ora: 14:20, 16 mai 2017 3104 1 Autor: Tudor Arnaut

VOX: Ce cred tinerii din Ucraina despre interzicerea rețelelor de socializare ruse


VOX: Ce cred tinerii din Ucraina despre interzicerea rețelelor de socializare ruse
Colaj: ALTFEL.MD

Președintele Ucrainei, Petro Poroșenco, a semnat un decret pentru extinderea sancțiunilor față de Russia. Legea impune furnizorii de internet trebuie să blocheze accesul către rețelele de socializare: „Vkontakte”, „odnoklassniki” și „yandex”. Legea a fost publicată pe site-ul președenției din Ucraina.

Noi am decis să aflăm părerea a șanse tineri din Ucraina despre această lege:

 

Maryna Kolosova, orașul Kiev:

Eu sunt pentru această inițiativă, pentru că noi suntem într-un război cu Rusia, iar aceste site-uri sunt teritorii informaționale, de aceea e important să o apărăm.

Nastya Ksiondzik, orașul Lvov:

Cred că e nevoie de această reformă, pentru că deja câteva ori am auzit că mail.ru, spre exemplu, sunt blocați utilizatorii care și-au exprimat acolo unele viziuni.

Ce ține de Vkontakte, nu cred că ar fi nevoie, pentru că cea mai mare parte a populației utilizează aceasta rețea de socializare pentru multe lucruri, proiecte, publicitate, etc. Totodată, în decret nu e indicat prin ce modalitate va fi blocată. Trebuie să-mi salvez acum toate fotografiile și documentele imediat, pe care le am doar în VK?

Deci, problema aceasta este ca și întotdeauna. Inițiativa nu e rea, dar ea trebuiește implementată corect, dar nu printr-un decret neclar, care a fost publicat, dar nu a intrat în vigoare.

Natalya Ilischuk, orașul Lvov:

Aceasta e contrar dreptului la liberul acces la internet, dar având în vedere faptul că ei încalcă dreptul nostru la informație personală și urmăresc acțiunile noastre și conversațiile în resursele lor, aceasta poate amenința securitatea națională, și cred că această decizie e justificată, mai ales că există siteuri alternative.

Pentru a citi mai multe păreri, accesați altfel.md

Comentarii (1)
  • +1 (1)
    Ar trebui interzise si in Moldova,dar cine sa o faca ?

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru

×
Media/IT
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA