ora: 16:28, 19 apr 2013 2904
Autor: Victoria Dumbravă

Voronin vrea avizul Comisiei de la Veneția la proiectul lui Plahotniuc


Voronin vrea avizul Comisiei de la Veneția la proiectul lui Plahotniuc
PCRM, împotriva sistemului mixt
Colaj: UNIMEDIA
Opoziția de la Chișinău vrea să afle care este poziția Comisiei de la Vemneția privind intenția autorităților de a schimba sistemul electoral în Republica Moldova. În acest sens, fracțiunea parlamentară a comuniștilor a trimis o scrisoare deschisă în adresa Secretarului General al Consiliului Europei Thorbjorn Jagland, informează UNIMEDIA.

”În ciuda angajamentelor asumate de Republica Moldova în fața Consiliului Europei, acest proiect de lege urmează a fi adoptat de actuala majoritate parlamentară în lipsa unei expertize internaționale și a unui consens politic. Acest document apără interesele exclusive ale unor clanuri corupte și oligarhice”, se arată în scrisoarea deschisă adresată Secretarului General al CE.

În acest context, comuniștii îi solicită oficialului european să transmită proiectul de lege Comisiei de la Veneția pentru a fi examinat în regim de urgență.

Astăzi, fracțiunea comuniștilor a părăsit ședința în plen a Parlamentului în semn de protest față de această inițiativă legislativă. 


UNIMEDIA precizează că, ieri, Legislativul a adoptat în prima lectură proiectul de lege ce prevede reformarea sistemului electoral prin introducerea sistemului mixt de alegere a deputaţilor în Parlament. Inițiativa aparține prim-vicepreședintelui Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, și a fost înregistrată încă acum un an. 

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +2 (2)
  Gata, îi tîrziu Valoghea.
  • +1 (1)
   Mafia lui Lucinschii face Ravagii din Constitutia RM...
 • 0 (0)
  Procurorul + Proiectul de lege privind Sistemul electoral mixt = Guvernul Filat 3

  Sunt cetățean activ

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA