ora: 15:51, 26 mar 2015
Edgars Rinkēvičs: Letonia a fost şi va fi împreună cu Moldova

Preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, a avut astăzi o întrevedere cu Ministrul Afacerilor Externe al Letoniei, Edgars Rinkēvičs, aflat în vizită la Chişinău.

 

Subiectul discuţiei s-a axat pe apropiatul Summit al Parteneriatului Estic de la Riga, situaţia regională, probleme de securitate informaţională şi implementarea Acordului de Asociere RM-UE.

 

Vlad Filat a subliniat că reuniunea de la Riga va constitui o etapă importantă în consolidarea relaţiei dintre Republica Moldova şi UE.

 

„Ţara noastră are aşteptări mari de la acest summit şi anume - recunoaşterea perspectivei clare europene a Republicii Moldova. Odată cu implementarea prevederilor Acordului de Asociere, cu avansarea reformelor în cele mai sensibile domenii, cum ar fi cel al justiţiei, lupta cu corupţia, stabilizarea sistemului financiar-bancar, sperăm să facem următorul pas -  să depunem cererea pentru obţinerea statutului de ţară-candidat la aderare”, a menţionat Vlad Filat.

 

Liderul PLDM a accentuat că Moldova are un obiectiv clar şi concret, de la care nu va devia – integrarea în UE.

 

„Noi avem un scop bine definit – să devenim parte a familiei europene. Avem înţelegerea că reformele trebuie continuate pentru a putea înregistra noi progrese şi a obţine un demers favorabil solicitării de a lansa negocierile de aderare a Republicii Moldova la UE. Contăm foarte mult pe susţinerea partenerilor noştri europeni. Sperăm că, în aceste momente, Letonia va fi împreună cu noi şi ne va acorda nu doar suport tehnic şi politic, dar şi moral”, a menţionat Vlad Filat.

 

Ministrul Afacerilor Externe al Letoniei, Edgars Rinkēvičs, a remarcat progresele înregistrate de R. Moldova în procesul de integrare europeană, inclusiv obţinerea regimului liberalizat de vize cu UE, şi a accentuat că implementarea Acordului de Asociere nu este punctul final în relaţia Republicii Moldova cu UE. În context, oficialul leton a menţionat că UE ar trebui să depună eforturi mai mari pentru a ajuta statele-membre ale Parteneriatului Estic să implementeze acordurile de asociere, care oferă o multitudine de beneficii cetăţenilor.

 

Cu referire la ţara sa, care deţine preşedinţia UE, Edgars Rinkēvičs, a declarat: „Letonia a fost şi va fi împreună cu Moldova”.

FORUMUL MASS-MEDIA 2017
Interviu
Igor Meriacre, expert în asigurarea accesibilității, director executiv al Asociației “MOTIVAȚIE” din Moldova: Statul procedează exact ca un agent economic care vrea să dezvolte afacerea sa, dar nu vrea să investească în ea Igor Meriacre, expert în asigurarea accesibilității, director executiv al Asociației “MOTIVAȚIE” din Moldova: Statul procedează exact ca un agent economic care vrea să dezvolte afacerea sa, dar nu vrea să investească în ea

Accesibilitatea este punctul de reper în tot ceea ce numim astăzi incluziunea socială a persoanelor cu dizabilități. Dreptul la un spațiu public accesibil este un drept fundamental prin care pot fi exercitate și celelalte drepturi. Lipsa accesibilizării constituie discriminare, iar asigurarea condițiilor de accesibilitate este necesară nu doar pentru persoanele cu dizabilități, dar și pentru vârstnici, copii, părinți ce își transportă copiii în cărucior sau brațe, femei gravide sau persoane cu o dizabilitate temporară. Astfel, numărul de persoane afectate de lipsa condițiilor de accesibilitate este triplu față de numărul persoanelor cu dizabilități.

Caricatura
PUB
Privesc.EU
Jurnal de rețete
Expresul
ALTFEL.MD - Știri #Altfel
Martor Ocular
Curs valutar
Curs oficial BNM 21 Iunie 2018
MDL:
EUR 1 19.5195 0,0641 EUR:
USD 1 16.8824 0,0387 USD:
UAH 1 0.6373 0,0003 UAH:
RON 1 4.1819 0,0135 RON:
RUB 1 0.2655 0,0025 RUB:
Arhiva
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA