ora: 07:53, 16 iul 2012 5753
Autor: Dumitru Ciorici

Voronin „i-a convins” pe deputații AIE să voteze condamnarea crimelor comunismului


Voronin „i-a convins” pe deputații AIE să voteze condamnarea crimelor comunismului
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie
Comportamentul lui Vladimir Voronin i-a convins pe mai mulți deputați din Alianța pentru Integrare Europeană să voteze pentru condamndarea crimelor comunismului. O spune liderul fracțiunii PDM, Dumitru Diacov, care s-a arătat deranjat de limbajul și atitudinea președintelui comunist. 

„Eu până în ultimele zile nu eram hotărât cum să votez în acest caz de interzicere a secerii și ciocanului. Și asta pentru că n-am dorit această interpretare precum că guvernarea se răfuiește cu opoziția. N-am vrut să le oferim posibilitatea să-și facă promovare pe tema asta. Am abandonat ideea după discuția cu Voronin. Agresivitatea și limbajul de bulevard m-au făcut să votez și a doua decizie, deși dimineață încă nu eram sigur.

Este o temă deloc simplă, dar manifestarea PCRM din ultimul an și ultima perioadă a dus la o mobilizare a Parlamentului”, a declarat Dumitru Diacov în cadrul emisiunii Replica de la PrimeTV.

Președintele fracțiunii PLDM, Valeriu Streleț, a menționat că speculațiile privind răfuiala cu opoziția rămân „speculații”. „Nu este interzis Partidul comunist ca entitate politică. Se face referire doar la interizcerea simbolicii, ca un atribut legat cu regimurile care au cauzat mari suferințe și atrocități pe aceste pământuri. Orice speculație că ar fi răfuială rămâne doar speculație. Partidul trebuie doar să-și schimbe sigla. Poate ar trebui să se modernizeze”, a conchis sursa.

Amintim că joi, în discursul său de la tribuna Parlamentului, Voronin a utlizat cuvinte „spumoase”.  „Voi doriți să eliminați PCRM de pe scena politică. Sunt prostii... idiotism con***îi”, a spus răspicat sursa în declarația sa. 

UNIMEDIa precizează că Parlamentul a luat la 12 iulie 2012 o hotărâre istorică de condamnare a crimelor regimului totalitar comunist. Decizia a fost susținută de 53 de deputați ai Alianței pentru Integrare Europeană. În urma acestei decizii, PCRM va trebui să-și schimbe logo-ul.

Sursa: UNIMEDIA

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • 0 (0)
  Ale lui Voronin crime chind vor fi condamnate si de catre cine???
 • 0 (0)
  Saracul domn Diacov...nu putea decide....adica crimele comise de comunisti, deportari, genocid etc. nu l-au convins, dar niste prostii iesite din "borta" (gura) lui Voronin la pus pe ganduri...
 • 0 (0)
  Да ну на! А как иначе с вами базарить? Вы же буйволы!
  • 0 (0)
   Nu incurca te rog - BERBECI.

   Cum stai cu DEXul ??? Sau este o problema inascuta mintala?
 • 0 (0)
  Vai de capul lor. Condamna comunismul azi numai pentru ca nu le-a placut cum a vorbit Vorona, iar daca mine le va place - se vor razgindi. Si-a dat arama pe fata. Diacov e un nomenclaturist terminat ca si cei mai multi din partidul sau, niste curve care iau decizii conjuncturale. Sa intelegem ca va condamna crimele comunismului numai ca s-a suparat ieri pe Voronin..., in caz contrar nu le mai condamna. Deci nu are nimic cu crimele, are ceva cu Voronin. Nu degeaba chiar Vorona l-a numit "skolizkii".
 • 0 (0)
  Не надо ля-ля, Дмитрий Георгиевич! ))

  Diacov-diplomatul iar vrea să păstreze o mină gravă. Cum ţi-o spus la partid Vladimir Gheorghievci - aşa ai votat. Şi dacă mîine ţi se va spune să votezi invers vei face iar o mină gravă şi vei spune că ai meditat, ai analizat şi ai considerat că ai procedat pripit, că valorile democratice-s mai presus, ля-ля,ля-ля,ля-ля.

  Votarea de vineri e un element al pregătirii pentru alegerile anticipate înainte de pierderea definitivă a rămăşiţelor autorităţii AIE, la care AIE trebuie să meargă front comun.

  Deocamdată le reuşeşte. Interesant pînă cînd? Istoria modernă a RM nu cunaşte încă coaliţii durabile. Dar mai ştii... Totul cîndva se petrece pentru prima dată!
 • 0 (0)
  declarattiile lui Diacov ne demonstreaza iar,ca e o rafuiala cu Voronin,dar trecutul comunist l-ii in cot.cat priveste simbolurile,multi au suferit de la simbolul crucii,altii de la simbolul lunii,dar sa primit legea antidiscriminare si ia impacat pe toti.cum parlamentul actual doreste sa hotarasca problema transnistreana stiind ca aceste simboluri fac parte din stema lor?cum vor sa mentina legaturi de prietenie,economice,credite de la China,care au aceleasi simboluri?ori in cazul lor inchidem ochii,ca sunt comunisti chineji?
 • 0 (0)
  PCRM-ul constituie in momentul actual o opozitie perfecta de pe urma careia se poate de profitat cu varf si indesat. Din cauza unor lideri coerenti si puternici ai formatiunii, pcrm-ul a ajuns doar un sac de box fara capacitate de a replica.

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA