu o dizabilitate temporară. Astfel, numărul de persoane afectate de lipsa condițiilor de accesibilitate este triplu față de numărul persoanelor cu dizabilități.

Caricatura
PUB
Privesc.EU
Jurnal de rețete
Expresul
ALTFEL.MD - Știri #Altfel
Martor Ocular
Curs valutar
Curs oficial BNM 25 Iunie 2018
MDL:
EUR 1 19.7153 0,1877 EUR:
USD 1 16.9368 0,0136 USD:
UAH 1 0.6455 0,0017 UAH:
RON 1 4.2231 0,0419 RON:
RUB 1 0.2685 0,0031 RUB:
Arhiva
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA