Voronin s-a întâlnit cu Filat. Despre ce au discutat cei doi?

Totuși, cei de la guvernare poartă discuții cu opoziția. Vladimir Voronin a divulgat că s-a întâlnit de două ori cu Vlad Filat înainte de demiterea Guvernului, că l-a invitat de două ori la dialog pe Marian Lupu și că vorbește adeseori cu președintele de onoare al PD, Dumitru Diacov, mai puțin cu reprezentanții Partidului Liberal, transmite UNIMEDIA.

„Înainte de demiterea Guvernului, liberal-democrații aveau nevoie de noi. Am vrut să mă întâlnesc și cu Lupu, chiar de două ori am venit sigur cu propuneri, și nu, el pe mine mă evită chiar și în Parlament. Din Partidul Democrat m-am întâlnit cu Diacov”, a mărturisit liderul PCRM în cadrul emisiunii „Politica” de la TV7.
Voronin s-a întâlnit cu Filat. Despre ce au discutat cei doi?
Filat și Voronin (Foto: UNIMEDIA/ Igor Vrabie)

Dacă uneori mai scapă „atributive mai deocheate” în adresa lui Diacov, de această dată a fost foarte îngăduitor și chiar a încercat să-l laude. „Cu dânsul discut pe coridoare și în Parlament. Nu cred că Diacov mai este optimistul de altă dată, dar este o persoană cu rațiune sănătoasă. Vorbesc foarte serios. El nu este aventurier și el niciodată nu a pus banii în fața intereselor statului. El acum este în minoritate în partidul său deoarece este persoana care spune adevărul și care nu se teme să contrazică. Diacov este un politician experimentat, ăsta nu este un nou venit”, a menționat Vladimir Voronin.

Întrebat dacă vor face coaliție cu PLDM în urma unor alegeri anticipate, președintele PCRM a răspuns cu un negativ categoric. Cât despre o asociere cu democrații, acesta nu a fost atât de categoric. „Pe democrați trebuie să-i speli și să-i cureți foarte mult timp pentru ca ei să poată să se apropie de cerințele noastre, de standardele și principiile noastre. În Guvern nu sunt reprezentanți de ai lor. Este ceva foarte primitiv. În acea zi, când PD a luat unica decizie corectă din ultimii trei ani și au votat alături de noi pentru demisia Guvernului, au comis o greșeală fatală. De ce PD în acea dimineață sau seara în ajun de alegeri, nu și-a rechemat miniștrii? Lazăr merge acum cu o față deșteaptă la aceste negocieri...Mai prostesc ei nu puteau să acționeze. Eu nu știu dacă PD va fi în următorul Parlament și câți vor fi, nu știm ce fețe vor intra. Totul depinde de numele lor”, a subliniat Voronin.

Amintim că Acordul AIE-2 a fost denunțat de PLDM și prim-ministrul Vlad Filat pe 13 februarie curent. Imediat, PD și PL i-au acuzat pe liberal-democrați de trădare și destrămare a majorității de guvernare. După lungi dispute publice și acuzații reciproce, cele trei partide s-au așezat la masa de negocieri. Fiecare formațiune din fosta coaliție de guvernare și-a delegat câte trei reprezentanți în calitate de negociatori. Recent, s-a anunțat că noul Acord al AIE-3 este aproape finalizat.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub