ora: 09:47, 21 sep 2017 22485

(video/update) Ședința Parlamentului: Toate proiectele întoarse de Dodon au fost revotate


(video/update) Ședința Parlamentului: Toate proiectele întoarse de Dodon au fost revotate
Foto: UNIMEDIA

(update 12:00) Toate proiectele întoarse depreședintele Igor Dodon Parlamentului, au fost revotate.

(update 11:00) După deputații liberal democrați, și deputații socialiști au părăsit sala de ședință. Aceștia s-au arătat deranjați de faptul că Parlamentul va revota acele proiecte de lege pe care președintele țării le-a reîntors către Legislativ.

„Considerăm că este o bătaie de joc acest Parlament. Susținem președintele Republicii Moldova în dizolvarea Parlamentului, organizarea scrutinului electoral repetat, susținem doleanța președintelui în ceea ce ține formarea unui guvern profesionist. Acest Parlament este uzurpat”, a declarat Vlad Bătrâncea.

(update 10:20) Fracținea parlamentară a Partidului Liberal Democrat din Moldova a părăsit sala de ședință a Parlamentului în semn de protest față de faptul că președintele țării a reîntors proiectele de lege pentru a fi revotate în Parlament.

Deputați afirmă că acesta este „un joc între guvernare și președinte”.

„Azi când cetăţenii Republicii Moldova sunt izgoniţi de acasă, li se crează condiţii să părăsească definitiv ţara, nouă ni se servesc jocuri de cea mai joasă speţă. Teatrul din spaţiul public a ajuns în Parlament, mai exact aparenta luptă dintre Dodon şi guvernare. Este o manipulare, o distragere a atenţiei cetăţenilor de la problemele existente”, a menționat liderul fracțiunii, Tudor Deliu. 

Menționăm că în semn de protest, fracțiunea Partidului Comuniștilor din Moldova a anunțat că astăzi nu se va prezenta la ședință.

(ora 10:00) Parlamentul se convoacă într-o ședință specială, joi, 21 septembrie. Andrian Candu a anunțat că vor fi revotate mai multe legi respinse de Igor Dodon. Este vorba despre legea cu privire la combaterea terorismului. O altă lege întoarsă de președinte este cea privind reforma Academiei de Științe, a fost întoarsă și legea cu privire la energetică – un document care prevede mai multă independență, legea tichetelor de masă, o inițiativă care vine să acorde beneficii concrete cetățenilor.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA