ora: 08:50, 20 mar 2017 5817
Autor: Silvia Zavadovschi

Vlah, despre reținerea primarului de la Basarabeasca: De ce să-l umilești în așa hal? Oare în Moldova nu mai există prezumția de nevinovăție?


Vlah, despre reținerea primarului de la Basarabeasca: De ce să-l umilești în așa hal? Oare în Moldova nu mai există prezumția de nevinovăție?
Foto: UNIMEDIA/Igor Rotari

Bașcanul Găgăuziei Irina Vlah condamnă modul în care primarul orașului Basarabeasca, Valentin Cimpoieș, a fost reținut vineri, 17 martie. 

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Vlah spune că reprezentanții instituțiilor de forță au acționat în mod barbar, iar soarta edilului orașului Basarabeasca este valabilă pentru toți primarii de opoziție.

Făcând referire la faptul că primarului i-au fost puse cătușele pe mână chiar în fața localnicilor, bașcanul se întreabă dacă în Moldova mai există prezumția de nevinovăție. 

„Săptamana trecută am asistat la un incident de neimaginat într-un stat de drept. Orice funcționar poate fi învinuit de neglijență în serviciu, dar eu sunt nedumerită de cruzimea în care acest primar a fost reținut. Au năpustit pe el, după care, în fața localnicilor i-au pus cătușele pe mână în mod demonstrativ”, spune Irina Vlah. 

Bașcanul Găgăuziei spune că prin această reținere, oamenii legii nu au făcut decât să-i încalce edilului dreptul la prezumția de nevinovăție. 

„S-a vrut umilirea edilului. Asta au și făcut. Dar oare în Moldova nu există prezumția de nevinovăție?”, se întreabă bașcanul.

Irina Vlah sugerează că oricare primar din Moldova care nu sprijină Partidul Democrat ar putea ajunge în situația edilului orașului Basarabeasca.

„În așa situație poate ajunge oricare primar care nu sprijină PDM”, spune Vlah.

Astfel, bașcanul vine cu un avertisment față de autoritățile de la Chișinău.

„Vreau să avertizez organele de drept şi forţele politice din spatele lor să nu se aventureze la astfel de acțiuni asupra primarilor din UTA Găgăuzia. Orice tentativă de acest gen asupra edililor din Autonomie va avea un răspuns ferm”, spune Vlah.

Și edilii din Nisporeni și Puhoi și-au manifestat nemulțumirea față de modul în care a fost reținut primarul din Basarabeasca.

UNIMEDIA amintește că la data de 18 martie au avut loc percheziții la Primăria din Basarabeasca. Drept urmare, primarul Valentin Cimpoeș  a fost reținut pentru 72 de ore. Potrivit procurorilor, este vorba despre un caz de viol în care edilul ar fi ignorat demersurile poliției.

Unul din liderii Partidului Nostru, Ilian Cașu, a comentat într-o postare pe facebook, despre acest incident că ar fi vorba despre reținerea abuzivă și ilegală a edilului pentru faptul că nu a răspuns la niște petiții.

Vedeți aici momentul reținerii primarului Valentin Cimpoeș.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • -5 (7)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  da de drepturile omului /a celei fete nevinovate/stie gagauzoaica vlah,iata dupa ce sunt alesi ei nimic nu vad si au mult tare de lucru la partid.
  • +3 (3)
   pina la urma, primarul a violat fata ???? Primarul poate trebuie judecat, dar nici nu tirit ca un inculpat, pina nu este sentita de judecata. De ce mai este nevoie de judecatori, daca pot sa dea navala politistii la tine acasa, sa te ia la puscarie pentru ca vecinul a spus ca nu declari toate veniturile la Stat ! Vremea Sovetica, ridicati in baza unui denunt si in Siberia!!!
 • +4 (6)
  eu sunt din Basarabeasca si stiu situatia , acea fata nevinovata cum zici tu singura fugea de acasa si umbla pe unde vroia ea...pe urma spunea minciuni ca tatal o vindea...nu vorbiti ce nu stiti...In plus ca actualul primar nici nu iera in functie cand sa descoperit acest caz...Lumea il cunoaste pe primar de asta si sau opus la arestarea lui, eu nu sunt cu Usatii si nici nu voi fi, dar sunt cu oamenii care stiu sa-si faca lucrul...Nu au putut sa-l corupa si iau gasit ceva mai usor, neglijenta in serviciu...
 • -3 (7)
  dar fuga de acasa a unei minore tot despre asta vorbeste.Noi vrem sa schimbam pd pe alte forte europene nu cu invazia de la rasarit usat,dodon
 • +6 (6)
  eu nu vorbesc de rasarit..eu vorbesc de om...nu are importanta ce preferinte politice are, important sa fie pentru oameni, asa cum este el...si intrun oras cu 80% de rusi nu o sa poti veni in primarie cu un partid european...
 • +1 (3)
  da de ce rusii vostri nu vor viata europeana si pentru moldoveni ei tot timpu ne vor transnistria,donetk,lugansk,krim,numai ca nu pleaca acolo, ca pentru prostanaci .Noi sunten aici toti cetateni si problema unei fete decazute fara voia ei tre sa se rezolve ,altfel va fi gasita moarta ,ca multe altele
 • +4 (4)
  nu sunt rusii nostri, eu sunt roman...eu stiu situatia fiindca lucrez la raion...eu nu vorbesc de care si ce vrea, si eu vreau viata europeaza, eu vorebesc de primar ca lau arestat abuziv...democratii tai care iti promit viata european ii tin in libertate pe Shor , Guma si restu banditilor, dar acei care le opun rezistenta ajung cum a ajuns promarul de Basarabeasca...
 • +1 (3)
  corect,sunt pentru sturza

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA