ora: 14:34, 25 apr 2017
Pe data de 29 aprilie socialiștii vor organiza Ziua de amenajare a teritoriului

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova a decis să organizeze Ziua de amenajare a teritoriului pe data de 29 aprilie. În această zi mii de activiști ai partidului vor ieși la subotnic, pentru a lichida consecințele calamității naturale din data de 20-21 aprilie.

Reamintim că, în urma ninsorilor din 20-21 aprilie au avut de suferit raioanele de centru și de sud ale țării, inclusiv capitala. Au căzut mii de copaci, multe case și chiar localități au rămas fără energie electrică din cauza deteriorării firelor electrice iar pe data de 21 aprilie circulația întregii țări a fost paralizată.
Având în vedere inactivitatea guvernării și autorităților locale, în dimineața zilei de 21 aprilie, Președintele Republicii Moldova i-a îndemnat pe cetățeni să nu rămână indiferenți și în comun să lichideze consecințele dezastrului.
Primii care au răspuns la apel au fost activiștii Partidului Socialiștilor, care pe parcursul întregului weekend și zilelor de sărbătoare au lucrat în curțile blocurilor de locuit, pe teritoriul grădinițelor și școlilor, au curățat drumurile și au menținut contact permanent cu serviciile comunale care au acordat ajutor oamenilor cu privire la conectarea energiei termice și electrice.

FORUMUL MASS-MEDIA 2017
Interviu
Igor Meriacre, expert în asigurarea accesibilității, director executiv al Asociației “MOTIVAȚIE” din Moldova: Statul procedează exact ca un agent economic care vrea să dezvolte afacerea sa, dar nu vrea să investească în ea Igor Meriacre, expert în asigurarea accesibilității, director executiv al Asociației “MOTIVAȚIE” din Moldova: Statul procedează exact ca un agent economic care vrea să dezvolte afacerea sa, dar nu vrea să investească în ea

Accesibilitatea este punctul de reper în tot ceea ce numim astăzi incluziunea socială a persoanelor cu dizabilități. Dreptul la un spațiu public accesibil este un drept fundamental prin care pot fi exercitate și celelalte drepturi. Lipsa accesibilizării constituie discriminare, iar asigurarea condițiilor de accesibilitate este necesară nu doar pentru persoanele cu dizabilități, dar și pentru vârstnici, copii, părinți ce își transportă copiii în cărucior sau brațe, femei gravide sau persoane cu o dizabilitate temporară. Astfel, numărul de persoane afectate de lipsa condițiilor de accesibilitate este triplu față de numărul persoanelor cu dizabilități.

Caricatura
PUB
Privesc.EU
Jurnal de rețete
Expresul
ALTFEL.MD - Știri #Altfel
Martor Ocular
Curs valutar
Curs oficial BNM 21 August 2018
MDL:
EUR 1 19.1026 0,1039 EUR:
USD 1 16.7434 0,0595 USD:
UAH 1 0.6056 0,0047 UAH:
RON 1 4.1097 0,0301 RON:
RUB 1 0.2493 0,0019 RUB:
Arhiva
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA