ora: 23:25, 28 ian 2016 11926 36

Voronin recunoaște că Băsescu i-a propus să fie președintele „României Mari”. Ce i-a răspuns liderul PCRM


Video se incarcă ...
Voronin recunoaște că Băsescu i-a propus să fie președintele „României Mari”. Ce i-a răspuns liderul PCRM
Foto: UNIMEDIA / Igor Rotari

Liderul PCRM, Vladimir Voronin, a confirmat, în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la N4, că Traian Băsescu i-a propus, cu câțiva ani în urmă, să fie președintele „României Mari”.

La aceasta propunere liderul comuniștilor a reacționat negativ, motivând că acest lucru este imposibil. 

„Da, a fost în particular. Mă miră că are o memorie aşa de bună. Dar n-a spus până la urmă cum am reacţionat eu. I-am răspuns că nu-i posibil acest lucru pentru că moldovenii sunt o naţiune şi românii sunt cu totul altă națiune. Unirea nu este posibilă. Mie mi-a părut că serios mi-a propus, i-am mai spus nuștiu cui despre asta, şi lui Ghimpu i-a spus. Dacă spune la doi, trei oameni paote înseamnă ceva. În mod serios, bravo că are aşa memorie, dar noi moldovenii suntem alt „norod”. Aceste aiureli cu unirea trebuie de terminat, asta-i corupţie ideologică”, a declarat liderul PCRM.

UNIMEDIA amintește că pe vremea când era președinte, Traian Băsescu i-a propus fostului preşedinte moldovean, Vladimir Voronin, unirea Republicii Moldova cu România, și i-a mai sugerat lui Voronin să fie președintele „României Mari”.

Comentarii (36)
 • +11 (13)
  asta a innebunit cu totul,dute mai bosorogule si spinzurate
  • +12 (14)
   Cică moldovenii sunt alt,,norod”,nu sunt același cu cel românesc:)))
   • +7 (7)
    De ar auzi Pelagheea Bujeniță s-ar răsucu în mormînt.
    • 0 (0)
     # răsuci#
     • -6 (6)
      Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
      pai da, noi suntem un popor slav, dar Romanii cu totul altceva
      • +4 (6)
       Altu care a citit numai mersul trenurilor...si crede ca continentul pe care traieste se numeste eurasia.
 • +13 (17)
  Voronin sugator de pul....!!!Gandonule tu si mata, una si aceeasi curva ordinara!!! Moldovenii nu sunt al norod, voi "politicienii" agramati si cretini sunteti alt norod!!!Nu inseamna ca daca la familia milionara - Voronin > Pelicola inseamna "Cleioanca" sau Sacosa "Culioc" noi Basarabenii suntem alta natiune!!! Voronin iti promit ca dupa ce o sa zdohnesti am sa-ti fac o vizita la mormant, o sa ma pis pe el, o sa fac o fotografie si am s-o postez pe facebook!!!Dute in pul...tu si ortacii tai moscoviti!

  Sunt cetățean activ
  • +1 (5)
   Un „Like” la fotografie este :)
  • +2 (2)
   Cateva din avantajele UNIRII celor doua tari : o tara cu marime mai mare in lume (269.000 km patrati) fiind a 12 tara in toata Europa, aproximativ 21-22 milioane de locuitori, acces liber la zona de litoral, munte, bani mai multi pentru dezvoltare primiti de la Uniunea Europeana, armata mai puternica, salarii, pensii, venituri mai mari, produs intern brut mare, orase mari cu peste 100.000 locuitori fiecare, mai multi kilometri de drumuri, caii ferate, sansa de-a gasi mai usor parteneri de afaceri, prieteni, sot/sotie. Dezavantajele UNIRII celor doua tari : pierderea statalitatii, mai multi someri, capitala tari va fi la Bucuresti care este cel mai mare oras din ROMANIA.
   • +3 (3)
    Judetele din Romania cu cel mai mare produs intern brut, care au si economia cat intreaga Republica Moldova pe an : Timis, Cluj, Constanta, Brasov, Prahova, Arges, si Bucuresti. Cele mai sarace judete sunt Vaslui, Botosani, Ialomita.
 • +12 (14)
  Fireste ca narodul de Voronin crede ca suntem alt norod. Suntem aceeasi etnie. Este evident oricui citeste niste istorie si literatura si/sau se plimba putin prin Moldova si Romania. Sunt diferente regionale intre moldoveni, munteni, banateni, dobrogeni, olteni, alrdeleni, bucovineni, dar toti romani suntem. Degeaba s-au caznit rusii sa inventeze limba moldoveneasca si Republica Moldoveneasca (pe care au facut-o intai in Transnistria). Trebuie sa fii narod ca Voronin sau orb de ideologie rusofona sa nu vezi adevarul. Faptul ca Basarabia a fost in decursul istoriei sistematic desprinsa de Romania si constiinta romaneasca nu inseamna ca, vai-vai-vai, RM este un stat cu populatie si istorie distincte. Sa spui ca Moldova este mai veche decat Romania este o mare bazaconie. Ca regiune istorica, Moldova este la fel de veche precum Transilvania si Tara Romaneasca. Ca stat modern, Romania are un secol si jumatate, in timp ce RM are o foarte problematica istorie de numai un sfert de secol.
  • +4 (4)
   Da,nu putem fi la fel de constanţi ca el, el este acelaşi nărod de ani de zile.
   Problema lui este că nărod vine tot din norod :). Nu ştim de ce românii au preferat această deviere de la termenul slav pentru popor, dar uneori avem şi noi o înţelepciune milenară.
  • +1 (1)
   CITESC AICI NISTE SCHIZOFRENII ABSOLUTE ! CINE DIN CEI CARE VORBESC AICI DESPRE MOLDOVA MARE ISI POT IMAGINA CA MOLDOVENII DE LANGA CARPATI AR PUTEA TOLERA INSULTAREA LOR DIN PARTEA UNOR NEBUNI IN TOATA PUTEREA CUVANTULUI SPUS ?Duceti-va in Moldova romaneasca de azi si spuneti ceea ce sustineti dincolo de Prut , sa vedeti ce vi se intampla?! Ati avut ocazia de pilda acum la 24 ianuarie cand au fost aniversati cei 157 de ani de la Mica Unire !!Sa spui unui moldovean care este mandru de Kogalniceanu, Cuza, Alecsandri, EMINESCU etc etc ideile astea si v-ati dat foc la valiza !! La anul viitor se vor implini 100 de ani de la bataliile de la MARASESTI- OITUZ din primul razboi mondial.Aveti ocazia sa faceti pe nebunii atunci ! INDIFERENT CINE SUNTETI :cetateni simpli, ministri, deputati, politisti ,intelectuali etc etc!Va manaca moldovenii nostri de vii cu pantaloni cu tot ! Romania este creatia geniala si nemuritoare tocmai a moldovenilor !AL.IOAN CUZA nu a fost ardelean sau banatean !
 • +8 (12)
  Discutii rautacioase mirlanesti, ca pe marginea santului!
  Ori ce ar face Romania tot rau iese.
  Oare cine il mai asculta si-l urmeaza?
  • +4 (6)
   Şevcenko,
   „În ceea ce priveşte Republica Moldova şi unirea ei cu România, să fim sinceri, este vorba de un singur popor, ele vorbesc aceeaşi limbă. Diferenţa dintre limbi este ca între dialectele rus, crimeean şi cel din sudul Rusiei. În schimbul independenţei şi suveranităţii Transnistriei (…), Moldova ar putea să treacă la România dacă doreşte – de ce nu?”- a apreciat el.
   • +9 (11)
    Jirinovschi
    Moldovenii sunt Români! Noi, rușii, le am dat numele de moldoveni, dar ei sunt ROMÂNI!
  • 0 (0)
   DURDULIU -
   Chiar asa ! Astia sunt buni de pus pe urma lor PATRULELELE LUI VLAD TEPES !Ori a PANADURILOR lui TUDOR(VLADIMIRESCU ) ORI A ORTACILOR LUI IANCU (din Ardeal) ! DOAMNE FERESTE-NE SA AJUNGEM LA ASA CEVA ! CAZACII RUSILOR AR FI NISTE MICI COPII PE LANGA ASTIA. NOROC CA INCA ROMANII NU AU ABDICAT DE LA CIVILIZATIE SI TOLERANTA !!! Poate numai daca ajungem inapoi in Evul Mediu !
 • +2 (4)
  ..///Mie mi-a părut că serios mi-a propus, ,,//
  Вовка алконавт ,пропив последние мозги,даже не понял что Бэсеску по приколу сделал предложение,посметься над сивым мерином.
 • +14 (16)
  RE-Unirea este unica solutie pentru MD.
  RE-Unirea rezolva: 
  1.Problema identitara;
  2.Restabileste partial nedreptatea facuta in 1812 - raptul Basarabiei de la Tara Moldovei; 
  3.Aderarea automata la Uniunea Europeana; 
  4.Extirparea mafiei, care a uzurpat puterea in RM inca de la inceputul anilor '90.
  5.Vom fi parte a unui stat cu institutii relativ functionale, economie de piata ascendenta, resurse naturale, acces la porturi maritime si fluviale, etc.etc.
  6.Si cel mai important ne vom reintregi neamul, spiritul si vom fi cu totii mai puternici si mai respectati.
  Deci, terminam cu bilbiiala si votam exclusiv RE-Unirea, altfel ne vom tiri in mocirla indefinit de lung timp.

  • +4 (6)
   Asa sa dea D-zeu!
  • -1 (1)
   Din pacate nu e asa de simplu:
   1) nu rezolva nimic, asta e in capul oamenilor
   2) asa e
   3) nu cunoastem, Europa nu s-a pronuntat pe marginea acestui subiect
   4) putin probabil, inca e jale la acest capitol chiar si in Romania (din detaliile care apar acum, se pare ca o parte buna a celor din RO au tangente cu mafia noatra)
   5) asa e
   6) vezi p.1; "mai respectati" - probabil, deoarece 'moldovenii' din RM sunt mai respectati in EU decat romanii (asta e, pacat ca tiganii le strica toata imaginea), le vom aduce un plus de imagine
   • 0 (0)
    1) Probabil da, fiindcă propaganda rusească ar înceta parţial, învăţarea istoriei ar prinde avânt(deşi nu prea sunt de acord cu ce se predă la şcoală) 2) Ar aduce un plus faţă de raptul din 1812, mare parte din sud era în mâinile Otomane, pierderea ar fi Hotinul. 3) Ar fi o extindere normală, orice pronunţare înversă ar face ca România să iasă din UE. A fost precedentul German, iar aici nu-i vorba doar de o fentare a regulamentelor, dar până atunci mai este mult de aşteptat :)), mai 30-40 de procente. 4) Aici cred că v-ar curăţa destul de decent, fiindcă oligarhii voştri nu ar avea pârgii mari, dar departe de a avea un sistem perfect, poporul este corupt ca la voi. 5) Aşa e, mai puţin instituţiile. 6) Nu cred că la asta s-a referit, acuma să nu dăm vina doar pe romi :)). Deşi ei sunt acum principalii vinovaţi, trebuie să avem în vedere şi situaţia morală a românului ceauşist care a mers în Italia. Deci nu văd o oază de moralitate în Moldova,…
   • -1 (1)
    La noi mai este şi problema cu numele. Că se numesc ăia romi, iar în engleză este ceva de-o frumuseţă rară. Dar asta îi viaţa, se mai întâmplă.
    Dacă ştiau ăştia din Ardeal ce probleme o să producă reversarea schimbării O-U încă ne numeam Rumâni.
    Deci ar fi de preferat, poate, o revenire la Rumân/Rumâni/Rumânia.
    Dar nu au fost doar romii de vină, ei sunt cei mai celebri, dar nebunia a început cu invazia românilor la limita supravieţuirii din anii 90.
    Furtul de la locul de muncă era o normalitate în România Ceuşistă, dar nu a fost apreciat în vest.
   • +1 (1)
    6,gresesti te asigur ca cel putin in Grecia e pe dos.moldovenii au cel mai prost nume
 • +4 (4)
  demult am hotarat ca nu mai deschid linkurile in care se vorbeste despre comunisti, dar acest articol am vrut sa-l citesc din curiozitate.
  altfel de raspuns nu ma asteptat sa citesc oricum.
  dar de acum iar voi incepe sa nu mai deschid linkurile lor pentru ca orice citire e un vot ideologiei lor.
 • +4 (4)
  Să-i fie de bine.
  Oricum nu cred că avea curajul pentru o asemenea mişcare decisivă.
  Dar putea ajunge erou peste noapte, pentru nivelul lui a fost şansa vieţii de a ajunge în paginile de istorie.
 • +8 (10)
  Bravo frați Moldoveni,ma bucur sa va vad pe multi dintre voi ca sunteti pro re-unire si ca incet dar sigur adevarul istoric iese la iveală,si nu mai poate fi ascuns cu minciuni si manipulări.
  Va doresc numai bine si sa nu va dați bătuți in lupta voastră interna si sa nu Renunțați la idealurile voastre.
  Va saluta un frate ardelean din polul opus (Satu mare)


  Sunt cetățean activ
  • -3 (3)
   Eh, de-ar auzi aceste indemnuri si cei de la guvernare ... cel putin cei de la Bucuresti, care, cu un mare regret zic asta, depun practic 0 efort institutional is informational pentru acest deziderat. Romanii din RO afla de existenta RM 1-2 ori pe an sau cand arde parlamentul pe-aici.
   • +2 (2)
    Asa, ignoranti cum sunt, romanii din Ro vor unire in proportie de 70%. In Md se vorbeste mult mai mult despre Ro decat invers, dar numai 20% vor unire.
 • +5 (7)
  boronin ca si plohis, mizerii de politai care au inchinat tara rusilor
  • +4 (4)
   cand norodul o sa se rascoale si o sa le retraga averile furate, atunci o sa tipe democratie, unire, europa, etc
 • +2 (2)
  Vise erotice...:)
 • +2 (4)
 • +2 (4)
 • +1 (1)
  Un asa om,o asa persoana cum este Voronin ori chiar si Ghimpu,sint politicieni vechi.Ce-i asata vechi?Ideologia acestor politicieni este scazuta.De la asa persoane astazi nu poti analiza macar o singura idee care,poate fi de folos Moldovei.Am privit aseara la canalul TV7-Natalia Morari fata-n fata cu bascanul gagauzilor,Irina Vlah.Acest bascan n-a jelit c-a parasit fractiunea veche leninista-comunista.Chiar si banditii putinisti au recunoscut ca,Lenin a fost un distrugator,si-un facator de rau al Rusiei.Va ziceam de Irina Vlah.Pa-i femeea asta a venit in postul de bascan,ca candidat liber.Vlah a stiut foarte bine unde s-a pornit.A povestit cum traesc mai usor,astazi gagauzii.Se cunoaste ca-i patrioata gagauzilor.In Moldova au fost la conducere 25 de ani numai indivizi,hoti si corupti,nestiind ce vrea poporul tarisoarei Moldova.Mosu Volodhea,Tu trebue sa mergi in istoriea Moldovei,ca un distrugator al statului Moldova.Mergi la pensie si nu incurca dezvoltarea occidentala a RM.
 • 0 (0)
  Da mai sunt prostii pe lumea asta dar aşa nu cred că s-au inventat.
  De aici e clar multe mişcări a comuniştilor în jocul politic murdar, totul este posibil depinde de surs,mai drept spus de mărimea lor.
  Iată ce a produs ţara noastră, adică noi şi iam pus la putere acum nu ne putem dezbara de ei.

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri