Voronin ia partea lui Putin

După schimbul dur de replici între președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, și omologul său rus, Vladimir Putin, de la Summitul Șefilor de Stat din CSI, liderul Partidului Comuniștilor Vladimir Voronin ia partea liderului de la Kremlin, relatează UNIMEDIA.

Într-o declarație, Vladimir Voronin îi dă dreptate președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin, consemnând că „partea moldovenească este responsabilă de introducerea de către Federația Rusă a restricțiilor în comerțul bilateral”.

Voronin ia partea lui Putin
Voronin și Putin

„Guvenarea Republicii Moldova este obligată, în interesul poporului moldovenesc, imediat și cu recunoștință să accepte propunerea președintelui Federației Ruse cu privire la conlucrare pentru a depăși problemele existente și să amâne realizarea Acordului de Asociere până în 2016. Astfel, ei vor evita acuzarea societății de trădare de stat”, se menționează în declarația liderului PCRM.

Potrivit lui, coaliția a semnat „un Acord trădător cu UE, care nu corespunde intereselor țării noastre”. Comuniștii reiterează că ignorarea intereselor partenerilor tradiționali a țării noastre vor avea consecințe grave și insistă pe desfășurarea unor consultări.

Pub

(video) Timofti, ferm la Congresul CSI: Rusia nu a adus argumente privind introducerea embargoului

(video) Putin la Congresul CSI: Nu am fost niciodată împotrivă ca Moldova să se apropie de Uniunea Europeană

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub