ora: 13:48, 10 aug 2017 12303 4

Washington Post: Guvernul Republicii Moldova este criticat pentru că oferă cetățenie investitorilor străini


Washington Post: Guvernul Republicii Moldova este criticat pentru că oferă cetățenie investitorilor străini
Foto: registru.md

Un amendament din 26 decembrie la legislația Republicii Moldova a ajuns în vizorul presei internaționale. 

Publicația Washington Post a scris că un grup care luptă cu corupția a criticat Guvernul Republicii Moldova că oferă cetățenie persoanelor care investesc sute de mii de euro în statul nostru

Amendamentul din lege stipulează că cei care investesc 100 de mii de euro, cumpără proprietate imobiliară sau împrumută statul cu 250 de mii de euro pentru cinci ani, pot obține cetățenia Republicii Moldova.

Legislația curentă a fost rectificată pe 26 decembrie, fapt care a trecut neobservat. Șase luni mai târziu, amendamentul a intrat în vigoare, mai scrie Washington Post

Măsurile ar putea "legaliza banii murdari", a declarat Veaceslav Negruță, reprezentant al organizației Transparency International Moldova, pentru the Associated Press.

Analiștii spun că legea ar putea permite cetățenilor Federației Ruse și a altor state sovietice să călătorească liber prin Uniunea Europeană.

Publicația a amintit că Moldova a semnat Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană în 2014 și că moldovenii nu au nevoie de vize pentru a călători în Uniunea Europeană.

Comentarii (4)
  • +12 (14)
    Si alte state fac la fel. Ex. Romania - Legea cetateniei romane, nr. 21/1991, prevede la art. 8, alin. (1), lit. d) Cetăţenia română se poate acorda, la cerere, persoanei fără cetăţenie sau cetăţeanului străin, dacă solicitantul a investit în România sume care depăşesc 1.000.000 de euro. Da, suma e mai mare, dar si tara e de vre-o 6 ori mai mare (dupa populatie si teritoriu) ca RM
  • +1 (1)
    Cineva are de luat teapa :)
    Bastinasii care au investit au ramas cu ...piele goala, voi astepti sa mai vina si straini sa investeasca? Ei, dar clar ca asta-i vre-o manevra de a oferi cetatenie unor banditi de prin Rusia... Cei 100-200mii trebuie sa-i investeasca in ceva, sau pentru simplificarea procedurii ii transfera de-odata lui dodonel prin offshore? Care-i proportia luui Plaha, sau el nu se joaca cu maruntisuri? Asta-i cadoul lui sa-i faci jocul?

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru

×
MD în presa străină
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA