ora: 15:00, 24 iul 2017
Declaraţia Partidului Liberal Reformator

Partidul Liberal Reformator a urmărit cu multă îngrijorare evoluţia anului parlamentar 2016-2017, încheiat zilele acestea. El a decurs sub semnul acaparării în continuare a instituţiilor statului şi a concentrării celor trei puteri – legislative, executive şi judecătoreşti, precum şi a presei – în sfera de control a Partidului Democrat.

Concluzia generică ce se impune pe marginea acestei perioade este demontarea pas cu pas a statului democratic şi înlocuirea lui cu o democratură în care avantajele democraţiei sunt exploatate de clica politică de la guvernare în propriul folos şi interes, iar cea mai mare parte a societăţii este condamnată să sufere dezavantajele unei dictaturi în expansiune şi din ce în ce mai presante.

Altă concluzie importantă este că activitatea parlamentară a Partidului Democrat şi a noului său aliat politic – Partidul Socialiştilor, încheiată cu votarea sistemului mixt la următoarele alegeri parlamentare  - decriptează tentativa lor prost camuflată de deturnare a Republicii Moldova de pe traiectoria trasată în 2013-2014 a integrării cu Uniunea Europeană. Aceste partide vor cu tot dinadinsul să conserve Republica Moldova în spaţiul gri al corupţiei, a fărădelegii şi a urii în care se află azi.

Mimarea reformelor, ignorarea şi chiar respingerea obraznică ale recomandărilor instituţiilor europene în probleme de respectare a principiilor democratice fundamentale de funcţionare a statului, sunt acţiuni subversive fără precedent care ar putea conduce la revizuirea, în detrimentului Republicii Moldova, a Acordului de Asociere cu UE la capitolele liberului schimb al mărfurilor şi a liberei circulaţii a cetăţenilor în spaţiul Uniunii Europene.

Partidul Liberal Reformator care a contribuit în mod esenţial la atingerea obiectivelor strategice europene, culminate cu parafarea şi semnarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, este profund îngrijorat de derapajele antidemocratice şi antieuropene ale actualei coaliţii de putere. Republica Moldova este pusă din nou pe margine de prăpastie şi se află la un pas să-şi piardă nu doar drumul european, dar însăşi libertatea pentru care s-a jertfit generaţia Declaraţiei de Independenţă.

Partidul Liberal Reformator cheamă partidele proeuropene şi societatea să opună rezistenţă acestor derapaje. Să nu permitem camarilei de la putere să ne transforme anul Centenarului Marii Uniri în unul al prăbuşirii într-un nou infern geopolitic.

Departamentul de comunicare al PLR

24 iulie 2017

FORUMUL MASS-MEDIA 2017
Interviu
Igor Meriacre, expert în asigurarea accesibilității, director executiv al Asociației “MOTIVAȚIE” din Moldova: Statul procedează exact ca un agent economic care vrea să dezvolte afacerea sa, dar nu vrea să investească în ea Igor Meriacre, expert în asigurarea accesibilității, director executiv al Asociației “MOTIVAȚIE” din Moldova: Statul procedează exact ca un agent economic care vrea să dezvolte afacerea sa, dar nu vrea să investească în ea

Accesibilitatea este punctul de reper în tot ceea ce numim astăzi incluziunea socială a persoanelor cu dizabilități. Dreptul la un spațiu public accesibil este un drept fundamental prin care pot fi exercitate și celelalte drepturi. Lipsa accesibilizării constituie discriminare, iar asigurarea condițiilor de accesibilitate este necesară nu doar pentru persoanele cu dizabilități, dar și pentru vârstnici, copii, părinți ce își transportă copiii în cărucior sau brațe, femei gravide sau persoane cu o dizabilitate temporară. Astfel, numărul de persoane afectate de lipsa condițiilor de accesibilitate este triplu față de numărul persoanelor cu dizabilități.

Caricatura
PUB
Privesc.EU
Jurnal de rețete
Expresul
ALTFEL.MD - Știri #Altfel
Martor Ocular
Curs valutar
Curs oficial BNM 17 Iulie 2018
MDL:
EUR 1 19.5658 0,1718 EUR:
USD 1 16.7008 0,0156 USD:
UAH 1 0.6377 0,0017 UAH:
RON 1 4.2024 0,039 RON:
RUB 1 0.2683 0,0004 RUB:
Arhiva
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA