ora: 08:12, 11 oct 2017 9539

Vladimir Putin: Moscova, dispusă să facă tot posibilul pentru reglementarea conflictului transnistrean


Vladimir Putin: Moscova, dispusă să facă tot posibilul pentru reglementarea conflictului transnistrean
Foto: facebook.com / Igor Dodon

Moscova va face tot posibilul pentru soluționarea diferendului transnistrean, a promis președintele Rusiei, Vladimir Putin, în cadrul întâlnirii de ieri cu președintele moldovean, Igor Dodon, la Soci - celebra stațiune pe coasta rusă a Mării Negre - în marja Consiliului șefilor de stat din CSI și a Consiliului economic eurasiatic, relatează agenția de presă TASS.

„Vom face tot ce este necesar pentru soluționarea conflictului transnistrean, vom garanta cu siguranță acele înțelegeri care pot și trebuie să apară în cele din urmă pentru a rezolva această problemă o dată pentru totdeauna în interesul tuturor persoanelor care trăiesc acolo”, a afirmat Putin.

La rândul său, Dodon și-a exprimat recunoștința față de Rusia - „din partea poporului moldovenesc din partea stângă și dreapta a Nistrului”, pentru poziția acesteia în procesul de soluționare a conflictului transnistrean.

Igor Dodon a spus că după alegerile parlamentare, care vor avea loc anul viitor, se va reveni la reglementarea politică a conflictului din regiunea transnistreană. „Sunt sigur că va exista un parlament pro-moldovenesc la Chișinău care se va orienta spre rezolvarea acestei probleme foarte importante”, a adăugat el.

În același timp, președintele Vladimir Putin a recunoscut că apreciază în mod deosebit eforturile lui Igor Dodon de a normaliza relațiile ruso-moldovene.

„Apreciem eforturile dumneavoastră de a normaliza relațiile ruso-moldovene, vedem că acest proces nu este ușor, dar plecăm de la faptul că atât poporul moldovean, cât și poporul Federației Ruse sunt interesate de o evoluție pozitivă”, a spus șeful statului rus.

Putin a mai declarat că Rusia „fără îndoială, își va construi pe viitor contactele economice pornind de la nivelul interacțiunii noastre politice”.

„În prezent, dorim să vă sprijinim intenția sinceră de a reclădi și de a dezvolta relațiile ruso-moldovene”, l-a asigurat pe Dodon președintele rus.

Menționăm că relațiile dintre Moscova și Chișinău s-au tensionat după ce Guvernul de la Chișinău a expulzat cinci diplomați ruși de la Ambasada Federației Ruse din Republica Moldova și l-a declarat pe vicepremierul rus Dmitri Rogozin persona nongrata. În plus, Moscova a criticat intenția Chișinăului de a supune dezbaterii la recenta Adunare Generală a ONU problema retragerii trupelor ruse din regiunea transnistreană.

UNIMEDIA amintește că șeful statului Igor Dodon se află în aceste zile la Soci.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA