ora: 15:50, 21 iul 2017
Partidului Socialiștilor din Republica Moldova referitor la Declarația majorității parlamentare cu privire la Transnistria, adoptată în data de 21.07.2017

PSRM condamnă cu fermitate acțiunile provocatoare și declarațiile privind problema transnistreană ale majorității parlamentare, condusă de Partidul Democrat.
În absența unor rezultate vizibile ale Guvernului și majorității parlamentare în soluționarea problemelor economice și asigurarea unor garanții sociale pentru populație, ratingul și nivelul de încredere al oamenilor în guvernare, este la limita erorii statistice. În aceste condiții, singura soluție a problemelor legate de propriul rating și auto-conservarea puterii este instigarea situației în regiune, jocurile geopolitice și retorica anti-rusă.
Reamintim că numai în ultimele 6 luni, datorită eforturilor depuse de Președintele Republicii Moldova, relațiile cu Federația Rusă s-au îmbunătățit în mod semnificativ.

În condiții dificile se desfășoară procesul de soluționare a problemelor migranților moldoveni în Rusia și a exporturilor moldovenești pe piața rusă. Au fost lansate  programe privind cooperarea inter-regională, proiecte în domeniul culturii și sfera umanitară. A fost stabilit un dialog constructiv cu Tiraspolul în interesul cetățenilor de rând de pe ambele maluri ale Nistrului.
Toate aceste rezultate sunt în pericol din cauza provocărilor lansate de autorități. Suntem convinși că nu este doar poziția majorității parlamentare, ci o linie  geopolitică impusă de curatorii externi ai acestei guvernări.
Toate aceste acțiuni au un singur scop – de a obține o reacție din partea Rusiei și de a înrăutăți relațiile cu unul din cei mai importanți parteneri strategici ai Moldovei. Acest lanț de acțiuni este caracteristic pentru toți cei 9 ani de guvernare ai regimului de la putere.
Socialiștii consideră că soluționarea problemei transnistrene trebuie identificată în cadrul formatului diplomatic stabilit, exclusiv printr-un dialog pașnic și constructiv, dar nu prin acțiuni care agravează situația deja dificilă.

FORUMUL MASS-MEDIA 2017
Interviu
Igor Meriacre, expert în asigurarea accesibilității, director executiv al Asociației “MOTIVAȚIE” din Moldova: Statul procedează exact ca un agent economic care vrea să dezvolte afacerea sa, dar nu vrea să investească în ea Igor Meriacre, expert în asigurarea accesibilității, director executiv al Asociației “MOTIVAȚIE” din Moldova: Statul procedează exact ca un agent economic care vrea să dezvolte afacerea sa, dar nu vrea să investească în ea

Accesibilitatea este punctul de reper în tot ceea ce numim astăzi incluziunea socială a persoanelor cu dizabilități. Dreptul la un spațiu public accesibil este un drept fundamental prin care pot fi exercitate și celelalte drepturi. Lipsa accesibilizării constituie discriminare, iar asigurarea condițiilor de accesibilitate este necesară nu doar pentru persoanele cu dizabilități, dar și pentru vârstnici, copii, părinți ce își transportă copiii în cărucior sau brațe, femei gravide sau persoane cu o dizabilitate temporară. Astfel, numărul de persoane afectate de lipsa condițiilor de accesibilitate este triplu față de numărul persoanelor cu dizabilități.

Caricatura
PUB
Privesc.EU
Jurnal de rețete
Expresul
ALTFEL.MD - Știri #Altfel
Martor Ocular
Curs valutar
Curs oficial BNM 21 Iulie 2018
MDL:
EUR 1 19.3301 0 EUR:
USD 1 16.6631 0 USD:
UAH 1 0.6307 0 UAH:
RON 1 4.1508 0 RON:
RUB 1 0.2622 0 RUB:
Arhiva
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA