ora: 16:49, 07 dec 2015
Angajații structurilor teritoriale de asistență socială au fost familiarizați cu noi standarde de lucru

Proiectul „Consolidarea eficacității rețelei de asistență socială: Suport în implementarea standardelor de deservire a beneficiarilor și în administrarea noului model de lucru” a prezentat rezultatele finale.

Evaluarea detaliată a capacității și eficienții structurilor teritoriale de asistență, a nivelului de satisfacție a beneficiarilor, elaborarea standardelor de prestare a serviciilor, aprobate ulterior de minister, au fost câteva dintre activitățile de bază ale proiectului. Cu scopul de a familiariza angajații Structurilor teritoriale de asistență socială (STAS) cu procedurile și instrumentele de lucru standardizate, au fost organizate o serie de instruiri, la care au participat 1226 asistenți sociali comunitari, specialiști, șefi adjuncți și șefi din cadrul STAS. Seminarele de instruire au fost realizate în baza curriculum-urilor și materialelor de instruire elaborate de organizația „Parteneriate pentru Fiecare Copil” și s-au desfășurat în perioada 6 octombrie - 27 noiembrie curent.

„Este important să comunicăm colegilor din cadrul structurile teritoriale de asistență socială că punerea în aplicare a standardelor de lucru eficiente ar îmbunătăți comunicarea cu beneficiarii, calitatea muncii și ar reprezenta o valoare adăugată pentru protecția socială” a accentuat viceministru în exercițiu al Muncii Protecției Sociale și Familiei, Boris Gîlca.

Proiectul „Consolidarea Eficienţei Reţelei de Ajutor Social” împreună cu MMPSF urmează să identifice posibilități pentru a pune în practică standardele generale de prestare a serviciilor, precum crearea unui mecanism eficient de comunicare între angajații ministerului și STAS.

Alte comunicate
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA