ora: 16:11, 18 iul 2017
Declarație: Partidul Socialiștilor lansează campania de pregătire pentru Referendumul republican propus de Președintele Igor Dodon

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova convoacă ședința Consiliului Republican cu subiectul principal „susținerea și pregătirea pentru participarea la organizarea Referendumului consultativ republican, inițiat de Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon.“

Ca urmare a ședinței Comitetului Executiv a PSRM a fost luată decizia de a sprijini pe deplin Președintele în toate cele patru întrebări, care vor fi propuse cetățenilor moldoveni la referendum, și anume:

  1. Susțineți abrogarea Legii miliardului?
  2. Susuțineți acordarea președintelui RM drepturi suplimentare de dizolvare a Parlamentului și alegeri parlamentare anticipate?
  3. Susțineți reducerea numărului de deputați de la 101 la 71?
  4. Susțineți sau nu studierea în instituțiile de învățământ „Istoria Moldovei”?

 

Consiliului Republican, care va avea loc pe data de 25 iulie, i se va propune decizia cu privire la sprijinul deplin în organizarea și desfășurarea referendumului.

Partidul Socialiștilor va continua să sprijine inițiativele președintelui care vizează combaterea nedreptăților sociale, a corupției, precum și întoarcerea miliardelor furate, și eliberarea cetățenilor de povara datoriei.

PSRM va reuși, de asemenea, prin toate mijloacele disponibile să obțină desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate și să promoveze inițiativele care vizează consolidarea statalității.

Având în vedere situația de criză în economie și în guvernarea țării, Partidul Socialiștilor este convins că poporul Moldovei va sprijini inițiativele șefului statului.

Actualul organ legislativ trebuie dizolvat, oamenii trebuie să aibă dreptul să aleagă o putere cu adevărat populară, care va fi capabilă să schimbe situația din țară și viața oamenilor spre bine.

FORUMUL MASS-MEDIA 2017
Interviu
Igor Meriacre, expert în asigurarea accesibilității, director executiv al Asociației “MOTIVAȚIE” din Moldova: Statul procedează exact ca un agent economic care vrea să dezvolte afacerea sa, dar nu vrea să investească în ea Igor Meriacre, expert în asigurarea accesibilității, director executiv al Asociației “MOTIVAȚIE” din Moldova: Statul procedează exact ca un agent economic care vrea să dezvolte afacerea sa, dar nu vrea să investească în ea

Accesibilitatea este punctul de reper în tot ceea ce numim astăzi incluziunea socială a persoanelor cu dizabilități. Dreptul la un spațiu public accesibil este un drept fundamental prin care pot fi exercitate și celelalte drepturi. Lipsa accesibilizării constituie discriminare, iar asigurarea condițiilor de accesibilitate este necesară nu doar pentru persoanele cu dizabilități, dar și pentru vârstnici, copii, părinți ce își transportă copiii în cărucior sau brațe, femei gravide sau persoane cu o dizabilitate temporară. Astfel, numărul de persoane afectate de lipsa condițiilor de accesibilitate este triplu față de numărul persoanelor cu dizabilități.

Caricatura
PUB
Privesc.EU
Jurnal de rețete
Expresul
ALTFEL.MD - Știri #Altfel
Martor Ocular
Curs valutar
Curs oficial BNM 21 August 2018
MDL:
EUR 1 19.1026 0,1039 EUR:
USD 1 16.7434 0,0595 USD:
UAH 1 0.6056 0,0047 UAH:
RON 1 4.1097 0,0301 RON:
RUB 1 0.2493 0,0019 RUB:
Arhiva
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA