Citește toate știrile la acest subiect

Voronin îi descalifică pe Usatîi și adepții lui

În opinia lui Vladimir Voronin, Renato Usatîi nu merită să fie candidat la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova, invocând că acesta ar avea un trecut dubios care ar trebui să fie cercetat de către organele de forță și de drept. 
 
Declarații în acest sens au fost făcute de Vladimir Voronin în cadrul emisiunii „Fabrika” de la PublikaTV, transmite UNIMEDIA.
Voronin îi descalifică pe Usatîi și adepții lui
Vladimir Voronin, președintele PCRM (Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie)

În mod special, comunistul s-a referit la personajul nou apărut pe arena politică din Republica Moldova - Renato Usatîi. „Așa personaje nu au dreptul, din punct de vedere juridic, să participe în campania electorală. Nici nu vreau să mă cobor pe treapta în care să-i fac caracteristică acestui individ. Lui trebuie să-i dea caracteristică organele de interne, serviciile speciale, alte instituții, nu politicienii. Eu mă refer la trecut. Acel trecut nu a fost analizat de organele competente care se ocupă de organizarea securității țării noastre. Gata, concertele s-au terminat. Cred că s-au terminat banii sau nu mai este ajutorul pentru aceste concerte”, a subliniat președintele PCRM.
 
Potrivit lui, nu există loc pentru asemenea personaje în forul legislativ suprem al țării. „Ori noi organizăm grupuri de interese cu caracter criminal? Care este scopul principal al acestor alegeri? Ce vor face ei în Parlament? Ar fi păcat, urât de tot ca în Parlament să ajungă acest grup de extremiști și radicali”, a accentuat Voronin.
 
În context, Vladimir Voronin a declarat că Usatîi a strâns lângă el „extremiști și radicali” care pot fi ușor calificați drept neo-fasciști. Acesta s-a referit la Petrenco și Petkov care ar fi excluși din PCRM anume din aceste considerente și pentru că, implicit, știrbeau imaginea partidului. Plecarea la Usatîi a celor doi, spune Voronin, este o „manevră politico-prostituată”.
 
„Fug dintr-o parte în alta. Asta demonstrează că toți acești ani ei au fost doar figural în partid. Pe ei nu-i doare inima că au fost excluși din partid. El imediat, a doua zi, s-a dus și s-a vândut altcuiva”, a punctat politicianul.
 
Pe final, Voronin a exclus o eventuală coaliție post-electorală cu Partidul „Patria”, dar și cu Partidul Socialiștilor condus de Igor Dodon.
 

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub