ora: 12:25, 28 sep 2013
Marian Lupu a pledat pentru viitorul european al RM, In cadrul unui discurs sustinut la New York

Presedintele PDM Marian Lupu a pledat pentru viitorul european al Republicii Moldova, In cadrul unui discurs sustinut in fata şefilor de state şi de guverne de orientare social-democrată, reuniți la întâlnirea prezidiului Internaţionalei Socialiste de la New York. 

„Parafarea Acordului de Asociere a Moldovei la Uniunea Europeană şi a Acordului de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător dintre Moldova şi Uniunea Europeană reprezintă un pas foarte important pe drumul european al Moldovei și avem nevoie de tot sprijinul partenerilor pentru a atinge acest obiectiv. Ne bazăm pe susţinerea colegilor noștri din Internaţionala Socialista, pentru a ne sustine in realizarea obiectivelor noastre", a declarat Marian Lupu, la reuniunea Internationalei Socialiste.

Liderul democrat a vorbit,  de asemenea, despre angajamentul PDM de a reduce sărăcia şi inegalităţile sociale în Republica Moldova, prin asigurarea unei redistribuiri echitabile a resurselor în societatea noastră."Fără a asigura a creștere economică de lungă durată este dificil de atins a stabilitate socială şi o solidaritate mai profundă între mediul politic şi societate. Nu  putem ignora faptul că mulți dintre concetățenii noștri încă trăiesc în sărăcie. Este de datoria noastră, a social-democraţilor și membrilor coaliției de guvernare, să asigurăm o creștere economică de care să poată beneficia toti cetatenii", a afirmat liderul PDM.

Marian Lupu a asigurat că PDM, în calitate de membru cu drepturi depline al Internaţionale Socialiste, va fi un promotor activ al strategiilor politice elaborate în cadrul Internaționalei Socialiste de către partide surori din ţările cu bogate tradiţii democratice.

Amintim ca, in cadrul vizitei la New York, Marian Lupu a avut o serie de întrevederi cu importante personalităţi politice precum Elio Di Rupo, prim-ministrul Belgiei, Joseph Musca, prim-ministrul Maltei, președintele Parlamentului Finlandei, Eero Heinaluoma.

FORUMUL MASS-MEDIA 2017
Interviu
Igor Meriacre, expert în asigurarea accesibilității, director executiv al Asociației “MOTIVAȚIE” din Moldova: Statul procedează exact ca un agent economic care vrea să dezvolte afacerea sa, dar nu vrea să investească în ea Igor Meriacre, expert în asigurarea accesibilității, director executiv al Asociației “MOTIVAȚIE” din Moldova: Statul procedează exact ca un agent economic care vrea să dezvolte afacerea sa, dar nu vrea să investească în ea

Accesibilitatea este punctul de reper în tot ceea ce numim astăzi incluziunea socială a persoanelor cu dizabilități. Dreptul la un spațiu public accesibil este un drept fundamental prin care pot fi exercitate și celelalte drepturi. Lipsa accesibilizării constituie discriminare, iar asigurarea condițiilor de accesibilitate este necesară nu doar pentru persoanele cu dizabilități, dar și pentru vârstnici, copii, părinți ce își transportă copiii în cărucior sau brațe, femei gravide sau persoane cu o dizabilitate temporară. Astfel, numărul de persoane afectate de lipsa condițiilor de accesibilitate este triplu față de numărul persoanelor cu dizabilități.

Caricatura
PUB
Privesc.EU
Jurnal de rețete
Expresul
ALTFEL.MD - Știri #Altfel
Martor Ocular
Curs valutar
Curs oficial BNM 22 Iunie 2018
MDL:
EUR 1 19.5276 0,0081 EUR:
USD 1 16.9232 0,0408 USD:
UAH 1 0.6438 0,0065 UAH:
RON 1 4.1812 -0,0007 RON:
RUB 1 0.2654 -0,0001 RUB:
Arhiva
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA