ora: 11:30, 06 dec 2014 19277 31

Vlad Filat îi face caracterizarea lui Renato Usatîi


Vlad Filat îi face caracterizarea lui Renato Usatîi
Filat și Usatîi
Colaj: UNIMEDIA
Vlad Filat, într-un interviu pentru ziarul „Timpul, povestește despre legăturile pe care le-a avut cu Renato Usatîi. Președintele Partidului Liberal Democrat îl caracterizează pe Usatîi drept un „proiect mixt al serviciilor secrete ruseşti cu implicarea lumii criminale”, transmite UNIMEDIA.
 
Totodată, liberal-democratul neagă că ar fi avut vreodată relații de prietenie cu acesta, sau orice alt tip de parteneriate politice sau de alt fel.

„El nu a apărut de ieri sau de alaltăieri. L-am cunoscut și eu, dar nu în măsura în care debitează dânsul. El a cunoscut foarte multă lume. Mai trebuie să recunosc că el are o anumită capacitate de a intra în vorbă cu oricine. Cred că aceasta ține de o anumită școlarizare, pe care o are la bază. În RM, el a fost pur și simplu desantat. Şi nu este un proiect politic, ci un proiect mixt al serviciilor secrete ruseşti cu implicarea lumii criminale. El a fost conceput și lansat în Moldova cu obiectivul foarte clar de a destabiliza situația de la noi, inclusiv, dacă ar fi fost cazul, și cu utilizarea armelor. Și asta nu este glumă. Problema este cum a reușit un asemenea individ să ajungă într-o poziție în care mai avea de făcut un pas pentru a se transforma într-un actor politic”, declară Filat.
 
Potrivit lui, noua guvernare trebuie să fie prudentă şi să asigure funcționalitatea tuturor instituțiilor statului. „Într-adevăr sunt periculoase aceste posibile destabilizări, care pot fi puse în aplicare de trădătorii de neam, cum ar fi Dodon sau cum ar fi un criminal de-alde Usatîi”, a menționat liderul PLDM.
 
În contextul apropiatelor alegeri locale, care sunt preconizate pentru vara lui 2015, Vlad Filat exclude ipoteza în care Usatîi „ar putea prelua controlul, la nivel local, asupra unei mari părţi din ţară”.

Comentarii (31)
 • +3 (9)
  Noi asteptam, d-le Filat primele condamnari pentru INALTA TRADARE, poate chiar mai mult decat pe cele pentru coruptie la nivel inalt! Daca faceti asta, lumea o sa va ierte multe din pacatele trecute.
  • +2 (10)
   si, evident, asteptam condamnati pentru spionaj. Stim ca aveti multe de facut inainte ca acestea sa fie posibile: probabil legislatia in domeniu cere ajustari, dar mai ales functionalitatea structurile speciale trebuie asigurata.
   • -7 (17)
    Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
    Ai găsit de la cine să ceri toate acestea. Toate structurile speciale se ocupă de legalizarea fărădelegii faţă de propriul popor. Filat la dubă! Plohiş la dubă! Voronin la pensie(sau la dubă)! Dodon în Siberia! Ghimpu, Chirtoacă în România! Boghen - şomer!
    • +2 (8)
     si pe tine unde te vezi, daca dorinta ta se indeplineste??
     • -6 (18)
      Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
      În Republica Moldova - stat neutru şi cu adevărat Independent.
      • +3 (9)
       Esti rupt de realitate daca iti imaginezi ca intre Europa-NATO si Rusia-UV poate exista Moldova "cu adevarat independenta". Ai chiulit de la orele de geopolitica?
       • -10 (18)
        Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
        Problema Republicii Moldova este în conducători corupţi, care pentru bani şi promisiuni de protecţie întorc vectorul extern, în dependenţă cine dă mai mult. Moldova poate exista în orice format geopolitic, cu condiţia că vom avea lideri oneşti şi justiţie în ţară.
        • +4 (8)
         Zi-mi cum scoti armata de ocupatie. Doar asa poti fi cu adevarat neutru si independent.
         Pana la eliminarea ocupatiei, eu consider orice argument impotriva vectorului EU-US-NATO ca provenit de la rusi si emis de slugi rusesti.
         • -11 (15)
          Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
          Cînd va fi în stare Moldova să garanteze drepturile oricărui locuitor(nu doar cetăţean), atunci nu va mai fi nevoie de pacificatori. Aceasta se poate obţine doar prin dezvoltare economică, iar cea din urmă se poate datora doar prin export masiv în pieţele uşor accesibile. Acum ghici care piaţă de desfacere e mai uşor accesibilă pentru produsele moldoveneşti?
          • +6 (10)
           Tu esti cel mai bun exemplu de libertati democratice in MD: nici intr-o tara a lumii debilii mintal nu au drept de vot.
           Auzi la el, ii garanteaza lui armata rosie respectarea drepturilor. Mai ales in privinta predarii in grafia latina.
          • +4 (8)
           Pacificatori??? Ce-ar zice idolul vostru Putin, daca SUA ar trimite o armata a 14-a in Groznii, de exemplu, sau in Mahachkala, sa "pacifice" un pic? In pretextul asta de "pacificare" nu mai crede nimeni, trezeste-te! Ai ramas repetent la cursurile de polittehnologie?
        • +4 (8)
         Pai de ce nu? Avem o economie prospera, cu fabrici si uzine functionale, standartizate ISO, pietele de desfacere se bat intre ele sa-i convinga pe producartorii moldoveni sa le dea si lor produse de calitate, am rezolvat toate problemele sociale si educationale. A ramas sa mai gasim in subsolul tarii petrol, gaze sau altceva acolo si gata! O nimica toata, nu-i asa? Acum e cel mai potrivit moment sa fim cu adevarat independenti!
        • +5 (9)
         Problema RM isi are originea in primul rand in circumstantele externe (geopolitice) si abia apoi in incapacitatea noastra de a le face fata. Ideea neutralitatii este cea mai mare ratacire in care cadem noi, in incercarea de a face fata acelor circumstante. Noi santem in spatiul in care regulile le stabileste puterea regionala (Rusia) care nu e deloc prietenoasa, indiferent ca ne place sau nu. Unica scapare este sa acceptam protectia altei forte, care impune reguli mai convenabile noua. Si aceasta la moment doar Nato este. Si sa nu uitam ca si acest tren poate pleca intr-o zi.
         -
         Iti spun toate astea in speranta ca esti doar un ratacitor nevinovat. Insa din fermitatea convingerilor tale, mai degraba pare sa reprezinti constient interesele dusmanului nostru. Asa ca, preocuparile tale legate de coruptie si alte probleme inerente sistemului nostru la zi, nu sant decat o camuflare a adevaratei "satane" la care te inchini.
         • -10 (14)
          Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
          NATO nu are nevoie de noi, fiindcă nu jucăm nici un rol din punct de vedere strategic. Tot ce urmăresc europenii - să mai scuipe în direcţia Rusiei, atrăgînd în NATO statele din fostul lagăr socialist(nu doar din fosta URSS). Cît ţine de a cui parte sunt - nu doresc să-mi transform Patria într-un poligon de reglări de conturi geopolitice. Să se mănânce între ei în altă parte.
          • +5 (9)
           Si astazi ce este Moldova daca nu un poligon? A plecat cumva armata a 14-a si nu stiu eu? Tarile NATO au garantia ca nu o sa vina nici un rus sa le bage un AK 47 in cur, cu cuvintele "stati linistiti, noi va pacificam"! Porcul nu doarme! Ieri Abhazia, azi Ukraina, maine vine si randul nostru sa fim "pacificati" definitiv, cu tancurile in Chisinau. NATO nu anexeaza teritorii. NATO este o garantie pentru noi ca nu o fim iar mancurtizati de Kremlin.
      • +5 (9)
       Tu iti doresti prea mult! In asa cazuri de regula ramai fara nimic!:)
       -
 • +2 (12)
  cine totusi era consilier la filat??Eu sau usatii???))))))
  • -8 (16)
   Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
   Are amnezie sărmanul. Să-l asculţi pe Filat, apoi el nici nu s-a aflat într-o încăpere cu Usatîi, chiar dacă la fotbal au fost în Germania împreună.
   • 0 (2)
    acest Filat a mai fost la fotbal si la concertul Larei Fabian cu CRIMINALUL Sevciuc. Nu-i asa?
 • +8 (12)
  Dle V. Filat, poate ca R Usatai si este un proect mixt al erviciilor secret a Rusiei, dar tu alcui agent mixt esti? Ca si tu ai venit din lumea criminala, doserele de contrabanda insa se prafuesc pe politele Procuraturii Generale. Si legea despre legalizarea SODOMEI la a cui ordin ai primit-o? Nu mai zic despre acea, ca si din functia de prim-ministru ai fost scos tot din pricina de couptie. Fapt ca nu a fost intentat osar nu e meritul tau, dar e vina procurorilor corupti si acordului secret, care l-ai facut cu aliatii tai din AIE. Asa ca si tu si Usatai sunteti din aceeasi gasca, numai ca de culori diferite.
  • +5 (11)
   Criticile si suspiciunile fata de Filat le inteleg, dar cand cineva vorbeste de "legalizarea SODOMIEI" - o face doar pentru a deschide drum tancurilor rusesti. Lasati-o cu sperietorile astea nascocite in laboratoarele Cremlinului, ca deja toata lumea a inteles adevaratul lor scop.
   • -2 (8)
    Boghen, tu macar odata in viata ai citit Biblia? Ce stii tu despre Sodoma si Gomora? Stii tu, ca sodomistii nu vor intra in Imparatia Cerului? Si asta nu are nici o treaba cu Rusia si politica ei, dar este Cuvantul lui Dumnezeu. Numai ce am citit in Biblie urmatoarele cuvinte: "Samuel a zis întregii case a lui Israel: „Dacă din toată inima voastră vă întoarceţi la Domnul, scoateţi din mijlocul vostru dumnezeii străini şi Astartele, îndreptaţi-vă inima spre Domnul şi slujiţi-I numai Lui; şi El vă va izbăvi din mâna filistenilor.”
    Şi copiii lui Israel au scos din mijlocul lor Baalii şi Astartele şi au slujit numai Domnului" (1Samuel cap.7, versetele 3,4). Nu NATO ne poate scapa de pedeapsa, dar Dumnezeu si pentru asta trebuie sa ne asam de toti dumnezeii cei morti, precum este Rusia, NATO, UE,ect si sa ne intoarcem cu fata la Dumnezeu.
    • +6 (8)
     Mai crestine, dar de ce nu vezi tu in aceeasi biblie alte porunci mai importante, de tipul "nu omory, nu fura, nu minti, nu te-nchina la idoli, iubesteti aproapele" etc.etc., care sant in fiecare zi incalcate mai ales de catre cei care azi se dau tare ingrijorati de expansiunea "sodomiei" sau a "gheyropei"??? Ei strivesc cu tancurile fratii lor de credinta, pretinzand ca ei asa chipurile combat sodomizarea si apara crestinismul!!! Ce poate fi mai diabolic decat un asa bespredel prezentat ca binefacere crestineasca??
     -
     Asta e, fratioare! Aceste lucruri nu au nici o legatura cu Biblia, cu Credinta si, cu atat mai mult, nu au nimic dumnezeiesc in ele. Sant doar niste nascociri folosite cu marsavenie de cei care s-au asezat pe acul puterii si sunt in stare de orice pentru a o mentine, inclusiv sacrificarea a mii de confrati de aceeasi religie sau cultura.
 • -8 (14)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Am citi articolul de pe timpul.md - toţi sunt de vină, cu excepţia lui Filat. La întrebări directe n-a dat nici un răspuns concret - "da" sau "nu". Adevărat "lider" al eurointegrării.
  "Ministerul Justiţiei este al PLDM. Unde se duc milioanele alocate din exterior pentru reformarea justiţiei?
  Filat: Această reformă este o strategie, care se implementează pe etape. Şi nu Oleg Efrim gestionează aceşti bani, ci Comisia Europeană, prin reprezentanţa lor la Chişinău. Cred că ar fi bine să-i întrebaţi pe ei cum au fost gestionaţi banii alocaţi până în prezent."
 • +8 (10)
  Un bandiugan ii face caracterizarea la alt bandiugan
 • +5 (7)
  de va faceati voi treaba fara cele 3 mari greseli (denuntare, BEM, Aeroport), nu va temeati acum nici de Dodon, nici de Usatii, nici de Rusia, avea sa aveti peste 60 de mandate, in putere sa modificati si constitutia...
 • -9 (15)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  usatii nu are ce cauta la noi,sa-si faca interesele acolo unde este
 • 0 (0)
  Pentru acela care fură
  Milioane de la stat,
  Sancţiunea-i „foarte dură”,
  Scos din post şi ... avansat.
 • 0 (0)
  Tarziu spus, dar macar si asa ... Da Mister Dodon ??? Sa ne spuna si despre Dodon cine este .... Sa ne raspunda ... Si de starea Justitiei in R.M. cine e responsabil ? Si de starea reformelor si a saraciei cumplite ...si, si, si ...
  Domnilor ! Sa spuneti Multumesc acestui popor ca inca va dat Votul. Mare lucru nu ati facut, si nu avem mare incredere ca ve-ti face ...
 • 0 (0)
  Dom.Filat,sa spuna cu citi galbeni a cumparat "troyka",Dodon.Grecanaia si AbramciuK?
  Proectul Dodon este proiectul lu Filat,Fratilor!
  Mai aveti putintica rabdare si veti asista la un mare spectacol!
 • 0 (0)
  Si Usatii,e un proect de a lu Filat! dar cind a inteles ca "protejatul" Usatii o ia razna,a intervenit Iurica cu Ciocanelul si a stricat masinica lu usatica!

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri