Vlah, despre reținerea primarului de la Basarabeasca: De ce să-l umilești în așa hal? Oare în Moldova nu mai există prezumția de nevinovăție?

Bașcanul Găgăuziei Irina Vlah condamnă modul în care primarul orașului Basarabeasca, Valentin Cimpoieș, a fost reținut vineri, 17 martie. 

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Vlah spune că reprezentanții instituțiilor de forță au acționat în mod barbar, iar soarta edilului orașului Basarabeasca este valabilă pentru toți primarii de opoziție.

Vlah, despre reținerea primarului de la Basarabeasca: De ce să-l umilești în așa hal? Oare în Moldova nu mai există prezumția de nevinovăție?
(Foto: UNIMEDIA/Igor Rotari)

Făcând referire la faptul că primarului i-au fost puse cătușele pe mână chiar în fața localnicilor, bașcanul se întreabă dacă în Moldova mai există prezumția de nevinovăție. 

„Săptamana trecută am asistat la un incident de neimaginat într-un stat de drept. Orice funcționar poate fi învinuit de neglijență în serviciu, dar eu sunt nedumerită de cruzimea în care acest primar a fost reținut. Au năpustit pe el, după care, în fața localnicilor i-au pus cătușele pe mână în mod demonstrativ”, spune Irina Vlah. 

Pub

Bașcanul Găgăuziei spune că prin această reținere, oamenii legii nu au făcut decât să-i încalce edilului dreptul la prezumția de nevinovăție. 

„S-a vrut umilirea edilului. Asta au și făcut. Dar oare în Moldova nu există prezumția de nevinovăție?”, se întreabă bașcanul.

Irina Vlah sugerează că oricare primar din Moldova care nu sprijină Partidul Democrat ar putea ajunge în situația edilului orașului Basarabeasca.

„În așa situație poate ajunge oricare primar care nu sprijină PDM”, spune Vlah.

Astfel, bașcanul vine cu un avertisment față de autoritățile de la Chișinău.

„Vreau să avertizez organele de drept şi forţele politice din spatele lor să nu se aventureze la astfel de acțiuni asupra primarilor din UTA Găgăuzia. Orice tentativă de acest gen asupra edililor din Autonomie va avea un răspuns ferm”, spune Vlah.

Și edilii din Nisporeni și Puhoi și-au manifestat nemulțumirea față de modul în care a fost reținut primarul din Basarabeasca.

UNIMEDIA amintește că la data de 18 martie au avut loc percheziții la Primăria din Basarabeasca. Drept urmare, primarul Valentin Cimpoeș  a fost reținut pentru 72 de ore. Potrivit procurorilor, este vorba despre un caz de viol în care edilul ar fi ignorat demersurile poliției.

Unul din liderii Partidului Nostru, Ilian Cașu, a comentat într-o postare pe facebook, despre acest incident că ar fi vorba despre reținerea abuzivă și ilegală a edilului pentru faptul că nu a răspuns la niște petiții.

Vedeți aici momentul reținerii primarului Valentin Cimpoeș.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub

Pentru a putea comenta, este nevoie să vă autentificați, folosind e-mailul și parola cu care v-ați înregistrat pe UNIMEDIA.

Dacă nu aveți un cont înregistrat pe UNIMEDIA,
înregistrați-vă AICI