Voronin „i-a convins” pe deputații AIE să voteze condamnarea crimelor comunismului

Comportamentul lui Vladimir Voronin i-a convins pe mai mulți deputați din Alianța pentru Integrare Europeană să voteze pentru condamndarea crimelor comunismului. O spune liderul fracțiunii PDM, Dumitru Diacov, care s-a arătat deranjat de limbajul și atitudinea președintelui comunist. 

„Eu până în ultimele zile nu eram hotărât cum să votez în acest caz de interzicere a secerii și ciocanului. Și asta pentru că n-am dorit această interpretare precum că guvernarea se răfuiește cu opoziția. N-am vrut să le oferim posibilitatea să-și facă promovare pe tema asta. Am abandonat ideea după discuția cu Voronin. Agresivitatea și limbajul de bulevard m-au făcut să votez și a doua decizie, deși dimineață încă nu eram sigur.
Voronin „i-a convins” pe deputații AIE să voteze condamnarea crimelor comunismului
(Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie)

Este o temă deloc simplă, dar manifestarea PCRM din ultimul an și ultima perioadă a dus la o mobilizare a Parlamentului”, a declarat Dumitru Diacov în cadrul emisiunii Replica de la PrimeTV.

Președintele fracțiunii PLDM, Valeriu Streleț, a menționat că speculațiile privind răfuiala cu opoziția rămân „speculații”. „Nu este interzis Partidul comunist ca entitate politică. Se face referire doar la interizcerea simbolicii, ca un atribut legat cu regimurile care au cauzat mari suferințe și atrocități pe aceste pământuri. Orice speculație că ar fi răfuială rămâne doar speculație. Partidul trebuie doar să-și schimbe sigla. Poate ar trebui să se modernizeze”, a conchis sursa.

Amintim că joi, în discursul său de la tribuna Parlamentului, Voronin a utlizat cuvinte „spumoase”.  „Voi doriți să eliminați PCRM de pe scena politică. Sunt prostii... idiotism con***îi”, a spus răspicat sursa în declarația sa. 

UNIMEDIa precizează că Parlamentul a luat la 12 iulie 2012 o hotărâre istorică de condamnare a crimelor regimului totalitar comunist. Decizia a fost susținută de 53 de deputați ai Alianței pentru Integrare Europeană. În urma acestei decizii, PCRM va trebui să-și schimbe logo-ul.

Sursa: UNIMEDIA

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub

Pentru a putea comenta, este nevoie să vă autentificați, folosind e-mailul și parola cu care v-ați înregistrat pe UNIMEDIA.

Dacă nu aveți un cont înregistrat pe UNIMEDIA,
înregistrați-vă AICI