Voronin vede subtext politic în condamnarea lui Papuc

Vladimir Voronin consideră că în spatele condamnării fostului ministru de Interne Gheorghe Papuc stau interesele politice. Potrivit lui, vinovăția acestuia trebuie demonstrată și argumentată. Mai mult decât atât, fostul președinte al țării spune că Papuc și Vladimir Botnari, fostul comisar de Chişinău, ar fi trebuit decorați pentru că au preîntâmpinat un maidan asemănător celui din Kiev, transmite UNIMEDIA.

Voronin a făcut declarațiile la solicitarea presei. „Îmi pare că aici se subînțelege o dimensiune politică .În aprilie se împlinesc 6 ani de la acele evenimente strașnice din 7 aprilie. 6 ani de zile se vorbește despre cine este vinovat și nimic nu se face. Acum au nevoie urgent. 6 ani de zile decurge un proces? Singuri gândiți-vă cui i-a trebuit asta”, a menționat comunistul.

Voronin vede subtext politic în condamnarea lui Papuc
Vladimir Voronin, președintele PCRM (Foto: UNIMEDIA)

Liderul PCRM a sugerat că judecătorul Ion Pleșca trebuia să se recuze. „Ion Pleșca a fost primul președinte al Comisiei parlamentare de anchetă, formată imediat după alegerile repetate din 2009, care a investigat ceea ce s-a petrecut pe 7 aprilie. El, conform Codului de procedură penală, nici nu avea dreptul să judece în acest proces. El atunci a plecat din funcția de președinte de comisie de anchetă și din cea de deputat, neexplicând nimănui acest gest. Apar foarte multe întrebări, foarte multe lucruri stranii”, a adăugat Vladimir Voronin.

Acesta a mai spus că nu poate spune definitiv dacă Papuc e vinovat și a menționat că este prerogativa instituțiilor judecătorești să decidă. „Poate dimpotrivă, aceste persoane, Papuc și Botnari, ar trebui „menționați” pentru că nu au permis să se întâmple un maidan ca în Ucraina”, a sugerat Voronin.

Pub

Reamintim că acum două zile Curtea de Apel Chişinău a pronunțat decizia de condamnare a generalului Gheorghe Papuc la 4 ani de închisoare cu executare în dosarul 7 aprilie 2009. Totodată, fostul comisar general al capitalei Vladimir Botnari a fost condamnat la 2 ani de privațiune de libertate cu suspendare.

Papuc nu a fost încătușat în sala de judecată, iar de atunci acesta este căutat de poliție.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub