ora: 08:09, 25 noi 2014 10379
Autor: Cristina Buzovschi

Voronin îi descalifică pe Usatîi și adepții lui


Voronin îi descalifică pe Usatîi și adepții lui
Vladimir Voronin, președintele PCRM
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie
În opinia lui Vladimir Voronin, Renato Usatîi nu merită să fie candidat la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova, invocând că acesta ar avea un trecut dubios care ar trebui să fie cercetat de către organele de forță și de drept. 
 
Declarații în acest sens au fost făcute de Vladimir Voronin în cadrul emisiunii „Fabrika” de la PublikaTV, transmite UNIMEDIA.

În mod special, comunistul s-a referit la personajul nou apărut pe arena politică din Republica Moldova - Renato Usatîi. „Așa personaje nu au dreptul, din punct de vedere juridic, să participe în campania electorală. Nici nu vreau să mă cobor pe treapta în care să-i fac caracteristică acestui individ. Lui trebuie să-i dea caracteristică organele de interne, serviciile speciale, alte instituții, nu politicienii. Eu mă refer la trecut. Acel trecut nu a fost analizat de organele competente care se ocupă de organizarea securității țării noastre. Gata, concertele s-au terminat. Cred că s-au terminat banii sau nu mai este ajutorul pentru aceste concerte”, a subliniat președintele PCRM.
 
Potrivit lui, nu există loc pentru asemenea personaje în forul legislativ suprem al țării. „Ori noi organizăm grupuri de interese cu caracter criminal? Care este scopul principal al acestor alegeri? Ce vor face ei în Parlament? Ar fi păcat, urât de tot ca în Parlament să ajungă acest grup de extremiști și radicali”, a accentuat Voronin.
 
În context, Vladimir Voronin a declarat că Usatîi a strâns lângă el „extremiști și radicali” care pot fi ușor calificați drept neo-fasciști. Acesta s-a referit la Petrenco și Petkov care ar fi excluși din PCRM anume din aceste considerente și pentru că, implicit, știrbeau imaginea partidului. Plecarea la Usatîi a celor doi, spune Voronin, este o „manevră politico-prostituată”.
 
„Fug dintr-o parte în alta. Asta demonstrează că toți acești ani ei au fost doar figural în partid. Pe ei nu-i doare inima că au fost excluși din partid. El imediat, a doua zi, s-a dus și s-a vândut altcuiva”, a punctat politicianul.
 
Pe final, Voronin a exclus o eventuală coaliție post-electorală cu Partidul „Patria”, dar și cu Partidul Socialiștilor condus de Igor Dodon.
 

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +7 (9)
  NU, pe usatii daca l-ar scoate chiar si azi poate ar fi mai bine.
  Ii oleaca banditel.
  RM tocmai asta-i lipseste cind vrem sa scapam de inteligentii astia care fura miliarde sa mai vina banditelul cu poniatii mosckovskie sa fure mai mult si sa bidleasca.
  Scoati-l
  • +4 (12)
   Iata aici il sustin pe Voronin , individul asta trebuie cercetat , dar nu votat.
   • +5 (7)
    TINERII ca mine sa mergem cu toti la votare si sa nu vina la guvernare partide comuniste, pro rusia, anti europene, criminale. Daca nu mergem noi la alegeri, vor decide alti destinul nostru si al copiilor.
  • 0 (6)
   Votez PL .Nu stii cand se suce mosneagul dar oricum e bine ca a dat un semnal de normalitate, lumea vrea NATO si UE.Majoritatea decide in toate alegerile. Hai la vot cu totii!!
  • +3 (5)
   Comentariul a fost șters de redacție.
  • +2 (2)
   VOronin e primul Guniu care a venit in politica din Moldova...EL ia FARAT de Dodon, Greceanii, Plahotniuc si LUPU ..
   TUUUUUUUUUU Mizerie comunista ce esti ....iar copiii tai mai ceva ca tine, pe care iai scapat de sub control
   • +3 (3)
    Voronin ia FAtAT de Dodon, Greceanii, Plahotniuc si LUPU ..
    el e pacostra cea mare in RM
    • -1 (1)
     Cu totii santajisti insalubri, jihadisti oportunisti, admiratori si naimiti ai plasticatului samoderjet.
  • +2 (4)
   Cica oleaca-i banditel , suna prea zglobiu :D
   Voronin om sur la cap, una din putinele decizii ale lui care le pot accepta.
   Usatii, hotoman care vrea sa readuca anii 90 aici in Moldova.
  • +1 (5)
   Exact , s-au terminat banisorii Moscovei - s-au terminat si concertele, las ca degraba si Usatii o sa se termine, cind tatuca Putin o sa-l cheme la covor pentru prostia care emana de la dinsu .
 • +5 (11)
  BRAVO d-le Voronin !!!
  Om cu experiență - știe ce spune, chiar dacă vre-o nulitate de-alde usatăi sau dodon trec în Parlament, (că, din păcate, în Moldova încă sunt oameni extrem de proști care votează asemenea borîturi), să știe că vor sta ca niște bîhlituri puturoase - singuri.


  Sunt cetățean activ
  • +2 (2)
   In Moldova oamenii is prea hoti de la mic la mare si la urma raminem toti dezamagiti de unde atitea hoti si hai sa-l votam pe unu ca usatii tot un hot care cica promite sa inchida hotii
   Un cerc inchis care poate fi rupt de niste politicieni onesti.
  • +4 (6)
   Avem două grupări banditești la guvernare. A treia ar fi prea mult...
  • +2 (2)
   BRAVO??????
   El ia nascut pe toti , Dodonii, Greaceanii, PLahotniuc si Lupu
   Tu esti mama pacostei in RM ..iar pe restu acesti iai scapat de sub control si isi maninca mama
 • +2 (8)
  Aici ii dau dreptate neandrehalului! Sarsaila travestit, RasPutin de Basarabia, Caligula cu falci cat China, spionul Petruska cel bortos, handralaul cu bulane, ReNatto cel desfranat, a intrat in RM, lovind in "moldoveni putosi", in "gagauzi imputiti", ca un tir in plina viteza. Organele impotente insa au lasat Parvenitul sa-si perpetueze tactica si sa-si promoveze banda subversiva. Consider ca PG a procedat josnic. In loc sa fie ars pe coaja cu Codul, au lasat bruta ucigasa sa zburde in voie. Niciun flagrant! Numai cine e orb nu vede ca PD il foloseste ca pe o sulita
  otravita.
 • +8 (8)
  În reţele a apărut o poezie scrisă de o adolescentă de 15 ani din Slaveansc, Ucraina.
  "Как тебе, Путин, спится?"
  Как тебе, Путин, спится?
  Что тебе, Вова, снится?
  Сочинский пляж или мама?
  А может Барак Обама?
  Как тебе естся, Путин?
  Сколько едят лилипуты?
  Или ты ешь очень много,
  Чтоб не досталось другому?
  Как тебе, Вова, ср.тся
  В том, что «сортиром» зовется?
  Не ты ль призывал уж раз триста
  В сортирах мочить террористов?
  Хочу, чтоб в столовой и в спальне,
  Везде, даже в собственной ср.льне,
  Ты видел одну картину:
  Гробы, что везут с Украины!
 • +8 (8)
  Чтоб матери всей России Во всех твоих снах голосили, Тебя проклиная, урода, За смерть своего народа! Чтоб все девченки России О смерти твоей просили За их нерожденных детишек От тех погибших мальчишек. И как же хочу я, Вова, Чтоб видел ты снова и снова Безруких, безногих ребят… Какой же ты, б..дь, старший брат?! А жители на Донбасе Клянут тебя, пид…са, Стреляют танки и «Град». Какой же ты , Путин, гад! Нет мужа, сына, отца Из-за тебя, подлеца. Грозишь всему миру войной. Сомнений уж нет: ты – больной! Как крупно тебе повезло: Имеешь ты бренд свой - «Ху.ло»!…
  • -2 (6)
   Scrie bai,in latina !!!Altfel ce patriot esti tu?!?!
   • +1 (1)
    nu fi snob. Omul a postat o poezioara in original. Conteaza mesajul ei si nu "latina".
 • 0 (6)
  Bine ar fi dacă Voronin s-ar descalifica pe el însuşi,pentru că Moldova la sigur n-are nevoie de un aşa om în conducerea ţării.Moldova are nevoie de schimbări iar aceste schimbări le pot oferi doar PL! pe 30#votez PL

  Sunt cetățean activ
 • +1 (7)
  dupa parerea mea ar trebui Voronin sa plece singur .. comunistule hai la pensie! tineretul vrea ceva nou. tineretul vrea in Europa. tineretul voteaza PL cu UE

  Sunt cetățean activ
 • +2 (2)
  batrinelul, se pare, ca inca nu e marasmatic. Sper sa aveti spatele acoperit, sa nu va fie pregatita soarta lui Gorbuntov, caci ati lovit in ceea ce are mai mult Usatii: mindria de sine.
  • -1 (7)
   ReNATO-scentistul nu are decat grandomanie ucigasa. Kitsh-ul de partid (patriAntifa) care mizeaza pe o societate schizoida, subjugata pomenelor, e gata sa spulbere totul. Iar Lege nu exista in RM. Iar Patria va fi enclavizata si stearsa. Mosia se va rataci in gulag. Se va numi RECT sau REST. Si va guvernata ca in Somalia.
 • +1 (7)
  *Reforma constituţională
  *Prevenirea şi combaterea corupţiei
  *Libertatea economică şi concurenţa liberă
  *Libertatea de exprimare şi independenţa reală a mediilor de informareâ
  *Reorganizarea administrativ-teritorială şi cea a administraţiei publice
  Iata ce vrem noi si tot aceasta este ceia ce promoveaza PL
  Vrem in Nato si UE alaturi de Partidul Liberal!!!!
 • +2 (6)
  Jos Usatîi. Jos Voronin. Jos tirania rusă. Spue DA Democrației Europene. Votează Partidul Liberal.

  Sunt cetățean activ
  • +1 (1)
   Ei si asa sunt jos. In afara legii trebuie declarați
 • +2 (8)
  In NATO si UE alaturi de PL! Ucraina a trebuit să trtreacă un razboi cu "țara frățească" ca sa conștientizeze necesitatea alegerii corecte și acum o să decida aderarea la NATO, citatul spune ca "trebuie să învățăm din greșelile altora" insa moldovenii nu stiu de asta. Eu votez PL deoarece vreau sa traiesc in siguranță!
 • +1 (3)
  Votam PLDM,PLDM va misca MOLDOVA INAINTE spre un viitor european,cu o ducatie de calitate,locuri de munca bine platite.
 • +1 (3)
  Doar PLDM doar ei,unicul partid care ne va duce spere Europa spre un viitor mai bun.
 • -1 (3)
  Comentariul a fost șters de redacție.
 • +1 (3)
  Moscova dezamagita de Dodon. https://app.box.com/s/ew0hl3rn35ia8b2tqbs8
 • 0 (0)
  si are dreptate cu ceea ce spune V.Voronin
  cica R.Usatii este "prafesor" ...
 • +2 (2)
  Subscriu în totalmente ce a scris Voronin despre Usatâi, dar:
  Voronin a uitat să spună că Voroniştii şi Dodoniştii sunt la fel ca şi Usatiştii - pe ei î-i leagă un singur lucru: sunt agenţi ai Rusiei - coloana a 5 diversionistă a Rusiei, finanţată de Rusia, şi au ca scop distrugerea Moldovei şi reintroducerea în Imperiul rus. Toţi aceştea: Voronin, Dodon şi USATÂI sunt DUŞMAI şi trebuie arestaţi.
 • +1 (1)
  Voronin a mai uitat să spună despre STABILITATE.
  Pe ce când era la guvernare pleda cu spume la gură că vrea STABILITATE (adică să fie el cu komuniştii şi trădătorii lui Roşca veşnic la guvernare), dar acum ai uitat acest cuvânt.
  STAVILITATE, STABILITATE, Voronin !!! Adică proeuropenii la guvernare mereu, dar voi, duşmanii, NAHREN S PLEAJA !!!!!
 • 0 (0)
  Voi trageti atentie cat de curata e campania electorala a PDM. O echipa de milioane, bravo Voua.Mult respect p/u asa d-ne ca V.BULIGA,V.STRATAN,R.APOLISCHI,Z.IVANSCHI,care muncesc prin tot teritoriul tarii alaturi de colegii lor barbati,si pe ploae,si pe vant cu ger,p/u un viitor mai bun ai copiilor nostri,un trai european.Oameni buni,nu dati votul partidelor,care-s contra Europei,dar cel mai bine e sa votati PDM,PDM,PDM!!!
 • +1 (1)
  batrinul e rational si va stopa invazia ruseasca prin usatii si dodik.Important e sa nu risipim voturile europene.Sa votam cu cei care deja sau afirmat stiu si pot sa continue calea spre europa ,pentru a primi fonduri de modernizare a infrastructurii.Iar de razboinici alde usatii_dodik nu avem nevoie
  • 0 (0)
   Asa este.
   Daca nu era Voronin, apoi era altul, pentru care votau rusofonii si descreeratii nostri, nostalgici dupa iadul sovietic.
   Poporul isi merita conducerea !
   Un popor descreerat are o conducere corupta !
   PE 30 NOEMBRIE SA VOTAM PARTIDELE PRO-EUROPENE, FIINDCA CORUPTIA DE LA GUVERNAREA NOASTRA NU POATE FI INVINSA PRIN INTEGRAREA CU RUSIA-MAMA CORUPTIEI, DAR POATE FI STIRPITA NUMAI IN PROCESUL DE INTEGRARE EUROPEANA !
   • 0 (0)
    Ai găsit cine să combată corupţia - chiar corupţii. Poate va ajunge şi la voi pe cine susţineţi, dar va fi tîrziu.

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA