Xavi Hernandez își va încheia cariera de jucător la finalul acestui sezon. Ex-jucătorul Barcelonei își dorește să devină antrenor

Legenda echipei FC Barcelona, Xavi Hernandez a declarat că se află la ultimul sezon din carieră. Jucătorul formației Al Sadd a declarat că după ce se va retrage din fotbal, planifică să devină antrenor.

"Am avut norocul de a nu fi accidentat, dar cred că se apropie finalul carierei mele. Sunt deja în regres. În Qatar am putut evolua, dar mă simt din ce în ce mai obosit, mi-e tot mai greu să mă recuperez și sunt convins că acesta va fi ultimul meu an ca fotbalist. Am în minte ideea de a obține licența anul viitor și să devin antrenor" a declarat Xavi.

Fostul internațional spaniol a vorbit și despre fostul său coechipier de la Barcelona, Lionel Messi.

"Lumea spune că Leo are un caracter special, dificil, puternic, dar nu. Nu este atât de dificil cum cred oamenii. Este foarte simplu, e o persoană normală. Este capabil însă să organizeze jocul, să dribleze, să paseze decisiv, să pătrundă printre adversari, să bată lovituri libere, penalty-uri, dar și să șuteze din afara careului.

Este un fotbalist complet care a progresat de-a lungul carierei. La Barcelona și la naționala Argentinei nu-ți permiți să pasezi 10 minute fără ca Messi să atingă mingea. Intră singur în joc. Leo trebuie să se afle acolo, unde se întâmplă lucrurile, acolo unde ajunge mingea" a adăugat Xavi Hernandez.

Mijlocașul evoluează din anul 2015 în campionatul din Qatar, la formația Al Sadd. 

Xavi este discipolul școlii de fotbal FC Barcelona, acesta jucând timp de 17 sezoane pentru prima echipă al catalanilor. 

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.