Citește toate știrile la acest subiect

Vlad Filat: „Demiterea lui Plahotniuc este un început”

Prim-ministrul Vlad Filat a declarat că demiterea lui Plahotniuc „este un început pentru Republica Moldova” și susține că cel din urmă are în spate mai multe infracțiuni pentru care va trebui să răspundă, transmite jurnal.md, citat de UNIMEDIA. 

„Eu sunt premier în urma votului a mii de oameni, iar Plahotniuc a ajuns în funcția de prim-vicepreședinte a Parlamentului având în spate firme off-shore, bani furați și crime pentru care încă trebuie să răspundă. Nu el este cel care trebuie să vorbească cu mine despre curaj”, a declarat Filat în seara zilei de ieri, 15 februarie, după ședința PLDM, în contextul în care Vlad Plahotniuc a fost demis din funcția de prim-vicepspeaker.
Vlad Filat: „Demiterea lui Plahotniuc este un început”
(Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie)

„Nu o să accept miniștri sabotori în Guvern sau pe cei care nu-și fac meseria. Aceste instituții vor fi eliberate de sub controlul lui Plahotniuc. Ele își vor face datoria și vor răspunde la întrebările care au apărut pe parcursul timpului. De mult timp discutăm despre preluări de afaceri, despre presiuni asupra oamenilor, despre monopolizări, despre atacuri raider”, a mai spus Filat.

Totodată, premierul a precizat că PLDM pregătește proiectul unui nou acord al AIE. „Suntem deja la etapa de finalizare a unui nou acord pe care urmează să-l propunem colegilor din AIE. În locul parcursului european al țării, ei l-au ales pe Plahotniuc. Nu avem obiectiv de coaliza cu PCRM, dar vrem să scoatem Republica Moldova de sub influența acestui personaj obscur și certat cu legea”, a menționat politicianul.

Ieri, 15 februarie, deputații comuniști, liberal-democrați și neafiliați au votat pentru lichidarea funcției de prim-vicepreședinte al Parlamentului, deținută de Vlad Plahotniuc. După vot, cel din urmă a anunțat că-și dă demisia din această funcție.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub