ora: 10:58, 14 iun 2014 11374

Voronin a cerut lichidarea „Antifa”


Voronin a cerut lichidarea „Antifa”
Vladimir Voronin, președintele PCRM
Foto: UNIMEDIA/ Igor Vrabie
Vladimir Voronin a solicitat ca organizația „Antifa”, inițiată de Mark Tkaciuk și Grigore Petrenco, să fie lichidată, iar comsomoliștii să nu mai fie implicați în acțiuni de acest fel. Potrivit liderului PCRM, ceea ce s-a întâmplat la Ambasada Ucrainei de la Chișinău este oribil și josnic, transmite UNIMEDIA. 
 
Amintim că pe teritoriul ambasadei au fost agățate panglici ale „Sfântului Gheorghe”, care în Ucraina a devenit simbol al ocupației rusești și au desenat mesaje insultatoare pe asfalt.
 

Vladimir Voronin a declarat în cadrul unei emisiuni la RTR Moldova că nu a știut de existența acestei structuri și că aflat din presă.
 
„Singur nu știu ce este cu această organizație „Antifa”. Asta și este problema că eu am aflat întâmplător de existența acestei organizații. Am aflat din presă, după acțiunea de la Ambasada Ucrainei, unde Antifa și-a permis niște lucruri oribile și josnice. Eu am întrebat ce-i asta? În reportaj se spunea că la acțiune erau zece comsomoliști. Asta mi-a atras atenția”, a menționat liderul PCRM.
 
Potrivit lui, în Antifa sunt implicați mai mulți comuniști. „Nu doar Grigore Petrenco este implicat. Antifa este o organizație anti-fascistă. Eu am întrebat de ce este nevoie de o organizație aparte, dacă în programul partidului și  comsomulului este stipulat lupta anti-fascistă. Au am cerut ca aceste acțiuni să nu mai aibă loc. Comsomoliștii, în mod categoric, nu vor mai participa la asemenea acțiuni. Eu nu înțeleg de ce ei doresc să existe Antifa”, a adăugat Voronin.
 
„Antifa” este o organizație militară extremistă care luptă cu „fasciștii”, fiind finanțată de companii din Rusia, printre care și controversatul afacerist Veaceslav Platon. Scopul structurii ar fi destabilizarea situației din țară.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +2 (10)
  Totusi,cat de soldafon si,cate o data ,needucat este Voronin, dar este un statalist.
  • +4 (12)
   Fatarnisie de asta, care lichidare ca pe 7 aprilie tot acesti oameni pregatiti de catre Tkaciuk , Petrenco au farmat parlamentul si au fost maltratai o multime de oameni. Iata adevarul.

   Sunt cetățean activ
   • +4 (12)
    A pornit campania electorala a comunistilor si Voronin vrea sa o faca pe corectul. Nu mai au sanse orice nu ar mai promite. Lumea e indignata de modul cum au procedat comunistii, si-au batut joc de oamenii si permanent a bagat frica in oameni numai ca acesti idioti sa aiba de cistigat

    Sunt cetățean activ
    • 0 (8)
     Ajunge cit 8 ani au jupuiat oamenii de bani si si-au cumparat o colectie enorme de mashini luxoase si prin lume carduri cu o multime de bani. Cu asa succes le-a asigurat rudelor un trat decent

     Sunt cetățean activ
   • 0 (0)
    deacord - majoritatea provocatorilor precis erau de acolo
    _____
    incet incet se vede si "arama"...
  • +7 (7)
   Am vazut ce statalist este - el cu fiul Oleg stapan pe mosie, restul tarani-serbi. Asta este esenta tuturor statalistilor - ei boieri la conducere, restul servitori pentru ei
 • +10 (10)
  Hai, d-le Voronin, deschideti mai departe cartile si aduceti lumina si in cazul din 7 aprilie 2009, poate "Antifa" sta si in spatele acelor evenimente???
  „Antifa” este o organizație militară extremistă care luptă cu „fasciștii”, fiind finanțată de companii din Rusia, printre care și controversatul afacerist Veaceslav Platon. Scopul structurii ar fi destabilizarea situației din țară. Interesant, cine sunt "fascistii" in R.Moldova?
 • +5 (5)
  Intrebare catre guvernanti - ce face SIS-ul, Procuratura si militia? Ce asteptati? Sa vina goblinii verzi si sa tradati ca SBU-ul din Lugansk? Slugi rusesti
  • +2 (2)
   Ma tem ca i-ai pocnit chiar in moalele capului...
 • +2 (2)
  „La prima mea numire mi-am aplecat capul, la cea de-a doua m-am înclinat şi la cea de-a treia mi-am îndoit şi mai mult trupul. În toate acţiunile mele am respectat legile şi nimeni nu a găsit pricină să mă defăimeze. Cu terci şi păsat îmi potoleam foamea”.
  Ghiciti,cui apartin vorbele?
  Cistigatorul va fi premiat cu o carte a autorului!
  Astept.
  • +1 (1)
   Daca nu ma insel a scris aceste cuvinte Confucius
 • +6 (6)
  In viziunea lor, "fascisti" sunt toti cei care se opun sau nu accepta putlerismul!
  _
  Dar declaratiile lui Voronin devin tot mai interesante. Nu sant convins, dar se pare ca ei vor sa-si confirme "statalismul" prin combaterea nu doar a unionismului, ci si a celeilalte extreme. Intrucat ei insasi erau cealalta extrema, atunci au creat o organizatie fantomatica, care chipurile reprezinta "un pericol asupra statalitatii" cu care trebuie sa se lupte toti "patriotii" statului RM,inclusiv PCRM.
 • +3 (3)
  Mai rau e ca aceste lucruri nu le aflam de la SIS ul nostru care este o structura absolut inutila si ineficienta care traieste parazitar pe spatele oamenilor.

  Sunt cetățean activ
 • +2 (4)
  De care SIS,se vorbeste?parlamentul,a gasit un paznic de la oi,l-au instalat in functii,au dat toti specialistii afara si au primit specialisti din stinga Nistrului(rusofoni),deja pregatiti pentru distrugerea Moldovei;mai avem de rabdat 13 zile si vom vedea,ce se va intimpla;pe Voronin,nimeni nu-l mai asculta;cineva s-a exprimat-hai nea Vologhea,spune mai repede cine pe 7 aprilie a distrus ca,inca odata,sa n-o mai faca;la SIS-ceban,la Armata-ceban,la interne,nici ceban-nu-i Recean;putina rabdare si tot va fi clar,pe 27 iunie-ori lae ori balae.

  Sunt cetățean activ
 • +6 (6)
  Si dl. Lupu tace si-i impotriva a ce ii romanesc!
  Dl. Marian Lupu, de ce nu vedeti inscriptiile rasiste si criminale in ruseste de pe peretii din Chisinau: "SMERTI RUMUNAM ! "= "Moarte Românilor !" Acest lucru nu te deranjeaza ? De ce politia si Procuratura nu reactioneaza deja de cativa ani ? De ce este tolerata aceasta organizatie terorista criminala rusofona paramilitara "Antifa" condusa de comunistii Dodon, Tkaciuk, Voronin, Selin, etc. care propaga terorarea si ii lichideaza fizic omorând prin accidente si otraviri multi patrioti unionisti moldoveni ?
  De ce, dl. Lupu nu reactionezi la acesat lucru ?
 • -1 (1)
  Fascismul si-a ales drept model Imperiul Sclavagist Roman, nu intamplator initial a aparut in Italia. Spre deosebire de societatea multimilenara a tracilor, getodacilor, grecilor etc. bazata pe OBSTEA COMUNA, "demos" si egalitate intre membrii comunei - Imperiul Roman a introdus DISCRIMINAREA, SCLAVIA, dreptul unor popoare "nobile" de a considera "inferioare" alte popoare si prin forta armelor a le cuceri si inrobi. Cu regret "urmasii Romei lui Traian" din RO si RM, care se inchina statuiei Lupoaicei Romane FALSIFICA Istoria Daciei si a Imperiului Roman si ascund CRIMELE si JAFUL savarsit de Imperiul Roman in Dacia, il venereaza pe calaul Traian in Imnul de Stat, il considera de "bunic" al Natiunii, in timp ce el e o figura mai odioasa si decat Stalin, Lenin, Ceausescu etc. FASCISTII "Romaniei Mari" au dorit o societate bazata pe exploatare sclavilor din randurile popoarelor "inferioare" din URSS si Basarabia, nu intamplator Antonescu a adus in Romania 100.000 de "sclavi"-prizonieri.
  • +1 (1)
   Cel mai mare fascist din viata ta e cel pe care il vezi zilnic in oglinda!...
 • -1 (1)
  In 1941-1944 pe teritoriul Romaniei au exista aproape 20 de lagare de munca cu "sclavi ai Romaniei Mari". Orice cetatean roman, orice patron, primarie zilnic putea sa-si comande sa-i fie adusi sub escorta atatea "sclavi"-prizonieri cat dorea,unica cerinta era ca sa le dea ceva de mancare si apa.Aceste lagare de munca au functionat pana in ultima zi, la 23 august 1944 in ele inca se ai aflau 60.000 de "sclavi"-prizonieri sovietici. Sclavii timp de 4 ani au muncit in locul romanilor la edificarea noului imperiu romanesc extins pana la Bug si Crimeea. Elita RO era in al 7-lea cer, ei credeau ca de acum incolo romanii nu vor mai trebui sa munceasca, vor fi aristocrati ca stapanitorii de robi ai Romei.Zi si noapte divizile lui Antonescu trimeteau sute de esaloane cu "prada" de razboi de pe teritoriile "eliberate" de "bolsevism".Razboiul a fost cea mai profitabila afacere pentru RO.Romanii si acum se cred "urmasi" NOBILI ai Romei, cu drept de a exploata "corcituri" ruso-"bolsevice" basaraben
 • -1 (1)
  Semnele FASCISMULUI ROMANESC de azi sunt: IDEEA precum ca a fi "roman" este ceva deosebit, inegalabil, superior altor etnii, popoare, natiuni, cu DREPTURI SUPERIOARE, EXCLUSIVISTE, "alese". De aici DISPRETUL fata de tot ce nu este ROMANESC, defaimarea, negarea numelui altor popoare si limbi, negarea dreptului la existenta la alte limbi si popoare, obligatia impusa "vasalilor" de a se declara "romani" ("sclavi") ai Romaniei,care neaparat pe seama lor trebuie sa redevina Romania Mare. Nu e un secret ca numele de "limba romana"e un FALS, n-a existat o asa limba imperiala pana la 1878, precum n-a existat in natura "limba otomana" sau cea "sovietica". 500 de ani valahii si transilvanenii s-au folosit de alfabetul, scrierea,ortografia limbii cdescrise stiintific de Cantemir pentru Academia din Berlin la 1714 - "lingua MOLDAVICA", limba MOLDAVA (moldoveneasca), dar acest adevar este negat de FASCISMUL LINGVISTIC si IDENTITAR ROMANESC, cum e negat si numele de "moldoveni", "aromani","vlahi"
 • -1 (1)
  Ura genetica a romanilor fata de rusi si Rusia are la baza nemultumirea ca anume Rusia (URSS) le-a distrus Imperiul Romania al lui Antonescu care ajunsese cu hotarele departe spre Est si care le garanta un "rai" pe pamant tuturor romanilor, un "rai", in care ei sa fie STAPANI si sa nu stie de munca. Tot Rusia (URSS) le-a luat si unica COLONIA a Romaniei ("Siberia romaneasca") - Basarabia, unde romanii erau STAPANI si puteau face orice doreau cu populatia locala de "corcituri" ruso-comuniste, fiindca nu exista LEGE si in favoarea basarabenilor, ei puteau sa-si apere averile si drepturile la JUDECATA, in loc de judecata era PEDEAPSA FIZICA CORPORALA fara nici judecata, batai pana la moarte, intocmai ca fata de "sclavii" din Imperiul ROMAN. "Sclavii" basarabeni au fost tinuti in supunere 22 de ani prin LIPSIREA de ORICE DREPTURI de OAMENI, au fost anulate toate drepturile cetatenesti din Imperiul Tarist,s-a introdus interdictia de circulatie in timpul noptii, starea exceptionala pe 22 ani
 • -1 (1)
  Rusia lui Putin tangeste, are nostalgii dupa Imperiul ce ii garanta STPANIREA,MARETIA, munca pe degeaba a circa 100 de popoare, iar Romania lui Basescu duce dorul Romaniei Mari a "maresalului", in hotarele sale de pana la infrangerea fascismului romanesc la 23 august 1944. "Unionistii" lui Basescu, inclusiv din R.Moldova - sunt chemati sa REINTREGEASCA Imperiul Romaniei Mari. Nu conteaza pentru ei DREPTUL INTERNATIONAl, obligatiile luate de Romania ca stat ONU, al Consiliului Europei etc. Ei scuipa si sfideaza orice si socot ca NATO si UE sunt "datoare" sa le ajute "SOLIDARI" in "proiectul" lor REVANSARD de "uniri" teritoriale pentru reinvierea Romaniei Mari. OCUPATIA R.Moldova, instalarea la puterea a unor partide si lideri de "marionete" - se considera ca un "DREPT" al Romaniei, pe care UE si NATO ar trebui, cica, sa-l sustina.La fel si PROPAGANDA NATIONALISMULUI REVANSARD "UNIONIST" ROMANESC pe teritoriul suveran al R.Moldova deasemenea se considera ca ceva normal, legal.
 • -1 (1)
  "UNIONISTII" sunt urmasi ai "maresalului", nu intamplator pe bloguri, pe site-uri, pe forumuri ei GLORIFICA "eroismul" DIVIZIILOR de hoti si jefuitori ale lui Antonescu. "Unionistii" lui Basescu - "urmasii" FASCISMULUI EXPANSIONIST al Romaniei regale si a celei fasciste. "Ura si vrajba" fata de evrei, rusi, slavi si moldoveni basarabeni - este semnul distinctiv al DISCRIMINARII de sorginte FASCISTA.Cu asemenea "urmasi" si o astfel de Romanie "nostalgica" dupa CUCERIRI, STAPANIRI si noi "sclavi" - Romania de azi departe nu va ajunge, ea deja este la coada UE, romanii de peste tot sunt alungati din Occident ca o natie care nu vrea sa munceasca ONEST, care profita de DREPTURILE UE de CIRCULATIE si sfideaza OBLIGATIILE fata de VALORILE DEMOCRATRICE si STANDARDELE EUROPENE. "Unionismul" neaga nu numai DREPTUL la EXISTENTA a Natiunii Moldave si a Statului neromanesc - R.Moldova, el neaga DEMOCRATIA, LIBERTATEA, DREPTURILE OMULUI, ale MINORITATILOR, ale altor LIMBI si POPOARE, el e FASCIST.
 • -1 (1)
  Nu poti sa discuti cu un "unionist", el e FANATIC, el neaga orice argumente - principalul TOTUL in jur sa fie al lor, al romanilor, al Romaniei - musai ROMANESC si nimic a altora, nimic MOLDAV, MOLDOVENESC. Intrati pe Wikipedia, orice articol in limba romana este la cheremul Romaniei NATIONALISTE REVANSARDE si este neaparat "redactat". Tot ce a existat MOOLDAV,MOLDOVENESC pana la aparitia micro-imperiului regal Romania (1878) este declarat a fi al Romaniei, "romanesc".In articolul despre Dimitrie Cantemir, autorul romanului politic "Istoria ieroglifica", profund anti-valah, Cantemir e declarat a fi "romanian" ("roman"), toti domnitorii moldoveni sunt cica "romani" (ai Romaniei, ai Valahiei). Nu este acesta un semn clar al IMPERIALISMULUI si al OCUPATIEI MOLDOVEI si MOLDOVENILOR din partea imperialismului romanesc? Deja toate limbile din grupul de Est al Familiei de limbi LATINE sunt declarate "graiuri" ale LIMBII OFICIALE a Romaniei, aparuta la 1878 in baza la "lingua MOLDAVICA"moldava
 • -1 (1)
  Cat va dura DISCRIMINAREA Statului R.Moldova si a Natiunii Independente Moldave a R.Moldova, a limbii multiseculare CONSTITUTIONALE "MOLDAVICA"/moldave, a identitatii nationale de MOLDOVENI ai R.Moldova? Exista speranta vaga cu odata cu plecarea de la Cotroceni al revansardului Basescu, lucrurile ar putea sa intre in albia DEMOCRATICA, EUROPEANA, a Statului de Drept, care sa respecte DE-FACTO INDEPENDENTA NATIONALA si SUVERANITATEA STATALA a R.Moldova si sa EXCLUDA politica EXPANSIONISTA "unionista", NELOIALA, NEPRIETENEASCA, anti-Statul si anti-Natiunea R.Moldova. Dar exista si semne ca nimic nu se va schimba, toate vor ramane pe vechi, deoarece UE,SUA si NATO nu doresc sa se "amestece" in chestiunile "unioniste" ale PATENERULUI sau Romania in raport fata de R.Moldova, care sunt identice cu cele ale Rusiei in Ucraina. Separatistii rusi din Estul Ucrainei si "unionistii" pro-romani din RM - seamana ca doi frati siamezi, aceleasi slogane, lupta contra Statului si Natiunii UA si RM
 • -1 (1)
  "Aparatorii" Natiunii si Statului R.Moldova in persoana pro-rusilor, partasilor Uniunii Vamale si Euroasiatice nu ar fi aparut in RM, n-ar fi speculat in fata electoratului cu VALORILE NATIONALE ale R.Moldova, daca... daca aceste valori ar fi fost aparate de insusi institutiile Statului R.Moldova, de catre partidele aflate la guvernare, care se tem de "stapnul" de la Bucuresti sa zica macar jumatate de cuvant contra "proiectelor" "unioniste" anti-statul si anti-natiunea R.Moldova - o dovada clara pentru orice alegator ca la putere mai sunt inca "marionete" ale RO, care si-au luat "obligatii" sa nu sa se atinga de "unionism", de "Actiunea 2012", "Tinerii Moldovei" etc., dar invers - sa le apere, sa le creeze conditii de sera, sa le asigure securitatea si nepedepsirea lor de catre Legile RM. Nu intamplator se lupta numai cu separatistii, extremistii, iar "unionistii" pro-romani nu sunt atinsi deloc, desi ei demult sunt in c ardasie cu alte forte anti-RM, anti-Asociere a RM la UE
 • 0 (0)
  Apare niste intrebari firesti:
  Daca SIS nu poate pune la punct niste mucoşi, daca MAI nu reactioneaza cand e atacata o ambasada, atunci care e rostul existentei acestor servicii?
  Acumularea de informatii pt serviciile straine?
  Sau cheltuirea aiurea a banilor statului?
  Pe cel care a scris pe monumentul "Eliberarii" indata l-au imobilizat un pluton intreg de politisti si "voluntari" aparuti ca din pamant.
  .
  Atunci cine a dat ordin ca politistii sa nu faca ordine la ambasada? Sa nu aresteze huliganii? Sa nu le suceasca mainile ca celui care a scris "Ocupant" pe monument.
  .
  intrebari, intrebari...

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA