Voronin îl preferă pe Roșca în defavoarea lui Ghimpu și Hadârcă

În preajma campaniei electorale, este abordat tot mai des subiectul coalițiilor post-electorale. Partidele își anunță preferințele și cu cine sunt dispuse să guverneze după alegerile din 30 noiembrie, în cazul în care niciun concurent electoral nu va obține majoritatea, notează UNIMEDIA.
Voronin îl preferă pe Roșca în defavoarea lui Ghimpu și Hadârcă
Voronin și Ghimpu (Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie)

Câteva săptămâni în urmă creștin-democratul Iurie Roșca spunea că își dorește o coaliție cu PCRM, iar recent liberalul Mihai Ghimpu s-a referit la același subiect, sugerând că coaliția PL-PCRM ar fi posibilă dacă „Voronin va recunoaşte identitatea, limba noastră și faptul că suntem ocupaţi”. Declarațiile au fost comentate de liderul PCRM.
 
„Și partenerii noștri strategici de demult, mă refer la Mihai Ghimpu care a declarat că vrea coaliție cu PCRM. Trebuie să înțelegeți cine glumește și cine vorbește serios. Dacă serios, eu mult mai mult mi-aș dori ca Roșca să intre în Parlament, decât Ghimpu și Hadârcă. Cu Roșca măcar ai ce vorbi în mod serios”, a spus Vladimir Voronin.
 
După ce a trecut la un ton mai serios, liderul opoziției a spus că partidul pe care îl conduce nu intenționează să intre în coaliție cu nimeni. „De ce neapărat trebuie coaliție, să te legi unul de altul? În aceste coaliții se petrec numai bârfe, interese și scandaluri. Să vedem cum se vor unească ceilalți, cine vor fi. În al doilea rând noi ne pornim în această campanie electorală cu scopul de a obține majoritatea. Orice rezultat mai jos de 50% va fi o pierdere pentru noi”, a declarat comunistul în cadrul unei conferințe de presă.
 
Precizăm că vicepreședintele PLDM, Valeriu Streleț a declarat anterior că nu exclude crearea unei coaliții largi, inclusiv cu participarea PCRM, după alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub

Pentru a putea comenta, este nevoie să vă autentificați, folosind e-mailul și parola cu care v-ați înregistrat pe UNIMEDIA.

Dacă nu aveți un cont înregistrat pe UNIMEDIA,
înregistrați-vă AICI