Voronin nu-i vede pe Muntean, Tkaciuk și Petrenco în lista electorală a PCRM

Iurie Muntean, Mark Tkaciuk și Grigore Petrenco cel mai probabil nu se vor regăsi pe lista candidaților Partidului Comuniștilor în alegerile parlamentare ordinare care vor avea loc în toamnă, pe 30 noiembrie.

Declarații în acest sens au fost făcute de către președintele formațiunii, Vladimir Voronin, în cadrul unei conferințe de presă, relatează UNIMEDIA.

Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie
Totodată, liderul PCRM a declarat că deocamdată nu există nicio listă de candidați și că nicio candidatură nu a fost examinată până acum. Mai mult decât atât, comuniștii vor să vină cu un „know-how” și intenționează selecteze candidaturile în baza ratingului obținut ca urmare a activității de partid și calităților profesionale.
 
„Cei care au rămas în afara partidului, ei singuri s-au dezis de partid, acum lasă-i să-și facă griji că nu se vor regăsi pe listă. E clar că e o problemă foarte serioasă pentru ei. Iurie Muntean, Mark Tkaciuk și Grigore Petrenco cred că nu nu se vor regăsi pe lista de candidați. În baza cărui temei? Ce fac ei pentru partid? Cum lucrează ei în partid? Toți sunt membri de partid, care este problema? Chiar și același Petrenco, el desfășoară așa o activitate împotriva partidului, dar el rămâne membru de partid. Dacă tu nu ești de acord, dacă tu vezi că totul este așa de rău, așa de urât, ieși afară din partid. În ultimul timp se învârte în jurul socialiștilor, în jurul altor formațiuni. De ce noi să-i dăm afară”, a punctat Voronin.
 
Declarația a fost deja comentată de unii membri PCRM. „Din câte cunosc, eu încă sunt membru al Comitetului Central. Nu îmi amintesc vreo decizie a Comitetului prinvind neincluderea lui Muntean, Tkaciuk și Petrenco în lista preelectorală. Insist pe ideea că Plahotniuc și-a băgat mâinele în listele electorale PCRM”, a scris deputatul PCRM Alexandr Petkov pe pagina sa de Facebook.
 
Potrivit lui, Comitetul executiv politic al PCRM a creat un grup de lucru format din șase persoane care elaborează mecanismul selectării candidaților.
 
„Cu privire la discuțiile și diferite aiureli cu lista candidaților. Nu există niciun fel de listă și nu există niciun nume propus pentru această listă. Nici nu a început lucrul asupra listei. Pentru prima dată, în partidul nostru se introduce un coeficient care reprezintă ratingul candidatului, în funcție de activitatea acestuia în organizație de partid, în fracțiunea parlamentului, etc”, a specificat președintele PCRM.
 
Acesta a reiterat că lista electorală PCRM va fi compusă exclusiv din membri de partid. „Toți vor lucra asupra acestei liste. În final, candidații care vor fi selectați în funcție de rating. La propunerea organizațiilor primare de partid, aceste candidaturi vor fi discutate la plenarele comitetului raional de partid și decizia finală va fi luată de comitetul central, inclusiv și numărul de ordine din listă, de la 1 la 103”, a menționat Vladimir Voronin.
 
Totodată, în cadrul conferinței s-a anunțat că plenara Comitetului Central va avea loc pe 15 septembrie, în cadrul căreia va fi aprobat programa electorală a PCRM.

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.