ora: 15:08, 04 feb 2014 4011

Zis și făcut: Liberalii au înaintat inițiativa de excludere a bașcanului din Guvern


Zis și făcut: Liberalii au înaintat inițiativa de excludere a bașcanului din Guvern
Deputați PL
Foto: captura imagini video privesc.eu

După cum au anunțat ieri, 3 februarie, în cadrul unei conferințe de presă, deputații liberali au înaintat cu titlu de iniţiativă legislativă proiectul de lege a Parlamentului pentru modificarea articolului 14 din Legea privind statutul juridic special al Găgăuziei (Gagauz-Yeri), în special inițiativa prevede excluderea bașcanului din Guvern, relatează UNIMEDIA.

În nota informativă a proiectului de lege, deputaţii PL argumentează că başkanul unităţii administrative Găgăuzia are la dispoziţie un sistem complet de mijloace legale pentru a-şi îndeplini obligaţiile, încadrarea în calitate de membru din oficiu al Guvernului nefiind justificată la etapa actuală. Astfel, majoritatea prerogativelor esenţiale atribuite membrilor Guvernului, sunt disponibile autorităţilor Găgăuziei în baza altor acte legislative în vigoare, inclusiv a Constituţiei Republicii Moldova.

La fel, în Republica Moldova există suficiente instrumente pentru promovarea politicilor sau intereselor unor grupuri etnice conlocuitoare, în mod special pentru etnia minoritară găgăuză, inclusiv autonomie administrativă şi fiscală sporită.

„Implicarea nemijlocită a Bașkanului unității administrative Găgăuzia în acțiunile ilegale de organizare a așa zisului referendum din 2 februarie, acțiuni subversive îndreptate împotriva suveranității, integrității teritoriale, a valorilor democratice și a ordinii de drept în Republicii Moldova, reprezintă un argument irecuzabil pentru excluderea acestuia din componența Guvernului Republicii Moldova.

Având în vedere argumentele de mai sus, precum şi principiile constituţionale ale Republicii Moldova, printre care şi egalitatea cetăţenilor în faţa legii şi a autorităţilor publice, considerăm injustă atribuirea prerogativelor excesive unor reprezentanţi ai unor grupuri minoritare, fapt care urmează a fi remediat prin prezentul proiect de lege”, se menţionează în proiect.

Autorii proiectului sunt Mihai Ghimpu, Valeriu Munteanu, Corina Fusu şi Gheorghe Brega.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • -11 (13)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Liberastii se simt cu musca pe caciula, ca "reformatorii" ii ajuta intru toate pe mafioji, Ghimpotent incearca sa mai scoata dividente si din cauza data...
  • -10 (12)
   Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
   Hai sa nu o facem pe Inteligentiii.
   Nu ga as sustine pe Bascan dar cei de la PL nu vor decit sa faca PR politic.
   Imi pare ca acush vor aparea obisnuitele invinuiri de genul - Filat ii dijina

   Sunt cetățean activ
   • +5 (13)
    Pentru slugile jigoase a rusilor, care de 20 de ani conduc Moldova si isi bat joc de moldoveni,PL este mai periculos ca scursurile komuniste si toti separatistii luati impreuna.
    Iata de ce toate cozile de porc sint asa de activi aici.Incearca sa-i murdareasca pe liberali,da pina la urma tot ei sint baliga puturoasa de pork rusesc. Niste vierm
  • +3 (9)
   sa ne pupati in fund voi PLDM -sti si Socialisti.PL va la minim 20 de procente din alegatori
   • +1 (5)
    Acelas lucru il spuneau PL-istii si inaintea alegerilor din 2010 si care a fost rezultatul? Iar pana acum am avut ocazia sa-l vedem pe Ghimpu la guvernare si pe Chirtoaca l-am vazut ce poate...
 • -6 (10)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  http://unimedia.info/stiri/video-ghimpu-isi-descalifica-fostii-colegi-jos-baba-din-caruta--mai-usor-de-cai-59581.html
  Oare Ghimpotent nu a stiut cine e Gadirca, Tsaharneanu, Gutsu Avortata si alti plebei...
  • +8 (8)
   Nu doar Formuzal, Dar si Filat cu Diacov trebuie Fugariti de la Guvernare care permit Faradelegi la noi in Tara...
 • +8 (8)
  Sa vedem ce va face Coalitia Airo-Bank...
  • 0 (8)
   Sa vedem ce va fi, cand se va descoperi ca e vorba de un panct cu Aripa-Satanei din igNOBIL. Para-sutarea (virtuala!) a Farmazonului buclucas-bulukbas si...aureolarea Plahoitului, capu'la Coza Nostra-Yeri.
 • +5 (9)
  Foarte corect. Baskanul a demonstrat un dispret total fata de Constitutia RM si de deciziile instantelor de judecata din RM. Nu are nici un drept moral sa stea in guvern.
  • -8 (12)
   Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
   Daca e vinovat trebuie sa fie tras la raspundere.Dar nu e corect de amestecat atitudinea lui in privinta referendumului cu calitatea de membru din oficiu a Guvernului.Sunt doua lucruri diferite.
 • +10 (12)
  PLDM-ul il sustine pe Formuzal, iar PD are majoritate in Adunarea Populara, oare suntem orbi si nu intelegem ca e mana lui Filat si a lui Plahotniuc, doua lichele care si-au dat mana sa distruga Moldova....
  • +3 (9)
   Farmazon nu e decat un pervers autonom notoriu. Se cupleaza cu cine trebuie, azi cu unul, maine cu altcineva. Cine-l plateste, ala il are! In 2010, l-a actionat in judecata pe Boronila, insistand ca generalul-militian sa prezinte scuze pentru injuriile aduse minoritatii minuscule. " Voi [gaguzzii] nu sunteti un popor, ci un idiot!", a declarat neanderhalul. Judecata de atunci n-a fost sa fie, caci judecata de acum a lui basbuluc e asa cum e: perversa.
 • +5 (9)
  nu l-am votat niciodata pe Ghimpu, dar omul acesta gandeste limpede, omul acesta are demnitate, o sa imi indemn cunostintele, prietenii, rudele, anume pe Ghimpu sa il voteze...sunt din or. Criuleni si Ucrainean de etnie....
  • -5 (9)
   Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
   http://www.youtube.com/watch?v=J8K4MaynlbA
   Ghimpotent Antiromanu, normal ca o sa votezi cu el...
 • +3 (3)
  Praf. Pe bune, ar fi foarte util o caftanire a Farmazonului. In divan de prim-mnistru responsabil de embargounade. Ia, acolo la portile Kremlinului, sa-si arate muschii de chichiri. Nu e exclus ca cacarezele sudiste sa-si schimbe "orientarea". Or, gagauzzlicii se bucura, dar nu de autonomie, ci de placeri sadice. Ce folos ca li s-a, dat printr-un accident al istoriei, SI unitate spre administare? La ei, ca la javre: sexul autonom si regulile rusesti!
 • +2 (14)
  Proasta initiativa... Nu e momentul potrivit! Prin această iniţiativa nu faceţi decât sa loviti in orgoliul personal al baskanului si in orgoliul gagauzilor. Voi tot mai tare ii veţi întoarce contra voastra si le dati si argumente... Ce vreţi să aratati ? Ca gagauzii nu conteaza (cum au spus pd si pldm la Bogza in emisiune)?! Voi macar va imaginaţi ce efecte pot avea asa initiative?? Vai vai vai de tara asta cu asa debili la conducere!!! Greşeli tactice una dupa alta!! Voi uitaţi care e scopul si va lansaţi in jocuri politice si declaraţi război populaţiei unei regiuni din MD. Va jucaţi cu focul!!
 • +6 (8)
  Гимпу красава )))
 • -10 (12)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  La ei suna asa "Мы против тех что против тех что против нас. А те что против тех что против тех что против тех что против нас мы подымим против тех что против тех что против нас". Toti impotriva la toti. Toti vor sa fie invatatori si nimeni ucenic. Mare jale si tristete e in omul de pe pamint. Strigati la Dumnezeu cit El se lasa cautat ca va fi tirziu pe urma.
  • +5 (7)
   Babalacule, la gagauzzi credinta nu e Lege sfanta. Nu au gand de cainta. Integrare nu vor. Limba nu vor (nici chiar pe a lor). Pace nu vor. Perversiuni cu Legea gazduirii vor. Toate din cauza ca s-au crestinat silit, ca nu s-au lasat de Mustafa, de islam, de ura libertina.
 • +6 (10)
  Pentru slugile jigoase a rusilor, care de 20 de ani conduc Moldova si isi bat joc de moldoveni,PL este mai periculos ca scursurile komuniste si toti separatistii luati impreuna.
  Iata de ce toate cozile de porc sint asa de activi mai sus
 • +3 (9)
  BRAVO PARTIDUL LIBERAL,UNICUL PARTID CE PROMOVEAZA DREPTATEA.
  • 0 (6)
   A cui dreptate?
   • 0 (6)
    A natiunii titulare, a patriei, a stramosilor care au pus capul ca sa nu umblam plecati in fata veneticului.
    • -2 (6)
     Iata-l aici pe Chirtoaca cu panglica ocupantilor la piept:
     http://bit.ly/1bHfQTE
     Iar aici il vezi pe aparatorul suveranitatii R.Moldova - Ghimpu,care spune ca nu ne vom uni niciodata cu Romania:
     http://bit.ly/1elv19w
     • -1 (1)
      Sunt fapte reale,nu i-am pua eu sa faca ori sa spuna aceste lucruri.Puneti-i minus lui Ghimpu si Chirtoaca,ca o merita.
 • +1 (1)
  adevarat este ca ce vrea ghimpul nu are din start finalitate ,mai mult seamana a piar.Iata daca ar cere un referendum republican accepta sau nu moldovenii autonomia gagautilor-- asta DA!!!
  • +1 (1)
   Hello, REMUS!!
   Te-ai trezit prea tarziu cu referendum national la care sa ceri incuviintarea autonomiei gagauze!! Asta trebuia facut atunci cand s-a hotarat in parlamentul vostru infiintarea GAGAUZ YERI !!ACUM , gata s-a terminat si ramai cu pietroiul de gat mult si bine !! Cadoul asta vi l-a facut marele PIOTR LUCINSKI !! Du-te si pupa-l pentru reusita!! Nu cred ca veti reusi sa adrati la UE !! la voi toata lumea e mai desteapta decat crede ea insasi!! hai, noroc!!
 • -2 (2)
  mi-e rusine ,in loc sa fortificam acolo moldovenii si la bulgari cu scoli bune infratructura ,treptat sa mai scoatem careva sate tot prin asa referedumuri din componenta lor ,Ghimpu numai il scoate pe farmazon pe la microfoane sa constate ca unii moldoveni sunt cu capul moale .Slab si marunt de tot .Lectia gagauta intrece gindirea lui Ghimpu,cu parere de rau.

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA