Vot comun PCRM - PLDM pentru excluderea funcţiei lui Plahotniuc

Reprezentanții PCRM și PLDM din cadrul Comisiei juridice, numiri și imunități au avizat pozitiv proiectul liberal-democraților pentru excluderea funcţiei de prim-vicepreşedinte al Parlamentului. Decizia finală urmează să fie luată în cadrul şedinţei plenare a Legislativului, transmite UNIMEDIA cu referire la publika.md.  

În urma acestei decizii, deputaţii din Partidul Democrat au părăsit şedinţa Comisiei.
Vot comun PCRM - PLDM pentru excluderea funcţiei lui Plahotniuc
Vlad Plahotniuc, prim-vicepreședintele Parlamentului (Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie)

Pentru ca proiectul să fie inclus pe ordinea de zi a deputaților este nevoie de decizia Biroului Permanent al Parlamentului.

Amintim că deputații PLDM au venit cu o inițiativă legislativă privind schimbarea modalității de revocare din funcție a vicespeakerilor și excluderea funcției de prim-vicespeaker.

Anterior, deputații PCRM au solicitat în repetate rânduri demisia prim-vicespeakerului Vlad Plahotniuc. Comuniștii au elaborat și un proiect de hotărâre privind revocarea acestuia din funcție.

De cealaltă parte, Vlad Filat, președintele Partidului Liberal Democrat, a menționat că sunt două metode prin care l-ar putea da jos din prezidiul Parlamentului pe Vlad Plahotniuc. Prima cale ar fi desființarea funcției de prim-vicepreședinte al Parlamentului, pe care tot Alianța a creat-o pentru vicepreședintele PD, iar cea de a doua - revocarea acestuia din funcția de prim-vicespeaker.
Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub