Vitalie Eșanu: O carieră în IT înseamnă să rezolvi puzzle-uri zi de zi

Vitalie Eșanu, unul dintre cei mai apreciați antreprenori IT din R. Moldova, recomandă absolvenților de liceu să opteze pentru o carieră IT.
Vitalie Eșanu: O carieră în IT înseamnă să rezolvi puzzle-uri zi de zi
(Foto: facebook.com/ Vitalie Eșanu)

Din 2002, Vitalie Eșanu este întreprinzător în IT. Încă de mic avea o pasiune aparte pentru calculatoare, iar ulterior a continuat această preocupare la Colegiul Republican de Informatică, aprofundându-și cunoştinţele la Universitatea Tehnică a Moldovei, specialitatea Tehnologii Informaţionale.

Într-un articol postat pe blogul său, acesta a enumerat beneficiile pe care le are un programator. Mai mult, Eșanu le-a recomandat proaspeților absolvenți de liceu această profesie, doar dacă ultimii doresc să învețe în fiecare zi, până la sfârșitul vieții.

„Îmi place pentru că această profesie mă ajută să ajut o mulțime de oameni, să-mi scalez lucrul cu ajutorul calculatoarelor millioanelor de oameni. Mă fascinează cum fiind un puști eram mult mai profitabil decât o mulțime de oameni fără cunoștințe în domeniul IT. Urăsc să fac lucruri monotone, nu ezit să automatizez cu ajutorul calculatoarelor.

Pentru că doar fiind programator pot construi orice în minte și transpune în lumea reală cu ajutorul calculatoarelor. Sunt limitat doar de imaginația mea, ei bine, puțin limitat și de hardware, dar aceste limite an de an sunt eliminate.

A fi programator înseamnă a rezolva puzzle-uri zi de zi, iar atunci când le rezolvi, te bucuri ca un copil mic.

E o profesie unde zilnic trebuie să înveți mult mai mult decât în anii de studenție. E o profesie unde ești liber să te afli în ce țară dorești, să lucrezi din birou sau la distanță. Să-ți creeezi o afacere internațională chiar din apartamentul părinților, cu niște costuri minime.

A fi programator e un trend acum. Nu vă lăsați amăgiți de trend daca descrierea mea nu corespunde ideilor voastre”, a scris Vitalie Eșanu pe blog.

Iată care sunt aplicațiile pe care le-a creat: Creator SpamBully (filtru de spamuri), SearchToolbar (pe când Google Toolbar nici nu apăruse), ElectionPlatform (Plaformă de votare online), BlogUpp! (schimb de publicitate pentru bloggeri), CodeGoo (aplicații pentru iPhone), Privesc.eu (online-TV).

P

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub