ora: 11:21, 30 dec 2015
Inaugurarea sediului ANSA

Sediul renovat al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a fost inaugurat marți, 29 decembrie. La ceremonie au participat Ministrul în exercițiu al Agriculturii și Industriei Alimentare, Ion SULA, Directorul General interimar al ANSA, Grigore PORCESCU, Pretorul sectorului Centru al Capitalei, Oleg POIATĂ, precum și reprezentații  Băncii Mondiale și ai Ambasadei Suediei la Chișinău. - See more at: http://www.maia.gov.md/ro/comunicate-de-presa/inaugurarea-sediului-ansa#sthash.7pneORU6.dpuf

În discursul său Ministrul în exercițiu al Agriculturii și Industriei Alimentare, Ion SULA, a mulțumit donatorilor pentru suportul acordat în renovarea sediului ANSA. Ion SULA a declarat că noul sediu va deveni un simbol al siguranţei alimentelor. „De astăzi, toţi angajaţii Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor vor avea posibilitatea să fie concentraţi într-un singur sediu. Anterior angajaţii erau amplasaţi în două sedii diferite şi din punct de vedere al managementul era dificil să conduci această instituţie. Era o barieră şi pentru producătorii agricoli”, a precizat Ion SULA.

Importanța deosebită a evenimentului se datorează inclusiv faptului că această clădire reprezintă un monument de arhitectură, artă şi istorie de însemnătate locală, edificat în 1904 pentru secția de Construcții a Cârmuirii Guberniale din Chișinău. Restaurarea clădirii a fost posibilă datorită finanțării din partea Proiectului Agricultura Competitivă în Moldova (MAC-P), în special în cadrul componentei sale „Managementul Siguranţei Alimentelor”. 

În cadrul acestei componente proiectul MAC-P acordă suportul necesar Guvernului Republicii Moldova în modernizarea sistemului de management al siguranței alimentelor și racordarea acestuia la standardele europene, reconstrucția și dotarea a 2 laboratoare pentru siguranța alimentelor, acreditarea laboratorului CRDV Sănătatea Animală, implementarea sistemelor informaționale în domeniul veterinar, construcția a 4 Puncte de Inspecție la frontieră și reconstrucția și dotarea tehnică a sediului ANSA.

Continuare aici: http://www.maia.gov.md/ro/comunicate-de-presa/inaugurarea-sediului-ansa#sthash.7pneORU6.dpuf

Alte comunicate
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA