Voronin: „Usatîi face la Moscova mititei moldoveneşti”

Liderul PCRM, Vladimir Voronin, a făcut declarații în cadrul unui interviu pentru Timpul despre relația sa cu Renato Usatîi și de ce reprezentanţii PCRM la CEC au votat pentru excluderea partidului Patria din cursa electorală.

„El n-a putut dovedi proveniența banilor, pe care îi cheltuiește. Eu mă ocup de PCRM, care are tradiţii istorice şi nu am inventat nimic în teoria marxism-leninismului. Muncim cu greu, dar iată că apare peste noapte alt partid și mâine participă la alegeri. Trebuie măcar câţiva ani să demonstreze ce programe şi oameni are şi dacă e partid sau ОПГ (rus. grupare criminală organizată)”, a explicat Voronin.

Voronin: „Usatîi face la Moscova mititei moldoveneşti”
Vladimir Voronin, liderul PCRM (Foto: UNIMEDIA)

Întrebat despre proviniența banilor pe conturile lui Usatîi, Voronin a recunoscut că afaceristul are un bar în Moscova, unde face „mititei moldoveneşti”.

„El era oficial consilierul lui Filat, avea și legitimație. Mata ești persoană modernă şi poţi să-ţi imaginezi cum Stas Mihailov poate să cânte 40 de minute la Râșcani pe degeaba? El cu 120 mii de euro numai începe a da „bună ziua”. N-am voie să cred, dacă n-am documente. Dar el cânta pentru Usatîi. Şi după 40 de minute, ieșea înapoi pe scenă cu Usatîi și cântau, și urlau. Adică Stas cânta, da aista… De unde să cânte, dacă el are unica moștenire un bar în Moscova, unde face mititei moldovenești?”, a precizat liderul PCRM.

Pub

Totodată, Vladimir Voronin a declarat că nu s-a salutat niciodată cu omul de afaceri Renato Usatîi. „Am fost odată la un meci de K-1 și aveam o măsuță comandată din timp. Și el se învârtea tot timpul în jurul măsuței celea. Și cineva mi-a spus: „Vladimir Nicolaevici, ce vă costă? Salutați-vă cu el, că se învârte pe aici”. Și eu am zis: „Пошел он...!” (rus. Ducă-se de aici!). Nu înțeleg al cui este, că biografia lui nu e așa de luminoasă. Nici înfățișarea lui îmi pare că nu seamănă de om politic”, a conchis liderul PCRM.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub

Pentru a putea comenta, este nevoie să vă autentificați, folosind e-mailul și parola cu care v-ați înregistrat pe UNIMEDIA.

Dacă nu aveți un cont înregistrat pe UNIMEDIA,
înregistrați-vă AICI