ora: 15:08, 04 mai 2017
Socialiștii au vorbit despre modul în care autoritățile orașului scapă cinic de copiii străzii

Pe data de 2 aprilie, în cadrul unui briefing, consilierul municipal PSRM, Eugenia Ceban a vorbit despre această situație făre precedent.
Numai la începutul lunii mai s-a diminuat scandalul privind alimentele alterate, care erau livrate în școli și grădinițe de către compania apropiată conducerii primăriei.
Acum se află că la sfârșitul lunii decembrie a anului trecut, primarul general, Dorin Chirtoacă a emis un ordin prin care a închis Centrul de plasament temporar pentru copiii orfani ”Vatra”

Aici erau plasați copiii străzii, care nu aveau unde să meargă, care aveau probleme cu părinții și se aflau periodic pe stradă. Sunt copiii care dorm în hotelul ”Național” și pe șantierele de construcție, prinși adeseori mirosând clei și furând mâncare din magazine.
Sunt copiii sărmani, numiți ”adolescenți cu probleme”, de care nu au nimeni grijă, pe care i-a abandonat statul reprezentat de majoritatea pro-europeană de la guvernare, în voia sorții, ”optimizând” sau mai degrabă distrugând sistemul caselor de copii din țară.
După închiderea centrului „Vatra“ copiii au fost plasați în Gimnaziul internat №3, încălcând astfel Regulamentul de funcționare a Gimnaziului internat, care a fost aprobat de Ministerul Educației. În această școală învață 200 de copii orfani. Acum lângă acești copiii săraci și dezavantajați, în mod constant sunt aduși și direcționați de poliție alți copii și mai nefericiți și dezavantajați, cu o experiență crudă de viață.
În același timp, autoritățile orașului nu au alocat fonduri nici pentru întreținerea copiilor, care au fost mutați din centrul „Vatra“, nici pentru acei copii ai străzii care în școală sunt trimiși de poliție, nici pentru personal. Iar angajații cu studii speciale sunt absolut necesari!
Adică, nu există bani, nici pentru mâncare, nici pentru produsele sanitaro-igienice, nici pentru alte nevoi. Nu sunt alocate fonduri nici pentru remunerarea cadrelor didactice care se ocupă cu acești copii. De fapt, autoritățile de la Chișinău au abandonat și acești copii și pe angajații internatului, care, în virtutea profesiei lor și doar a umanității, își fac munca suplimentar.
Consilierul s-a adresat autorităților de la Chișinău, și a solicitat soluționarea problemei, precum și plasarea și asigurarea copiilor străzii din capitală.

FORUMUL MASS-MEDIA 2017
Interviu
Igor Meriacre, expert în asigurarea accesibilității, director executiv al Asociației “MOTIVAȚIE” din Moldova: Statul procedează exact ca un agent economic care vrea să dezvolte afacerea sa, dar nu vrea să investească în ea Igor Meriacre, expert în asigurarea accesibilității, director executiv al Asociației “MOTIVAȚIE” din Moldova: Statul procedează exact ca un agent economic care vrea să dezvolte afacerea sa, dar nu vrea să investească în ea

Accesibilitatea este punctul de reper în tot ceea ce numim astăzi incluziunea socială a persoanelor cu dizabilități. Dreptul la un spațiu public accesibil este un drept fundamental prin care pot fi exercitate și celelalte drepturi. Lipsa accesibilizării constituie discriminare, iar asigurarea condițiilor de accesibilitate este necesară nu doar pentru persoanele cu dizabilități, dar și pentru vârstnici, copii, părinți ce își transportă copiii în cărucior sau brațe, femei gravide sau persoane cu o dizabilitate temporară. Astfel, numărul de persoane afectate de lipsa condițiilor de accesibilitate este triplu față de numărul persoanelor cu dizabilități.

Caricatura
PUB
Privesc.EU
Jurnal de rețete
Expresul
ALTFEL.MD - Știri #Altfel
Martor Ocular
Curs valutar
Curs oficial BNM 21 August 2018
MDL:
EUR 1 19.1026 0,1039 EUR:
USD 1 16.7434 0,0595 USD:
UAH 1 0.6056 0,0047 UAH:
RON 1 4.1097 0,0301 RON:
RUB 1 0.2493 0,0019 RUB:
Arhiva
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA