ora: 17:44, 21 ian 2015 5022 7

Voronin vede subtext politic în condamnarea lui Papuc


Voronin vede subtext politic în condamnarea lui Papuc
Vladimir Voronin, președintele PCRM
Foto: UNIMEDIA

Vladimir Voronin consideră că în spatele condamnării fostului ministru de Interne Gheorghe Papuc stau interesele politice. Potrivit lui, vinovăția acestuia trebuie demonstrată și argumentată. Mai mult decât atât, fostul președinte al țării spune că Papuc și Vladimir Botnari, fostul comisar de Chişinău, ar fi trebuit decorați pentru că au preîntâmpinat un maidan asemănător celui din Kiev, transmite UNIMEDIA.

Voronin a făcut declarațiile la solicitarea presei. „Îmi pare că aici se subînțelege o dimensiune politică .În aprilie se împlinesc 6 ani de la acele evenimente strașnice din 7 aprilie. 6 ani de zile se vorbește despre cine este vinovat și nimic nu se face. Acum au nevoie urgent. 6 ani de zile decurge un proces? Singuri gândiți-vă cui i-a trebuit asta”, a menționat comunistul.

Liderul PCRM a sugerat că judecătorul Ion Pleșca trebuia să se recuze. „Ion Pleșca a fost primul președinte al Comisiei parlamentare de anchetă, formată imediat după alegerile repetate din 2009, care a investigat ceea ce s-a petrecut pe 7 aprilie. El, conform Codului de procedură penală, nici nu avea dreptul să judece în acest proces. El atunci a plecat din funcția de președinte de comisie de anchetă și din cea de deputat, neexplicând nimănui acest gest. Apar foarte multe întrebări, foarte multe lucruri stranii”, a adăugat Vladimir Voronin.

Acesta a mai spus că nu poate spune definitiv dacă Papuc e vinovat și a menționat că este prerogativa instituțiilor judecătorești să decidă. „Poate dimpotrivă, aceste persoane, Papuc și Botnari, ar trebui „menționați” pentru că nu au permis să se întâmple un maidan ca în Ucraina”, a sugerat Voronin.

Reamintim că acum două zile Curtea de Apel Chişinău a pronunțat decizia de condamnare a generalului Gheorghe Papuc la 4 ani de închisoare cu executare în dosarul 7 aprilie 2009. Totodată, fostul comisar general al capitalei Vladimir Botnari a fost condamnat la 2 ani de privațiune de libertate cu suspendare.

Papuc nu a fost încătușat în sala de judecată, iar de atunci acesta este căutat de poliție.

Comentarii (7)
 • +4 (4)
  Daca omul acesta,era la puscarie innaintea lui Papuc,nu era sa vedem astazi,acest comentariu,fara nici un rost;doar Voronin a dat comanda,sa innabuse si sa bata tinerii care,au crezut in democratiea din 7 aprilie,care azi este furata de Pd lui Lupu,doar Lupu era si el alaturea de Voronin,la conducere si tare a mai crezut ca,Voronin i-l va face presedinte;Lupu,sa vedeti ca,nici pina in ziua de astazi,nu i-a esit din cap,postul de presedinte si continua sa zica ca,toti sint vinoveti,numai PD-Nu.Avocatul Nastase spunea la o emisiune de la Jurnal TV ca,mai devreme ori mai tirziu,puscariea ii vor gasi,doar toti democratii au votat pentru puscarie noua.Voronin,te-ai ingalbenit,de parca comunistii te-au fert in oala de lut galban.

  Sunt cetățean activ
 • +6 (6)
  Voronin are dreptate aici.
  Desigur că în condamnarea lui Papuk este un subtext politic. Iată care este el:
  "Pentru uciderea lui Boboc şi pentru teroarea din sâmbăta paştelui trebuia să înhaţe închisoare în primul rând Voronin - închisoare pe viaţă. Papuk a primit puţin - trebuia vre-o 14 ani. Nu toţi criminalii au fosct condamnaţi. Şi Greceannaia trebuia să stea la dubă." Iată subtextul... Voroni are dreptate aici. Mare 1dreptate
 • +2 (2)
  Dreptate poate este si in ceea ce scrieti? Dar evident, ca acum este important ca PCRM sa faca totul ce trebuie, in caz ca Partidul Liberal nu va accepta conditiile dubioase ale PD-lui! Nu va pare?
 • -3 (5)
  Se doreste cu orice pret ca PLDM si PDM - sa nu poata gasi limba comuna cu PCRM. E o comanda din partea PL si a fortelor "unioniste" speriate ca PL va ramane cu buza inflata si fara niciun fotoliu in Stat. Decizia de a-l aretsa pe Pauc anume acum - nu e deloc o coincidenta, ci o actiune bine planificata de serviciile respective ale "fratilor mai mari" - rus si romin - deopotriva dornici de a crea obstacole si de a stopa ASOCIEREA RM la UE. Asta ar trebui s-o inteleaga acum si PCRM si sa aiba retinere de sine pana va fi aleasa conducerea parlamentului si guvernul. Mai pe urma aceasta decizie, dac este una politic a - se cere anulata.
 • +3 (3)
  In dosarul de la 7-04-2009,trebue de judecat,toti fascisto-comunistii de atunci,stegarii care au urcat drapelele Romaniei si UE pe cladirea parlam entului,si cei care au platit pentru asa ceva...Guvernantii si sefii care au dat orden ca ambasadorul Romaniei sa paraseasca RM in termen limitat...Comisarii si politistii trebue sa spuna,a cui ordene au indeplinit...Acest dosar este un dosar usor, pentru ca criminalii sunt pe loc, nu trebue de apelat la interpol...
 • +1 (1)
  da, chiar asa...
  de aceea tot politicul la ajutat sa faca picioare cat mai repede ...
 • +1 (1)
  Voronin i-a amnistiat pe toti cei care au distrus Parlamentul, cu toate ca Filat a organizat haosul si trebuie sa despagubeasca statul cu 70 mln $,iar actuala guvernare il condamna numai pe Papuc.

  Sunt cetățean activ

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri