ora: 09:41, 17 dec 2015
Întrevedere Valeriu Streleț - Marius Lazurca
Preşedintele interimar al PLDM, Valeiu Streleţ, a avut în dimineaţa zilei de 16 decembrie o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al României în Republica Moldova, Marius Lazurca.

Subiectul discuţiei a vizat în special situaţia social-politică, viziunea PLDM asupra căilor de depăşire a crizei politice şi învestirea unui guvern angajat în implementarea reformelor pro-europene, ce derivă din Acordul de Asociere şi care să se bucure de încredere populară. Valeriu Streleţ a făcut o radiografie a procesului de negocieri între partidele care şi-au declarat disponibilitatea de a construi o majoritate parlamentară, a reiterat poziţia PLDM pe subiectul unui premier neafiliat politic, resetării guvernării şi scoaterea din captivitate partinică a instituţiilor independente ale statului. Liderul interimar al PLDM a subliniat că partenerilor de negocieri le-a fost prezentată şi o foaie de parcurs pentru depolitizarea a 12 instituţii cu atribuţii de control şi reglementare şi asigurarea activităţii eficiente a acestora. Ambasadorul României, Marius Lazurca, şi-a exprimat speranţa că perioada complicată pe care o traversează ţara noastră va fi depăşită prin efortul conjugat al partidelor pro-europene de a găsi o soluţie solidă şi sustenabilă, iar în cel mai scurt timp va fi învestit un guvern care să apropie gradual Republica Moldova de standardele Uniunii Europene. „Viitorul guvern trebuie să recâştige încrederea cetăţenilor prin implementarea reformelor. Republica Moldova a demonstrat că poate obţine performanţe guvernamentale", a declarat ambasadorul României în Republica Moldova.

FORUMUL MASS-MEDIA 2017
Interviu
Igor Meriacre, expert în asigurarea accesibilității, director executiv al Asociației “MOTIVAȚIE” din Moldova: Statul procedează exact ca un agent economic care vrea să dezvolte afacerea sa, dar nu vrea să investească în ea Igor Meriacre, expert în asigurarea accesibilității, director executiv al Asociației “MOTIVAȚIE” din Moldova: Statul procedează exact ca un agent economic care vrea să dezvolte afacerea sa, dar nu vrea să investească în ea

Accesibilitatea este punctul de reper în tot ceea ce numim astăzi incluziunea socială a persoanelor cu dizabilități. Dreptul la un spațiu public accesibil este un drept fundamental prin care pot fi exercitate și celelalte drepturi. Lipsa accesibilizării constituie discriminare, iar asigurarea condițiilor de accesibilitate este necesară nu doar pentru persoanele cu dizabilități, dar și pentru vârstnici, copii, părinți ce își transportă copiii în cărucior sau brațe, femei gravide sau persoane cu o dizabilitate temporară. Astfel, numărul de persoane afectate de lipsa condițiilor de accesibilitate este triplu față de numărul persoanelor cu dizabilități.

Caricatura
PUB
Privesc.EU
Jurnal de rețete
Expresul
ALTFEL.MD - Știri #Altfel
Martor Ocular
Curs valutar
Curs oficial BNM 16 August 2018
MDL:
EUR 1 18.7993 -0,1261 EUR:
USD 1 16.6137 0,0205 USD:
UAH 1 0.6045 -0,0005 UAH:
RON 1 4.0395 -0,0238 RON:
RUB 1 0.2477 -0,0008 RUB:
Arhiva
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA