ora: 14:42, 28 sep 2017
Socialiștii cer din partea CNA informații privind Autocomtrans

Ședința Consiliului municipal Chișinău din 28 septembrie a fost amânată din motiv că consilierii fracțiunii Partidului Socialiștilor au refuzat să voteze proiectul cu privire la plata datoriilor Întreprinderii municipale Autocomtrans, până când toate informațiile vor fi primite de la procuratură și de la Centrul Național Anticorupție(CNA). Socialiștii au cerut amânarea dezbaterilor până marți și au părăsit sala de ședințe.

Consilierul socialist, Vitalie Mucan a spus că “au fost deschise cauze penale. În ruinarea întreprinderii municipale sunt implicați consilieri. Vrem să primim informații detaliate despre situația de la Autocomtrans, pentru a găsi cea mai bună soluție a problemei”.

Consilierul a menționat că, pentru restul proiectelor de pe ordinea de zi la fel au apărut multe întrebări.

Socialistul Gaic Vartanean a comunicat jurnaliștilor, “în situația cu Autocomtrans, este implicat șeful Comisiei juridice și consilierul fracțiunii Partidului Liberal, Iurie Năstas. Nu putem să votăm pur și simplu și, astfel, să “mușamalizăm” păcatele liberalilor “.

Întrebat de jurnaliști despre proiectul privind sistemul de plăți electronice, care a fost introdus în suplimentul ordinii de zi, consilierul a menționat că acest proiect se află în gestionarea transportului public din 2014.

Potrivit lui, liberalii nu s-au grăbit să pună în aplicare proiectul, deoarece au înțeles că astfel în buzunarele lor nu vor veni sumele pe care le primesc până în prezent.

“Dacă astăzi am fi votat pentru toate proiectele de pe ordinea de zi, atunci terenul de pământ și compania Autocomtrans ar merge la liberali. Suntem gata să venim de două ori pe săptămână la ședință pentru a discuta toate proiectele și a rezolva problemele municipalității, dar nu așa cum își doresc liberalii – în folosul lor, nu al orășenilor “.

Reamintim că, marți, ședința consiliului municipal a fost amânată din cauza situației cu Autocomtrans, o întreprindere municipală care realiza lucrări de reparație în parcul ”Valea Morilor”, dar nu a fost remunerată.

Atunci socialiștii au acuzat liberalii că consilierul lor, Iurie Năstas, împreună cu primarul de Chișinău, Dorin Chirtoacă, încercau să ruineze intenționat întreprinderea pentru a profita de terenul de 3,8 hectare.

Ședința a fost amânată din cauza lipsei de cvorum.

FORUMUL MASS-MEDIA 2017
Interviu
Igor Meriacre, expert în asigurarea accesibilității, director executiv al Asociației “MOTIVAȚIE” din Moldova: Statul procedează exact ca un agent economic care vrea să dezvolte afacerea sa, dar nu vrea să investească în ea Igor Meriacre, expert în asigurarea accesibilității, director executiv al Asociației “MOTIVAȚIE” din Moldova: Statul procedează exact ca un agent economic care vrea să dezvolte afacerea sa, dar nu vrea să investească în ea

Accesibilitatea este punctul de reper în tot ceea ce numim astăzi incluziunea socială a persoanelor cu dizabilități. Dreptul la un spațiu public accesibil este un drept fundamental prin care pot fi exercitate și celelalte drepturi. Lipsa accesibilizării constituie discriminare, iar asigurarea condițiilor de accesibilitate este necesară nu doar pentru persoanele cu dizabilități, dar și pentru vârstnici, copii, părinți ce își transportă copiii în cărucior sau brațe, femei gravide sau persoane cu o dizabilitate temporară. Astfel, numărul de persoane afectate de lipsa condițiilor de accesibilitate este triplu față de numărul persoanelor cu dizabilități.

Caricatura
PUB
Privesc.EU
Jurnal de rețete
Expresul
ALTFEL.MD - Știri #Altfel
Martor Ocular
Curs valutar
Curs oficial BNM 23 Iulie 2018
MDL:
EUR 1 19.4396 0,1095 EUR:
USD 1 16.6856 0,0225 USD:
UAH 1 0.6314 0,0007 UAH:
RON 1 4.1765 0,0257 RON:
RUB 1 0.2626 0,0004 RUB:
Arhiva
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA