ora: 13:05, 08 mai 2014 4392
Autor: Cristina Buzovschi

Vizita lui Rogozin nu este văzută cu ochi buni de liderii coaliției de guvernare


Vizita lui Rogozin nu este văzută cu ochi buni de liderii coaliției de guvernare
Dmitri Rogozin, vicepremier rus
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie
Preconizata vizită a vicepremierului rus Dmitri Rogozin la Chișinău și Tiraspol, care nu a fost coordonată cu autoritățile constituționale din țară, trezește neliniște în rândul coaliției de guvernare. Reprezentanții partidelor cheamă cetățenii la prudență, să nu se lase provocați de eventualele încercări de destabilizare a situației, relevă UNIMEDIA.
 
Liderii Coaliției Pro-Europene s-au arătat practic la unison deranjați că această vizită a lui Rogozin nu a fost coordonată din timp, la nivel oficial, cu Chișinăul.

„Să vă spun drept, dispunem deocamdată de puține informații asupra programului dlui Rogozin. Dar, am convenit că diplomația moldovenească se va documenta la maxim posibil, fiindcă asemenea vizite ale demnitarilor, într-un fel sunt binevenite, pe de altă parte, ele trebuie să fie coordonate cu țara gazdă. Sunt niște cutume, niște uzanțe diplomatice și oficiale, care trebuie să fie aplicate”, a accentuat președintele PD, Marian Lupu.
 
Nici liberal-reformatorii nu văd cu ochi buni această vizită. „Cred că nu prea este binevenită această vizită, fiindcă poate fi calificată ca și o provocare. Ar fi fost bine să fi fost coordonată cu autoritățile oficiale și legale ale Republicii Moldova. Sperăm să nu se declanșeze alte elemente colaterale prilejuite de această vizită. Să avem suficient discernământ și maturitate intelectuală, mă refer la cetățenii Republicii Moldova, ca să ne păstrăm calmul”, a chemat co-președintele PLR, Ana Guțu.
 
Același gând a fost exprimat și de liderul formațiunii. „Este important ca noi să dăm un mesaj de calmitate populației, să nu se lase provocați, pentru că sunt și forțe care încearcă să destabilizeze situația. Mă rog, toate aceste panglici ale Sfântului Gheorghe, care sunt fluturate și au deja o altă simbolistică decât cea inițială. Sub aceste panglici, în anumite regiuni estice vedem ce se întâmplă - au loc vărsări de sânge. Această zi trebuie să fie într-adevăr o Zi a Memoriei și nu a reglărilor de conturi, a demonstrării mușchilor. Rogozin este tipul care este. El pe pagina sa de Facebook lansează diferite interpretări care nici nu sunt demne de un funcționar de acest rang. Trebuie să trecem prudent peste aceste momente”, a adăugat Ion Hadârcă.
 
„Această vizită nu este efectuată la timp. Mai mult că expunerile dlui respectiv au avut și un caracter de lipsă de respect față de Republica Moldova. A avut și un comportament așa, mai obraznic în anumite situații. Noi ar trebuie mai puțin să ne concentrăm pe eventualele declarații ale dânsului”, a menționat la rândul său, liderul PLDM Vlad Filat.
 
Anterior, Ministerul de Externe l-a convocat pe reprezentantul Rusiei în Transnistria, Farit Muhamedsin, pentru a oferi explicații în legătură cu anunțul privind prezența lui Dmitri Rogozin la sărbătorirea Zilei Victoriei. Ministrul Natalia Gherman a declarat că nu a primit vreo informație oficială cu privire la vizită lui Rogozin la festivitățile care vor marca, pe 9 mai, sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial. 
  
Rogozin, emisarul președintelui rus Vladimir Puțin pentru Transnistria, a declarat săptămâna trecută că a acceptat o invitație la eveniment din partea liderilor separatiști de la Tiraspol.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • -1 (13)
  Nici nu stiu ce sa zic in cazul de fata.
  Dintr-o parte trebuie sa fim si mai echilibrati putin, sa nu ne lasam prada emotiilor, dar si personajul asta care vine este cam controversate la ale sale. Cu toate astea nu trebuie sa fim radicali. Mai linistiti si toleranti ca pina acuma vedeti si singuri ce se intimpla. In ciuda tutoror greutatile R.Moldova merge cu pasi mai grabiti spre UE, iar asta e bine. Asa ca eu sunt total de acord cu pozitia expusa de Marian Lupu.
  • -1 (13)
   Dupa cum si Lupu identifica aceasta vizita ca pe una ilegala, si ca pe un atac diplomatic direct din partea Rusiei asupra integritatii statului nostru, iar aceste momente ar trebui s ane ingrijoreze, mai ales ca avem exemple scenariile din Ukraina.
   • -1 (15)
    Rogozin este un porc, are o reputatie proasta in toata lumea. Ar fi fost normal din timp sa fie instiintata diplomatia moldoveneasca. Si eu agreez pozitia expusa de liderul PDM. Mai linistiti si fara radicalism.
    • +10 (18)
     Eu sunt de acord cu Vlad Filat. Acest Rogozin nu merita atentia noastra, intrucat, demonstrat de experienta, toate vorbele dansului nu sunt urmate de actiuni concrete.
     Acum, inteleg de ce Rusia degradeaza. Cu asemenea descreierati ca Rogozin in frunte este imposibil sa dezvolti un stat!
     • +6 (14)
      Practica vietii ne demonstreaza ca, odata ce nu-i acorzi atentie unei persoane, aceasta incepe sa nelinisteasca si, in final, procedeaza negandit, care, cel mai des, duc spre autodistrugere. Si cred ca liderul liberal-democratilor a spus cel mai clar care-i pozitia Chisinaului.
      • +9 (15)

       Corect a zis Filat ,acest individ s-a comportat foarte urit si a zis multe cuvinte murdare despre tara noastra, potlogarul.
       Si mai ales ce treaba are el , sa vina acum pe la noi??
       Noi si singuri stim cum sa organizam ziua de 9 mai, nu avem nevoie de asa oapeti.
       • +6 (14)
        Rogozin vine special sa distabilizeze situatia la noi in tara, ei vad ca tara noastra are succes in procesul de integrare europeana, a vazut ca premierul nostru unul proeuropean, a vazut si in Filat un om puternic care nu se da batut la niste provocari si niste vorbe goale scrise de catre Roga pe twiter in adresa liderului PLDM.
        • +1 (5)
         Sa nu cadem prada provocarilor.
         Acest Rogozin de multe ori ne-a insultat tara, cetatenii, limba , neamul , istoria...
         Comportamentul sau a dat dovada, ca rusilor ii doare in cot dupa noi, ei doar doresc sa detina controlul ca pe timpuri asupra tarii noastre, sa ne exploateze la negru.
         • 0 (4)
          Rogozin a venit in RM sa distabilizeze situatia dintre RM si Trasnsnistria .Cum a zis si FIlat lipsa de respect din partea lui pentru RM si cetateni ei .Un om care doreste sa distruga RM
          • 0 (4)
           Aceste rogozin care a fost trimis de utin sa analizeze situatia din RM numi insupla inredere .A venit oficial ca sa spioneze oficiali moldoveni.Cum a remarcat si FIlat "expunerile dlui respectiv au avut și un caracter de lipsă de respect față de Republica Moldova. A avut și un comportament așa, mai obraznic în anumite situații" chiar cei prezenti la intilnire au zis asta a venit doar sa distruga si mai tare relatiile Moldova Transistria
          • +1 (1)
           „Cred că nu prea este binevenită această vizită, fiindcă poate fi calificată ca și o provocare. ........
           Weeeeeiiii da voi politicieni chiar sinteti idioti......Rogozin a spus ca a luptat cu arma inpotriva moldovenilor.......Daca nu a fost provocare numirea acestui porc pentru Transnistria chiar ma mir cum puteti inca sa fiti asa ptrostanaci....da eu nu cred ca sinteti prostanaci....doar va faceti.....voi mai rapidi sunteto slugile lui Putin si a lui Ragozin
          • +2 (2)
           Dupa conducerea tari...cetateni sa aibe prudenta caci Ragozin se poate caca cit vre in capu nostru!!!!!!!........Stati linistiti draci politicieni.....sa stati voi cu injuraturile lui Ragozin......nui asa ca mai este oleaca sal decorati cu ordinu Stefan cel Mare!!!!Este pacat weeeeiii vine in Moldova...datii sare si piine ca nu a omorit prea multi moldoveni!!!!!!!
       • +6 (14)
        Rogozni vine sa-si verifice tarfele: Tkaciuk, Dodon, Formuzal, Usatii, cei pe care-i hraneste.
    • -4 (6)
     PD-ul de aceea si tinde la mentinerea relatiilor de prietenie cu Federatia Rusa, care deja a si inceput s anu mai respecte Cutumele si normele diplomatice iar aceasta vizita oficiala neanuntata a lui Rogozin miroase a premise de recunoastere a independentei Transnistriei.
     • +9 (17)
      Prin fraza expusa de tine mai sus, inteleg ca PDM-ul vrea sa ne tie, in continuare, sub conducerea rusilor. Rusia este un stat care nu poate avea prieteni. Acest stat are numai dusmani si sclavi.
     • +7 (13)
      Cum sa fie privit cu ochi buni, daca RuGAZin e Aripa-Satanei? Drugan cu impostori mafioti, unii sunt masoni cu cetatenie srofuloasa, fugari travestiti in EUropauni manipulatori. Se baga in seama parasutele. Nu le este deajuns cat am tras de la satanistii estici, vor sa fim vasali pe veci. De aia umbla cu abureala paradisului RuSSiei fascizate. Fuuu, lumeacredula care-i suporta!
   • +7 (15)
    Vlad Filat a explicat situatia cel mai scurt si cel mai clar. Mereu am apreciat la dansul faptul ca, fara mari povesti, spune lucrurilor pe nume.
  • +10 (18)
   Buna tactica a ales Filat, pentru ca, astfel, ii da o bara peste cap, din punct de vedere psihologic, evitandu-i declaratiile si, in genere, evitandu-l.
   Rogozin a aruncat foarte multe replici murdare la adresa Chisinaului, care, din cate putem observa, au fost simple petarde - care fac doar zgomot.
   Pentru mine, acest... vice-premier rus este un zero.
  • +5 (11)
   Vlad Filat a vorbit ca un adevarat barbat,a spus lucrurilor pe nume,Rogozin nu este binevenit la noi in tara,cu atat mai mult ca stim ca vine pentru Tiraspol!
  • +1 (1)
   NU STII CE SA ZICI? NU NE LASAM PRADA EMOTIILOR?! ADICA ADICA ANIMALELE ACESTEA ORDINARE IN FRUNTE CU CRIMINALUL SEF liliPUTIN PROVOACA RAZBOI CIVIL IN UCRAINA,OCUPA TARA VECINA, ARATA ORICE SEMN DE RESPECT FATA DE MOLDOVA, SE COMPORTA EXACT CA SI CU VASALII LOR PAREREA CARORA NU CONTEAZA SI TU NU STII CE SA SPUII?? TU NU INTELEGE CA EI CA SI CUM SE CONSIDERA DEJA STAPINI PR TOATA MOLDOVA, NU DOAR TRANSNISTRIA, II TRATEAZA CONDUCEREA NOSTRA CA SI CUM NU AR EXISTA SI AU DOAR DE AFACERE CU SATRAPII LOR, HOTI SI JEFUITORI DE NEAM IN FRUNTE CU VORONIN, CARE DACA VA CISTIGA LA TOAMNA POTI SA-TI IAI ADIO SI DE LA EU SI DE LA CIVILIZATIE!!!! MERGEM INAPOI LA O TARA BANANIERA!!
  • +1 (1)
   E simplu de spus: sa-i interzica vizita, cu atat mai mult ca are interdictie in UE si Ukraina. Noi de ce il protejam? Suntem solidari cu Rusia?
 • +8 (10)
  Pentru domnişorul Rogozin important este Tiraspolul, Chişinăul este doar o cârpă de şters pe jos
 • -3 (13)
  Rogozin nu poate veni prin Ucraina, doar prin aeroportul Chisinau. Dar ai nostri ca niste prosti, o sa-i de si masini de politie pentru coloana.
  Iar daca oficialii nostri nu sunt informati, atunci de ce nu-l lasa sa se duca cu rutiera de la autogara centrala? Ba inca se intereseaza ce program va avea... datii si colaci totodata pentru blajini...
 • +11 (11)
  Acest Rogozin e un drac si un dobitoc tupoi cum este Jirinovski............Rogojina este ,,Posilinii,, a lui Puitnel,il trimite unde are nevoie ca sa manince la cicat....................
  • +11 (11)
   Rogozin sa ma cac in chizda la mama-ta vaflista Hahahaha..............
   • +11 (11)
    Rogozin sa ma cac in chizdfa mama-ta vaflista hahahahaha...................
 • +12 (12)
  Vine și ăsta să râme cu râtu lui de porc sălbatic rahatul din Transnistria și asa pute dar acum va putea și mai tare.
 • -2 (14)
  Vorbe goale.Pai cine,daca nu acei de la guvernare se pot alatura sanctiunilor UE catre Rogozin?De ce-i Permit acestei persoane sa vina prin aeroportul Chisinau? Acum vede lume de partea cui sinteti intradevar.
 • -1 (15)
  DECLARAT PERSOANA NON GRATA (CA SA NU POATA INTRA IN MOLDOVA) SI GATA CE ATITA ZARVA IMPREJURUL UNUI RAHAT...
 • +2 (2)
  Vizita asta a lui Dmitryi Oleg(arh)ovich Rogozin nu e decât un gest în rând cu politica «плевать на эти рыпаные молдованы» pe care au manifestat-o de-atâtea ori până acum. E greu de înțeles cum și-ar putea dori (și în primul rând - permite) cineva care se stimează să aibă relații bune cu ei în așa condiții!
 • -3 (5)
  Cum s-a exprimat si ldierul democratilor "Asemenea vizite sunt binevenite, dar trebuie să fie coordonate cu ţara gazdă".
 • +4 (4)
  Nu inteleg de ce i se permite sa vina la noi acestui animal? De ce nu e declarat persoana nongrata in Moldova. Sa nu i se permita accesu, sa fie intors inapoi de la aeroport.
 • +1 (1)
  NE TRATEAZA CA PE NIUSTE VASALI, OAMENI DE GRADUL TREI NU DOI,PENTRU EI MOLDOVA E UN PLAZDARM DE DESFASURARE ALE INTERESELOR IMPERIALE, IAR OMULETII CARE O LOCUIESC, IN FRUN TEA CU GUVERNARE LEGITEMA NU REPREZINTA DECIT CARNE DE TUN SI NU MERITA NICI UN FEL DE RESPECT SAU ATENTIE!!!
 • +2 (2)
  Interesat. Așa mai aflăm ce s-a întâmplat cu buneii nooștri. http://adevarul.ro/cultura/istorie/de-nu-i-vom-iubi-niciodata-rusi-marturii-cutremuratoare-romanilor-despre-sovieticii-ne-au-batut-umilit-deportat-bunicii-1_536b549d0d133766a87739bf/index.html
  • +2 (2)
   http://adevarul.ro/moldova/politica/arhivele-comunismului-masacrul-ghiliceni-dumbravita-bocancea-basarabia-luna-mai-1944-1_536a65fd0d133766a8720066/index.html
 • +2 (2)
  Надо его считать Персонной Нон Грата в Молдове.
  • +2 (2)
   CHIAR NU INTELEG AUTORITATILE NOASTRE DE CE NU IAU ATITUDINE FATA DE ACEST PORC!!!

   Sunt cetățean activ

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA