Voronin spune răspicat: Nu vom vota pentru Iurie Leancă

Fracțiunea Partidului Comuniștilor nu va susține candidatura lui Iurie Leancă la funcția de prim-ministru în Guvernul Republicii Moldova. Declarația a fost făcută de președintele PCRM, Vladimir Voronin, transmite UNIMEDIA.
 
„Guvernul, în formula cu Iurie Leancă în funcția de prim-ministru de noi nu va fi susținută”, a declarat liderul comuniștilor.
 
Voronin spune răspicat: Nu vom vota pentru Iurie Leancă
Vladimir Voronin, președintele PCRM (Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie)

Potrivit lui, comuniștii nu pot vota pentru Leancă după ce au înaintat împotriva Guvernului condus de el tocmai 8 moțiuni.
 
Totodată, Voronin a menționat că nu vor vota pentru ca Vlad Filat, Marian Lupu și Vlad Plahotniuc să obțină funcții de conducere.
 
Acesta a sugerat că ar susține o candidatura după modelul Vasile Tarlev, care în opinia lui „a fost cel mai bun premier din istoria Republicii Moldova”.
 
Vladimir Voronin a declarat că ar agrea un prim-ministru neafiliat politic.
 
UNIMEDIA amintește că Iurie Leancă este unicul candidat înaintat de fracțiunile parlamentare pentru funcția de prim-ministru. PLDM și PD pot asigura doar 42 de voturi pentru această candidatură. Mai sunt necesare încă nouă voturi pentru alegerea lui Iurie Leancă în fruntea Guvernului. Voturile ar putea veni în aceste condiții doar din partea PL.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub