ora: 20:47, 15 feb 2013 10369
Autor: Cristina Buzovschi

Voronin, gata să voteze demiterea Guvernului


Voronin, gata să voteze demiterea Guvernului
Tactica generalului
Fracțiunea PCRM din Parlament
Foto: UNIMEDIA
Deși comuniștii au reușit să-l demită din funcția de prim-vicepreședinte pe Vlad Plahotniuc, aceștia nu sunt mulțumiți. Liderul PCRM, Vladimir Voronin, a spus că va fi satisfăcut doar când vor avea loc alegeri anticipate, transmite UNIMEDIA.

„Toate aceste metamorfoze cosmetice, de azi pe mâine, sunt bucuria nebunilor. Numai alegerile anticipate o să salveze țara”, a declarat președintele PCRM.

În context, acesta a infirmat zvonul despre o preconfigurare a unei coaliții roșu-verde. „Niciodată nu s-a discutat, nu se discută și nici nu se va discuta o posibilă coaliție cu PLDM. Noi vom vota acele proiecte și legi care vor prezenta interes pentru toată țara, pentru tot poporul. Nu contează. Noi o să votăm și cu PLDM, PD sau PL. Numai ei să înțeleagă ce este cu adevărat important”, a menționat comunistul.

Pe final, Voronin a spus că este gata să voteze pentru demiterea Guvernului și o va face atunci „când o să vină timpul”.

Precizăm că Vlad Plahotniuc i-a sugerat lui Filat să-și dea demisia. În replică liderul fracțiunii parlamentare PLDM, Valeriu Streleț, i-a spus să-și pună pofta în cui și să nu să se „pună pe acelaşi cântar cu premierul pentru care au votat 30 % din cetăţeni”.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +3 (5)
  Comentariul a fost șters de redacție.
  • +3 (5)
   Comentariul a fost șters de redacție.
   • +2 (6)
    Prim-vicepreședintele Parlamentului, Vlad Plahotniuc, se află în vizorul Interpol care investighează legătura lui cu gruparea criminală Solntsevskaya.
    Biroul Interpol de la Roma a cerut încă în 2007 serviciilor responsabile din Republica Moldova să pună la dispoziție informații despre Vlad Plahotniuc.
    Documentele care confirmă acest lucru au fost publicate de bloggerul Pavel Gavrilov.
    În solicitarea Interpolului se vorbește despre gruparea criminală Solntsevskaya, care a înfiorat Rusia, după care s-a extins și în alte țări, grupare cu care ar avea legături Vlad Plahotniuc.
    • +1 (5)
     „Începând cu anul 2005 structurile noastre competente au adunat informații care au scos la iveală afaceri de proporții cu imobiliare în Desenzano del Garda și Sirmione, în spatele cărora au stat operatori financiari străini, legați cu principalele grupări oligarhice din Rusia. Aceste persoane veneau în Italia cu zboruri private, la indicația grupărilor criminare, precum Solntsevskaya”, se spune în solicitarea Interpol.
     Potrivit documentelor, aceste persoane mergeau în Italia pentru o perioadă scurtă de timp și investeau sume enorme de bani de proveniență ilegală în afaceri hoteliere și imobiliare de lux. Alegerea obiectului investiției revenea unor persoane dubioase care joacă roluri de intermediari și care activează pe întreg teritoriul Italiei.
     În actele Interpol se mai spune că banii spălați prin asemenea operațiuni sunt proveniți din furturi, eschivare de la impozite și alte activități ilegale.
     • +1 (5)
      „În legătură cu aceste informații și la rugămintea direcției de combatere a crimei organizate, apelăm cu rugămintea de a ne pune la dispoziție, fiecare serviciu care are competențele necesare, inclusiv rapoartele poliției, referitor la subiecții de mai jos”, se spune în solicitarea Biroului Interpol de la Roma.
      Mai jos urmează o serie de nume, printre care și controversatul om de afaceri Vlad Plahotniuc, actual prim-vicepreședinte al Parlamentului RM.
      Or, monitorizarea de către Interpol înseamnă, de fapt, că Plahotniuc este văzut ca element activ al grupării criminale Solntsevskaya, care se ocupă la negru cu spălarea banilor și tinde să se extindă impunător dincolo de hotarele Rusiei.
      • -1 (3)
       Odată cu dezvăluirea acestor acte, implicarea lui Plahotniuc în politică prinde alt contur, devenind clară cu atât mai mult preocuparea acestuia pentru politica externă și vizitele lui oficiale cu nemiluita peste hotare.
       Putem presupune că nu integrarea europeană îl preocupă de Vlad Plahotniuc, ci ștergerea urmelor activității sale criminale pe teritoriul UE, dar și promovarea intereselor grupării criminale Solntsevskaya în UE, prin Republica Moldova.
       Afilierea unui demnitar din fruntea statului cu gruparea criminală Solntsevskaya poate afecta nu numai relațiile RM cu UE, dar și cu Rusia, acolo unde lupta cu organizațiile criminale este vehementă.
       Totodată, relațiile lui Plahotniuc cu gruparea Solntsevskaya ridică semne de întrebare și referitor la tranzacțiile făcute cu acțiunile Victoriabank, care sunt deținute de proprietari din Federația Rusă.
       • 0 (4)
        Situația poate fi privită și prin prisma cazului Magnițki. Or, Plahotniuc a început să-și extindă influența în sistemul bancar în 2008, anume când pe conturile a două companii fictive din Moldova, Bunicon-Impex SRL şi Elenast-COM SRL, deschise la Banca de Economii, ar fi fost transferați din Federația Rusă 52 de milioane de dolari, bani delapidaţi de la o bancă rusă. Ulterior, banii ar fi fost transferaţi de la BEM pe conturi din Austria, Cipru, Estonia, Finlanda, Letonia și Lituania, Elveția și Hong Kong. Zilele trecute și presa britanică scria că Republica Moldova este punct-cheie în schema spălării de bani din cazul Magniţki.
        • -1 (3)
         Acum, după demiterea lui Valeriu Zubco din funcția de procuror general observăm că tot mai multe informații ies la suprafață, de aceea acum este necesară o explicație clară din partea autorităților privind monitorizarea lui Vlad Plahotniuc de către Interpol. Cu atât mai mult că atât Zubco, dar și avocații lui Plahotniuc, au declarat anterior că Plahotniuc nu este monitorizat de Interpol, în timp ce documentele de mai jos spun contrariul.
         Or, în lumina acestor dezvăluiri este anormal ca o persoană aflată sub monitorizarea Interpolului să ocupe o funcție în stat.
         • -1 (3)
          Comentariul a fost șters de redacție.
          • 0 (2)
           Comentariul a fost șters de redacție.
          • 0 (2)
           Comentariul a fost șters de redacție.
          • +1 (1)
           Comentariul a fost șters de redacție.
          • +1 (1)
           Comentariul a fost șters de redacție.
         • +3 (3)
          Genial. Dar,daca esti asa de bine informat povesteste aici si despre Voronin ? Cum a furat miliarde cu cei trei evrei corupti ai lui ? Doar,ei au furat de sute de ori mai mult (de la populatia Moldovei)decit Plohotniuk
         • +3 (3)
          Partidul Liberal va castiga mai multe voturi la urmatoarele alegeri, partidul comunist cel mult 40%.
      • +1 (5)
       Voronin o ia razna!
   • +2 (8)
    Asta ne mai trebuie! Poate vine Voronin oameni buni? Poate vine iarasi comunismul de care am vrut atita timp sa scapam??? NU! Am luptat prea mult pentru democratie ca sa le dam inapoi tara! Vlad Filat se descurca foarte bine cu conducerea cabinetului de ministri! Unii trebuie schimbati! Dar mergem inainte! Bravo Vlad Filat!
    • -2 (8)
     stai linistit ca te vinde si pe tine ca sa mai fie premier.
     cautati de comentarii si fa bani acum cat se poate!
     si sa nu uiti sa pui minus si sa raportezi ce am scris!
  • +3 (3)
   Ati citit bine toti cel asteapta pe Nepotul lui Cotovschi in viitorul apropiat, alegeri anticipate, intrebarea: E gata PLDM de alegeri anticipate? , in momennt ce nare nici un succes nici la capitolul economiea tarii si nici la capitolul relatii externe. Analizind toate acestea vedem , ca nu prea are cu ce se mindri Nepotul lui Cotovschi si in situatia aceasta normal ar fi ca sa arati capacitati ca tu esti un lider al poporului, ca il poti scoate din pustiu cum Isus Hristos pe evrei, da el ce face, se pune in poza, ca eu is cel mai frumos. Asa nu se poarta o persoana cu raspundere, care pentru binele sau personal , ii gata sa sacrifice o tara. Ginditi-va dom. peledemisti cine vaconduce si unde.
  • +3 (3)
   pai comunistii trebue sa se bukure acuma de doamne fereste,mda numam asteptat la ce a facut acest filat,,lam votat ca sa faca ordine in tara,nu sa tradeze,,nemernikul
 • -2 (6)
  si comisia cu BEM(se toarna da nu la toti) nu era importanta pentru toata tara?
  Sau tara sunteti doar voi si inca vreo 2 de-alde voi?
 • 0 (6)
  Nu retraiti dragi cetateni, PCRM se va intoarce si atunci......
  E siplu, DOI SE BAT, AL TREILEA CASTIGA.
 • -2 (6)
  stie mosul ce face cu mainile aliantei o va distruge definitiv
  stie el jocul asta.
 • 0 (0)
  Nu acum, toate pe rand...
 • +4 (4)
  Da, Voronin e Intotdeaunga Gata cind e vorba de a distruge sau a-si reintoarce "averea sa" - tara moldovei! :))
  Mai pune-ti pofta in cui!!

  Sunt cetățean activ
 • +2 (2)
  Comuniştii totdeauna
  În capul mesei pun minciuna.
  Prin acţiuni descreerate
  Impun ţării anticipate.
 • +3 (3)
  daca vor fi asa alegeri (pentru demiterea guvernului ) atunci chiar va fi demis , deoarece vor vota si liberalii si democratii si comunistii ,dodon nu va vota deoarece stie ca nu se va mai trece pragul de procente ca sa ajunga in parlament
 • +1 (1)
  Filat a initiat procedura de demitere a vice-prim-presedinte a parlamentului, atunci cind acesta a inceput sa-i atinga interesele sale personale, pina atunci tacea ca mutu! Nu-i m-ai de treaba Filat ca Plahotniuc, ambii isi urmaresc interesele personale, ambii sunt niste biznesmeni! Ceilalti membri ai aliantei, ca Ghimpu si Lupu, sunt doar niste marionete, alianta nu m-ai are dreptul la existenta, m-ai departe poporul trebuie sa hotarasca soarta Moldovei, alegerile anticipate este o procedura obligatorie pentru RM si popor!

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA