ora: 08:08, 26 mar 2013 10303
Autor: Cristina Buzovschi

Voronin s-a întâlnit cu Filat. Despre ce au discutat cei doi?


Voronin s-a întâlnit cu Filat. Despre ce au discutat cei doi?
Filat și Voronin
Foto: UNIMEDIA/ Igor Vrabie
Totuși, cei de la guvernare poartă discuții cu opoziția. Vladimir Voronin a divulgat că s-a întâlnit de două ori cu Vlad Filat înainte de demiterea Guvernului, că l-a invitat de două ori la dialog pe Marian Lupu și că vorbește adeseori cu președintele de onoare al PD, Dumitru Diacov, mai puțin cu reprezentanții Partidului Liberal, transmite UNIMEDIA.

„Înainte de demiterea Guvernului, liberal-democrații aveau nevoie de noi. Am vrut să mă întâlnesc și cu Lupu, chiar de două ori am venit sigur cu propuneri, și nu, el pe mine mă evită chiar și în Parlament. Din Partidul Democrat m-am întâlnit cu Diacov”, a mărturisit liderul PCRM în cadrul emisiunii „Politica” de la TV7.

Dacă uneori mai scapă „atributive mai deocheate” în adresa lui Diacov, de această dată a fost foarte îngăduitor și chiar a încercat să-l laude. „Cu dânsul discut pe coridoare și în Parlament. Nu cred că Diacov mai este optimistul de altă dată, dar este o persoană cu rațiune sănătoasă. Vorbesc foarte serios. El nu este aventurier și el niciodată nu a pus banii în fața intereselor statului. El acum este în minoritate în partidul său deoarece este persoana care spune adevărul și care nu se teme să contrazică. Diacov este un politician experimentat, ăsta nu este un nou venit”, a menționat Vladimir Voronin.

Întrebat dacă vor face coaliție cu PLDM în urma unor alegeri anticipate, președintele PCRM a răspuns cu un negativ categoric. Cât despre o asociere cu democrații, acesta nu a fost atât de categoric. „Pe democrați trebuie să-i speli și să-i cureți foarte mult timp pentru ca ei să poată să se apropie de cerințele noastre, de standardele și principiile noastre. În Guvern nu sunt reprezentanți de ai lor. Este ceva foarte primitiv. În acea zi, când PD a luat unica decizie corectă din ultimii trei ani și au votat alături de noi pentru demisia Guvernului, au comis o greșeală fatală. De ce PD în acea dimineață sau seara în ajun de alegeri, nu și-a rechemat miniștrii? Lazăr merge acum cu o față deșteaptă la aceste negocieri...Mai prostesc ei nu puteau să acționeze. Eu nu știu dacă PD va fi în următorul Parlament și câți vor fi, nu știm ce fețe vor intra. Totul depinde de numele lor”, a subliniat Voronin.

Amintim că Acordul AIE-2 a fost denunțat de PLDM și prim-ministrul Vlad Filat pe 13 februarie curent. Imediat, PD și PL i-au acuzat pe liberal-democrați de trădare și destrămare a majorității de guvernare. După lungi dispute publice și acuzații reciproce, cele trei partide s-au așezat la masa de negocieri. Fiecare formațiune din fosta coaliție de guvernare și-a delegat câte trei reprezentanți în calitate de negociatori. Recent, s-a anunțat că noul Acord al AIE-3 este aproape finalizat.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +1 (1)
  Comentariul a fost șters de redacție.
  • +1 (1)
   Comentariul a fost șters de redacție.
   • +1 (1)
    Comentariul a fost șters de redacție.
    • +1 (1)
     Comentariul a fost șters de redacție.
     • +1 (1)
      Comentariul a fost șters de redacție.
      • +1 (1)
       Comentariul a fost șters de redacție.
       • +2 (2)
        Comentariul a fost șters de redacție.
        • +1 (1)
         Comentariul a fost șters de redacție.
         • +1 (1)
          Comentariul a fost șters de redacție.
          • +1 (1)
           Comentariul a fost șters de redacție.
          • 0 (2)
           Comentariul a fost șters de redacție.
          • +1 (1)
           Echipa PLDM a reusit sa asigure
           Republica Moldova cu o guvernare stabila
           care rezolva problemele cetatenilor.
           PLMD-ul este un partid care incearca sa depaseasca
           aceasta dificultate in politica Republicii Moldova.
           Lupu, prin declaratiile sale isi atribuie calificari singur.
           Daca ne-am ghida dupa supararile si starile personale ale celor
           din PD, nu am reusi nimic.
           Pentru PLDM este imoprtant stabilizarea unei guvernari care sa rezolve problemele cetatenilor.
           Liderii PLDM se intilnesc foarte des cu oficiali straini, de la care iau exemplu.
           Bravo.
           Ghimpu discuta mereu prin prosupuneri. PLDM-ul a demonstrat pe parcursul timpului
           ca nu felul cum s-au partajat functiile ii mentin la acest nivel, ci modul in care activeaza.
           Bravo PLDM!
        • +1 (1)
         De fiecare dată, cînd funcția lui Chetraru este pe muchie de cuțit, Voronin îi sare în apărare, cerînd cu mîinie ca acesta să continue lupta cu corupția… în rîndurile PLDM. Iar PLDM-ului îi cere să lupte cu mafia din PDM. Totodată, Voronin promite PLDM că-i va ajuta să zdrobească mafia din PD, iar celor din PD, le promite că le va ajuta să distruga adevărata mafie, care-i în PLDM și PL. Cu condiția, că nici unul, nici celălalt, și nici al treilea, să nu se atingă de mafia din PCRM…
       • +1 (1)

        PLDM-ul este singurul partid in care mai am o speranta! Vad cum decurg reformele in ministerele a caror ministri
        sint membri PLDM! Vad ca aceste reforme fac sa ne apropiem tot mai mult de Uniunea Europeana!
        Sint sigur ca doar cu PLDM-ul Republica Moldova poate ajunge in Europa! Este un partid care are sustinere
        nu doar in popor ci si din exteriorul tarii! Din partea liderilor altor state!
        Vedem cum membrii PLDM colaboreaza activ cu ambasadorii diferitor state, cu liderii acestor state!
        Bravo! Este un partid care mereu a tinut cont de parerea poporului! Care stie cu ce probleme se confrunta
        cetatenii zi de zi, si incearca sa le rezolve cit mai curind! Bravo!!!
 • +2 (4)
  Voronin, Diacov, Ghimpu - trei bosorogi impotent certati cu legea si cu bunul-simt, trei politicastri infami, imorali, corupti, iresponsabili! Impostori cocotati la putere doar din arivism. Diacov , la ora actuala, este un nimeni in PDMafiotizare, o plevusca ametita, fara verticalitate si ratiune. S-a facut de muci, votand demiterea dlui Filat. Adulandu-l pe talharul apocaliptic, a demonstrat ca e la cheremul burdusit al Mafiei moldave, ca are apucaturi si ratiuni talharesti. Mai pe scurt, a ajuns de izbeliste, ca si cloaca de secaturi improvizate in deputati.
  • +1 (3)
   lasa jelea, putoare,ca din aceeasi tagma "nationala" Diacov-Lucinschi se trage si "magnificul" tau....culca-te pe partea stanga de ti-a amortit dreapta...
   • 0 (2)
    Bravo! Singura persoana in care am incredere este Vlad Filat! Dumnealui a demonstrat ca Republica Moldova poate mai mult decit incearca unii sa bage in cap oamenilor! Sint sigur, doar cu dumnealui putem obtine integrarea europeana!!!
    • 0 (0)
     ce inseamna pentru tine Bravo?
     ------------
     doar cu Dumnezeu poate vei ajunge sa vezi si tu cum obtii integrare europeana.
 • +2 (6)
  Filat merge dupa Rosca cu pasi inceti da siguri .Important sa nu ne duca la Vladuca Kiril al Moscovei si a intregii Rusiei ,nu de alta dar o sa se scumpeasca gazul la misto . Manati oiiiiiiiiiiiiii haiiiiiiiiiii haiiiiiiiiii.
 • +1 (3)
  Ma bucur ca Voronin recunoaste ca sunt si buni la guvernare,PL si PDM vor merge inainte.
 • +1 (3)
  Daca Filea a inceput sa se gudure cu Voronin vor sa o puna de maliga inpreuna ,se pune la cale ceva necurat ,o sa ne inbatam si de data asta cu adalmasu lui nenica Volodea si a lui Filea .Sa nu va danditi ca sarsaila doarme ,el cauta oamenii cei slabi si acum in post ne aduce in dar o surpriza .
 • 0 (2)
  Vladimir Nicolaevici, o spun pe sleau, ce mai la deal, mai la vale> in ciuda lipsei de claritate in actiunile lui Filat, cu toate ca pe alocuri PLDM face pasi, ce starnesc confuzii, nimeni in tara asta in afara de Filat si organizatia sa nu s-a incumetat pana acum sa ridice atat de sus taiusul lancei de asupra cappi del tuti. Mata ai creat scheme si figuri mafiotice, ai creat strazi cu bariere spre arhipelaguri imobiliare private, inaltate pe bani delapidati, distorsionati si corupti, Filat a asternut drumuri spre Occident, cu o mare doza de credibilitate in orgnele de conducere ale UE, facand foarte si foarte aproape posibilitatea de asociere Moldovei la familia popoarelor europene. Toata vorbaraia asta cu rocade si revolutii de catifea, care v-au luat mintile, sunt nu altceva decat niste bocete jalnice ale unui general sovietic, care a trait permanent nostalgia vremurilor trecute in neant. Ce politica a aratat PCRM in anii de guvernare? Haideti sa vedem, cum traiti voi si cum poporul
 • 0 (0)
  SCOPUL COMUNIŞTILOR
  Comuniştii totdeauna
  În capul mesei pun minciuna.
  Prin acţiuni descreerate
  Impun ţării anticipate.

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA