ora: 14:07, 31 iul 2014 5884
Autor: Cristina Buzovschi

Voronin nu-i vede pe Muntean, Tkaciuk și Petrenco în lista electorală a PCRM


Voronin nu-i vede pe Muntean, Tkaciuk și Petrenco în lista electorală a PCRM
Vladimir Voronin, președintele PCRM
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie

Iurie Muntean, Mark Tkaciuk și Grigore Petrenco cel mai probabil nu se vor regăsi pe lista candidaților Partidului Comuniștilor în alegerile parlamentare ordinare care vor avea loc în toamnă, pe 30 noiembrie.

Declarații în acest sens au fost făcute de către președintele formațiunii, Vladimir Voronin, în cadrul unei conferințe de presă, relatează UNIMEDIA.

Totodată, liderul PCRM a declarat că deocamdată nu există nicio listă de candidați și că nicio candidatură nu a fost examinată până acum. Mai mult decât atât, comuniștii vor să vină cu un „know-how” și intenționează selecteze candidaturile în baza ratingului obținut ca urmare a activității de partid și calităților profesionale.
 
„Cei care au rămas în afara partidului, ei singuri s-au dezis de partid, acum lasă-i să-și facă griji că nu se vor regăsi pe listă. E clar că e o problemă foarte serioasă pentru ei. Iurie Muntean, Mark Tkaciuk și Grigore Petrenco cred că nu nu se vor regăsi pe lista de candidați. În baza cărui temei? Ce fac ei pentru partid? Cum lucrează ei în partid? Toți sunt membri de partid, care este problema? Chiar și același Petrenco, el desfășoară așa o activitate împotriva partidului, dar el rămâne membru de partid. Dacă tu nu ești de acord, dacă tu vezi că totul este așa de rău, așa de urât, ieși afară din partid. În ultimul timp se învârte în jurul socialiștilor, în jurul altor formațiuni. De ce noi să-i dăm afară”, a punctat Voronin.
 
Declarația a fost deja comentată de unii membri PCRM. „Din câte cunosc, eu încă sunt membru al Comitetului Central. Nu îmi amintesc vreo decizie a Comitetului prinvind neincluderea lui Muntean, Tkaciuk și Petrenco în lista preelectorală. Insist pe ideea că Plahotniuc și-a băgat mâinele în listele electorale PCRM”, a scris deputatul PCRM Alexandr Petkov pe pagina sa de Facebook.
 
Potrivit lui, Comitetul executiv politic al PCRM a creat un grup de lucru format din șase persoane care elaborează mecanismul selectării candidaților.
 
„Cu privire la discuțiile și diferite aiureli cu lista candidaților. Nu există niciun fel de listă și nu există niciun nume propus pentru această listă. Nici nu a început lucrul asupra listei. Pentru prima dată, în partidul nostru se introduce un coeficient care reprezintă ratingul candidatului, în funcție de activitatea acestuia în organizație de partid, în fracțiunea parlamentului, etc”, a specificat președintele PCRM.
 
Acesta a reiterat că lista electorală PCRM va fi compusă exclusiv din membri de partid. „Toți vor lucra asupra acestei liste. În final, candidații care vor fi selectați în funcție de rating. La propunerea organizațiilor primare de partid, aceste candidaturi vor fi discutate la plenarele comitetului raional de partid și decizia finală va fi luată de comitetul central, inclusiv și numărul de ordine din listă, de la 1 la 103”, a menționat Vladimir Voronin.
 
Totodată, în cadrul conferinței s-a anunțat că plenara Comitetului Central va avea loc pe 15 septembrie, în cadrul căreia va fi aprobat programa electorală a PCRM.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +2 (6)
  Voi toti trebuie stersi din aceatsa lista, sa nu mai apareti.
 • +4 (4)
  Lista să fie din hârtie moale
 • +2 (6)
  Heanderhalul vinde gogosi, crezand ( ca si Andropov) ca asa va avea inteaga tarisoara in buzunarul vestei. Sa am pardon. A avut Ceausescu o vorba: "Oricat zahar pui pe kkt, nu-l poti vinde ca prajitura" .
 • +4 (4)
  Da ce gata nu au nevoie de servicile lui cardinalul rosu ? Mai bine sar duce la ripa cu tot cu formatiunea asta comunista, toti intr-o lada cu gunoi.Numai ca din pacate mai apar si alte prostituate alde Usatii, dam DonDon si Formuzal un antistatalist si pro-terorist.
 • +3 (3)
  Дед! С твоей помощью они уходят и мы этому рады.
  Скоро другие и тебя "уйдут" и мы опять порадуемся.
  Ты на правильном пути, дед.

  Sunt cetățean activ
 • +4 (4)
  Bravo Voronin. Daca Rosca era agent rusesc care a condus frontul popular pina la distrugere si a compromis miscarea romaneasca unionista in Moldova atunci Voronin e agent romanesc care a condus si a distrus partidul comunist si a compromis eforturile rusesti sovine in Moldova.
  Numai Rosca a strigat cel mai mult "Romania si UE" dar in fapte istovind oamenii cu proteste si pina la urma distrugind PPCD.
  Numai Voronin a strigat cel mai mult "Rusia si limba rusa de stat" iar in fapte realizind primii pasi spre UE, refuzind planul Kozac si distrugind PCRM.
  Acum poate pleca si el in urma lui Rosca la gunoi.
  • +3 (3)
   gurita ta adevar si inca mare adevar "graieste"
   cuvantul "gunoi" luala-i mai bine in ghilimele. merita
 • +1 (1)
  Vedea-v-asi pe lista de animale in curs de disparitie, babalacilor besinosi ce sunteti.
 • 0 (0)
  Comuniştii au un scop
  Pe care des îl practică,
  De a lansa non-stop
  Câte-o bombă mediatică.
 • 0 (0)
  Trebue ajutat talibanul voronin cioronin sa faca lista pentru a fi judecati toti talibanii fascisti fals numiti comunisti care au savarsit crime pe teritoriul RM...Si la 7 aprilie 2009...Cei mai activi fascisti fals comunisti socialisti into lista si judecati de popor...

  Sunt cetățean activ

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA