ora: 13:04, 25 apr 2013 6016

Vlădoiu: Guma este condamnat la pușcărie și pe declarațiile surorii


Vlădoiu: Guma este condamnat la pușcărie și pe declarațiile surorii
Valeriu Guma
Foto: UNIMEDIA
„Guma este condamnat să facă pușcărie și pe declarațiile surorii sale. Ea nu trebuia să recunoască. Sora lui, când a fost la audieri, trebuia să spună că nu vrea să dea nicio declarație, întrucât îi e frate”. Declarația a fost făcută de avocatul deputatului democrat Valeriu Guma, Mircea Vlădoiu, pentru Ziarul de Gardă, transmite UNIMEDIA.

Guma a fost condamnat la patru ani de pușcărie, după ce sora acestuia, Ludmila Buzu, ar fi recunoscut implicarea în episodul mitei din 2006 și le-ar fi spus oamenilor legii detaliile acestui caz.

Unul dintre avocații din România ai lui Valeriu Guma, Mircea Vlădoiu, consideră că o parte din vină o poartă și sora deputatului, care nu ar fi trebuit să recunoască în fața anchetatorilor.

„Ea putea declara despre fapta sa, dar nu trebuia să declare nimic despre fratele său. Ea, din greșeală cred, a spus totul”, a adăugat Vlădoiu.

Avocatul democratului a ținut să menționeze că nu a fost o înscenare, dar au fost trase sfori. „Eu, după apel, i-am spus lui Guma ca nu cumva să iasă din țară. Acum, el stă doar în Republica Moldova. Nu cred că la mijloc e o înscenare, dar sfori s-au tras. Cum e posibil ca cel care a dat banii să fie scos de sub urmărire penală? Mă refer la Tampiza, care este șeful Lukoil pentru România”, a precizat Mircea Vlădoiu. 

Totodată, avocatul lui Guma nu crede că, clientul său va face închisoare.


UNIMEDIA amintește că presa română a anunțat încă în noiembrie 2011 despre condamndarea lui Guma. Potrivit sursei, decizia nu era atunci definitivă. Tribunalul din România l-a condamnat atunci pe Guma la 1 an şi 6 luni de închisoare pentru cumpărare de influenţă şi la câte doi ani de închisoare pentru complicitate la luare de mită şi complicitate la dare de mită. Potrivit presei românești, magistraţii au decis însă suspendarea condiţionată a executării pedepsei, pe un termen de încercare de patru ani. Guma a fost obligat, prin decizia instanţei, să plătească statului român 25.000 de lei cheltuieli judiciare.

Articolul integral îl puteți citi în ediția tipărită a Ziarului de Gardă.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +4 (8)
  Adică trebuiau tăinuite faptele ca Guma să iasă curat, aşa zic că-i bine avocaţii din cercul păpuşarului
  • -2 (4)
   adica tu spui ca ti-ai da familia pentru a se face dreptate da? daca asta spui esti mai mizera decat toti avocatii + polish la un loc
  • +1 (3)
   cam asa, frate
 • +3 (5)
  "krisha lu'" Metalferos "pa hodu" va avea nevoie de "krisha"
 • +3 (5)
  O dezvaluire mai timpita nu s-a vazut !!!
  Ba avocatule de doi bani !! Asa te ajunge capul sa-ti aperi clientii ?? Stii ce ai facut, hitrule ??
  - Ai recunoscut, ca Guma a fost condamnat/desi datorita incompetentei sau greselei surorii sale/ pe dreptate, desi clientul nu-si recunoaste vina !!
  - Ai facut sa sufere ruda clientului / poate ea stia si si-a dat sama, ca a facut o gafa/ , dar tu, timpitule, ai facut sa stie toata lumea si toate rudele clientului !! Copiii lui Guma o sa le reproseze verisorilor acest lucru, fii sigur !!!
  Si sa te mai intreb ceva - LA CE SAU CUI AJUTA DEKLARATIA TA TIMPITA ???
  Apropo, sunt de parere ca Guma pe deplin a meritat-o. E altceva, ca cu asa avocati si unul nevinovat nimereste la puscarie !!
  Dragi concetateni, in caz, doamne fereste de asa situatii, angajati pe cel mai bicisnic avocat din Moldova, care e net superior adioma astuia din Romania !!
  Au'revuar maman !! /Vorba lui Gimpu in poloneza /
 • -1 (5)
  o massmeda filatelista a inceput a bate din toate partile, acum sa ne asteptam la manipulari de tot genul.
 • -1 (3)
  S-apoi astea au sa ne duca in Europa...intr-un stat de drept toti Filatii,Voroninii,Lupii cu haitele nimeresc direct in puscarie. Asta a furat statul raman de mai multe milioane,in alta tara incasa 50 de ani de inchisoare,nu doi. cu asa pseudopoliticieni(niste hoti ordinari) ajungem inapoi in evul mediu
 • -1 (1)
  Cei, care se avântà, râvnesc singuri de a deveni deputati cu orice pret, strângând voturile de la cei mai naivi alegàtori-sunt TÂLHARI!!! Ei o fac doar pentru a putea fura mai din gros, mai "legitim", mai mascat..., promitându-le si alegàtorilor fideli, câte ceva din cele furate! Statul de DREPT, înseamnà ca NIMENI sà nu fie ales ori sà aleagà, mizând pe sudoarea altora, dar si doar pe cea proprie! Dacà este cineva ales de cei din sat, din raion..., si nu "vàd" cum sàrmanul asudà si se îmbogàteste pe contul altora, pài cine sunt si ei?!Când o sà putem purcede spre UE, deci de a concura cu sudoare proprie, de a fi competenti în diferite procese de productie, dreptate socialà si toti egali în fata LEGII?! Când o sà-i iubim si alege doar pe cei cinstiti gospodari, de altfel cunoscuti foarte bine, de cei, care-l sustin, promoveazà, aleg...în localitatea respectivà!!!

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA