ora: 13:10, 24 sep 2014 2957
Autor: Cristina Buzovschi

Voronin îl preferă pe Roșca în defavoarea lui Ghimpu și Hadârcă


Voronin îl preferă pe Roșca în defavoarea lui Ghimpu și Hadârcă
Voronin și Ghimpu
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie
În preajma campaniei electorale, este abordat tot mai des subiectul coalițiilor post-electorale. Partidele își anunță preferințele și cu cine sunt dispuse să guverneze după alegerile din 30 noiembrie, în cazul în care niciun concurent electoral nu va obține majoritatea, notează UNIMEDIA.

Câteva săptămâni în urmă creștin-democratul Iurie Roșca spunea că își dorește o coaliție cu PCRM, iar recent liberalul Mihai Ghimpu s-a referit la același subiect, sugerând că coaliția PL-PCRM ar fi posibilă dacă „Voronin va recunoaşte identitatea, limba noastră și faptul că suntem ocupaţi”. Declarațiile au fost comentate de liderul PCRM.
 
„Și partenerii noștri strategici de demult, mă refer la Mihai Ghimpu care a declarat că vrea coaliție cu PCRM. Trebuie să înțelegeți cine glumește și cine vorbește serios. Dacă serios, eu mult mai mult mi-aș dori ca Roșca să intre în Parlament, decât Ghimpu și Hadârcă. Cu Roșca măcar ai ce vorbi în mod serios”, a spus Vladimir Voronin.
 
După ce a trecut la un ton mai serios, liderul opoziției a spus că partidul pe care îl conduce nu intenționează să intre în coaliție cu nimeni. „De ce neapărat trebuie coaliție, să te legi unul de altul? În aceste coaliții se petrec numai bârfe, interese și scandaluri. Să vedem cum se vor unească ceilalți, cine vor fi. În al doilea rând noi ne pornim în această campanie electorală cu scopul de a obține majoritatea. Orice rezultat mai jos de 50% va fi o pierdere pentru noi”, a declarat comunistul în cadrul unei conferințe de presă.
 
Precizăm că vicepreședintele PLDM, Valeriu Streleț a declarat anterior că nu exclude crearea unei coaliții largi, inclusiv cu participarea PCRM, după alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • -3 (3)
  Culpabila slabiciune ce-o are Voronin pentru surogatul patriot se trage din trecut. Ca si prostia. Oare chiar a festelit-o rau si ireversebil? E clar, cruzimea si ignoranta constituie dominantele trasaturilor acestor moaste ambulante. Piaza-rea si un uger de Satan! Un "Brutarul" si un "Budulai', "Liderul" - doi agenti secreti, lasi, slugarnici, balamuti, ramoliti, invechiti in zile rele.
  • -2 (2)
   O sa ramineti si voi comunistilor in afara parlamentului,si atunci o sa preferati cit doriti cu rosca, si alti prieteni de-ai vostri.
 • +1 (1)
  "...Cu Roșca măcar ai ce vorbi în mod serios”, a spus Vladimir Voronin" ?
  Tov. Cioronin, cum asta ?
  Unul era catarat in copaci, dar tu te lefaiai in birouri ? Si discutati serios ?
  • -2 (2)
   Despre otrava.
   Caci rosca striga de prin copaci, ,,ooootrava''
   Si acum analizeaza in comun,unul care se considera unionist ,are multe in comun cu un comnist, normal nu?
 • 0 (0)
  Ma schimbati borsul si casa !
  Vreau democratie!
  Vreau sa votez pe altcineva!
  Astea toti sau compromis!
  Hai cind apare altcineva?
  Vreau ca in Slovenia!
 • +1 (1)
  Atitea daune si suferinte a facut in RM acest cioronin voronin general comunist cu minte de tractorist...Clanul voronin in 2009 au falsificat alegerile au fost inclusi pe liste si oameni morti,au dat foc cladirii parlamentului,iau dat termen limitat ambasadorului Romaniei sa paraseasca RM,tinerii arestati, torturati,si ucisi de chilerii cremlinului prin comisariate...Cum de nu este pedepsit pentru crimele savarsite acest fascist voronin fals numit comunist...Noi trebue sa salvam Moldova de talibani separatisti gagauzi rusofoni tigan comunisti si socialisti...

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA