ora: 16:27, 10 mai 2012 7320
Autor: Ana Rîmbu

(video) Zi de doliu la 16 mai? Diacov sugerează că PD nu va vota. Streleț: Vom discuta la partid


(video) Zi de doliu la 16 mai? Diacov sugerează că PD nu va vota. Streleț: Vom discuta la partid
Foto: protv.md
Propunerea liberalilor de a declara ziua de 16 mai zi de doliu național este privită cu scepticism de colegii din Alianța pentru Integrare Europeană. Președintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov, sugerează că PD nu va susține acest proiect de lege, pe când liberal-democrații spun că încă nu au încă o poziție  la acest subiect. 

„Eu dlui Ghimpu i-am spus doi ani în urmă să iasă din tranșee și să nu ne țină în doliu. E o viziune mai mult de partid, dar Republica Moldova trebuie să trăiască bine cu toți vecinii, să nu dea motiv de fel de fel de conflicte și  să ne consolidăm ca națiune. Nu e ideea noastră, cu pietre cu ocupații cu eliberări, demult e rezolvat acest lucru”, a declarat democratul.

Președintele fracțiunii PLDM, Valeriu Streleț, spune că subiectul va fi discutat la partid, dar menționează că AIE ar trebui să se concentreze pe programul de guvernare.  „Subiectul nu a fost discutat nici la partid, nici în fracțiune, pentru că PLDM se concentrează pe programul de guvernare al AIE. Noi avem foarte multe obiective, care trebuie atinse prin consolidarea eforturilor componentelor Alianței. Printre aceste obiective nu s-a regăsit o eventuală condamnare a ocupației rusești. Urmează să discutăm, dar trebuie să ne concentrăm pe ceea ce ne unește și să ne apropiem de scopurile noastre”, a spus acesta. 


UNIMEDIA precizează că astăzi, liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, a propus ca ziua de 16 mai să fie declarată zi de doliu național. În această zi se împlinesc 200 de ani de la anexarea Basarabiei la Imperiul Țarist, fapt ce potrivit liberalului, a adus numai nenorociri moldovenilor. Tot Mihai Ghimpu, acum doi ani,  a venit cu inițiativa de a instala în PMAN o piatră comemorativă în memoria victimelor ocupaţiei sovietice. El a semnat și un decret prezidențial decret prezidenţial,  prin care ziua de 28 iunie 1940 a fost declarată „zi a ocupaţiei sovietice".


Sursa: UNIMEDIA

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • -7 (19)
  Comentariul a fost șters de redacție.
  • +4 (16)
   Comentariul a fost șters de redacție.
   • +5 (17)
    corect, acuma scopul primordiar este infatuirea reformelor democratice daca intradevar guvernarea actuala doreste integrarea Europeana, daca nu atunci hai 3 ani deacuma inainte sa vina cu zile de doliu si de sarbatori si o sa vedem Europa la pastele cailor
    • -2 (20)
     Europa nu are nevoie de mancurti si de popoare cu mentalitate de sclav care nu isi cunosc istoria.
     Daca sperati ca veti fi acceptati in UE fara a clarifica trecutul istoric atunci sunteti niste naivi. UE nu va admite nici o tara care nu a pus punct la toate momentele din istorie care trezesc asemenea turbulente. Iar ca sa punem punctul care ar aduce linistea si unitatea nationala, guvernantii trebuie sa se prounte expres in privinta tuturor evenimentelor istorice: ce a fost OCUPATIE sau ELIBERARE; DEPORTARI sau DEPLASARI de serviciu, FOAMETE si GENOCID sau CURE DE TRATAMENT CU CALORII PUTINE!

     Clar?
     • -2 (14)
      esti foarte naiv, nu ai decit sa strigi in fiecare zi BPR si ai sa vezi unde ai sa ajungi. claritate in Istorie sa o faca istoricii nu sa vina politicienii cu declaratii populiste, si asa populatia este dezbinata, nu n mai trebuie si aceasta zi de doliu...off, iata un proiect de lege normal n-am auzit de la Ghimpu, dar de sfada el e omul
      ---
      Sunt cetățean activ
      • +4 (12)
       Bre, tu nu intelegi ca liniste nu o sa fie? nu ai cum sa ignori moldovenii cu constiinta romaneasca din republica. A incercat Stalin sa-i deporteze dar uite ca nu a reusit sa-i "termine" pe toti. Acum ce ne facem? Ne prefacem ca ei nu exista? Te asigur ca numarul lor creste zilnic. Ignorarea nu este o solutie.
       Istoricii s-au pronuntat deja, problema a ramas la clasa politica care cu are curajul sa scape de apucaturile de sclav al Rusiei.

       da 9 mai cu Pabeda voastra nu dezbina societatea? poate anulati naibii aceasta serbare care nu este a noastra si veti primi mai multa liniste!
       • +1 (5)
        eu in aceasta zi il comemorez pe raposatul bunelul meu care a luptat in acest razboi si nici ca cum altceva .
        • +1 (1)
         a luptat cumva de partea ocupantului bolsevic?
      • -1 (5)
       De care populatie dezbinata vorbesti mata????...de toti veneticii ????????pai astia sunt dezbinati de cind i-a facut masa.....ei mereu vor fi nemultumiti...e shi firesc daca vor sa fie respectati shi stimati ....trebuie sa nu uite ca noi suntem stapani aici shi nu ei....iar toate dezbinarile shi nemultumirile nu au decit sa le prezinte veshnicului lor presedinte ,,putinica'm
      • -2 (4)
       TU IN SCHIMB ESTI CULMEA CLARVIZIUNII SI AL CUNOSTINTELOR !!!ISTORICII(CEI AEVARATI, NU CEI VINDUTI MOSCOVEI) DEMULT SI-AU SPUS CUVINTUL- CITESTE DE EXEMPLU A.AGHACHI"DOMINATIA RUSA IN BASARABIA ANII1812-1812-1917" SI VEI VEDEA CE AU FACUT RUSII IN PERIOADA ACEIA, IAR POPULATIA VA FI DEZBINATA TOT TIMPUL DIN MOTIVUL CA RUSII NU VOR SA INVETE LIMBA NOASTRA SI NU DORESC SA SE INTEGREZE IN SOCIETATE!!!
       • -1 (5)
        Nu se vor integra fiindca legislatia faurita de Voronin si Rosca le-au dat posibilitate ca limba rusa sa fie limba de comunicare intre minoritati.

        Orice stat normal i-si apara limba,cultura,istoria .

        Eminent este legea cetateniei si o stampila-n pasaport:
        -,,FARA DREPT LA VOT''

        celor care nu cunosc limba ,istoria, legile statului.

        Rusia impune emigratilor temporari aceste cerinte!!!

        Acesat este argumentul forte si momentul sa punem la respect minoritatea sovina care devizeaza societatea.

        GUVERNANTI 85% DE BASTINASTI ASTEAPTA DREPTUL CONSTITUTIONAL SA-SI VORBEASCA LIMBA.
        • -2 (2)
         Măcar nu vă mai faceţi de râs în Europa cu ideile ăstea bâhlite şi pline de ură !

         Decalaraţi zi de doliu 22 aprilie, 23 februiarie, 2 mai - că după voi at trebui să stăm în doliu până la moarte !

         Nişte idei de scrântiţi !
        • 0 (0)
         aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
     • 0 (0)
      Diacov şi compania nişte găinari ordinari...
   • 0 (0)
    - Bre, moldovene, iţi plac ruşii? - Da, mult. - Dar românii? - Nu. - De ce? - Pentru că l-au bătut pe tata cu rigla la şcoală'n 37. - Şi ce face tatăl tău acum? - Ehe, l-au împuşcat ruşii în 40.
    ---
    Sunt cetățean activ
  • +6 (12)
   Primul comentariu a fost cenzurat nemotivat de "presa independenta" :)

   Repet:

   "Diakov este etnic bulgar, familia caruia a fost adusa dupa 1812 pentru a coloniza Basarabia cu elemente slave. Ce vreti de la un colonist? sa recunoasca ca a venit aici pe de-a gata? ca a primit pamanturi gratis din contul moldovenilor bastinasi?
   Streleț - tot o fi venit dupa 1812 si este firesc pentru ei sa nu doreasca sa se stie adevarul.

   Nu va uitati ca vorbesc romana, in adancul sufletului tot nu ne plac si stau cu gandul la Moscova. de ce Diakov si-a dat copiii la scoala rusa? Cu genele nu te pui :) ..."

   Poporul trebuie sa afle adevarul despre toate evenimentele care i-au tulburat existenta. 1812 a fost un an care a rupt Tara Moldovei in 2 bucati, au fost separate familii, de ce sa ascundem acest lucru? Pentru ca nu vrea Dima Diakov?
   • -1 (7)
    BRAVO GHIMPU, BRAVO PL!

    Avem si noi un partid care onest ne apara interesele R. Moldova.


    Cei cu parada la Mscva sub masca oportunuzmului si pragmatizmului nedorind tradeaza interesele R. Moldova .


    Trezitiva natie lesinata si constientizati ca R. Moldova este in pericolul devenirii unei gubernii rusesti cu asa parlamentari indecisi.

    SUSTINERE SI SUCCES dOMNULUI MIHAI GHIMPU SI PL.
    • +2 (6)
     Care interese - de gaşcă ? UE vă dă cu tifla, sălbaticilor !
  • +1 (1)
   "dar Republica Moldova trebuie să trăiască bine cu toți vecinii, să nu dea motiv de fel de fel de conflicte și să ne consolidăm ca națiune"

   Sa traiesti bine cu cei care te respecta nu cu cei care te ocupa!
   Cea care consolideaza natiunea este limba moldoveneasca.
   Daca miine dispare limba inventata de rusi nu mai exista motivul de esistenta a natiunii moldovenesti)))
  • +1 (1)
   Pupincuristi la bușile rusilor!
  • +1 (1)
   Se continua cu suptul la cit mai multe oi!? Vai ce popor!...

   S-au impopotionat la conducere falsii patrioti, lichelele, care urasc visceral patriotismul. Adevaratii semidocti, care au in cap innavutirea si preamarirea cu orice chip!
 • -3 (7)
  Comentariul a fost șters de redacție.
 • -3 (7)
  Comentariul a fost șters de redacție.
 • -3 (7)
  Comentariul a fost șters de redacție.
 • -3 (7)
  Comentariul a fost șters de redacție.
 • -3 (7)
  Comentariul a fost șters de redacție.
 • -3 (7)
  Comentariul a fost șters de redacție.
  • -1 (5)
   Comentariul a fost șters de redacție.
 • +3 (9)
  ca sa traim bine cu vecinii criminalii, e suficient sa nu ne plingem la politie.
  iar ca sa traiesti bine cu tuberculoza, nu trebuie sa ei medicamente.
  • +2 (10)
   se numeste politica strutului - capul in nisip si lumea e perfecta.
  • 0 (4)
   imi pare ca astazi a fost o zi grea pentru toti
 • +4 (10)
  bine că sărbătorile ocupanților le sărbătorim.
 • -5 (11)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Ghimpu aiureste, de-am nu-l mai ea nimeni in seama, vicepresedinte de parlament nu, procuror nu, si ica hai traur pe 16 mai, las sa declare la el acasa si sa steet singur sa dee pomene, eu chiar am sa sarbatoresc deoarece imperialistii istea neau construit apartamente la toti si neau invatat sa ne spalam cu sapun si au dezvoltat medicina si fabricele lucrau si totii aveau d elucru ;i nu erau bmji pe vremea sov. si aducetiva aminte ce tara agrara era republica pe vremea sovetica s spargeau podurile de pline ce erau la toti cu griu si popusoi in pod, toti imblua cu caciuli de blana naturala si femeile cu gulere de blana naturala azi cu fesuri si scurte de balon, ca blana pentru moldoveni e un lux, nimnei nu-sipoate permite acuma sa cumpere asa ceva.
  • +2 (8)
   pentru ca toti banii au fost furati de Voronin, Filat, Plahotniuk prin privatizari aranjate sau delapidari de bani publici.
   Ei au miliarde de euro iar poporul un kkt. Nu lucreaza justitia - aici e problema. In Germania nu a fost komunizm si toti au ce manca, au case si cate 2 mashini noi la poarta.

   PS: Ghimpu nu aiureste ci adevar vorbeste. De adevar nu ai cum sa fugi, cu cat mai rapid il recunosti cu atat mai bine pentru toti.
 • 0 (2)
  Comentariul a fost șters de redacție.
 • -5 (9)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  tare mai are dreptate, domnul diacov! ghimpu si pl isi fac prea tare de cap cu unionismul lor
  • 0 (6)
   omule si chiar pentru moldoboi, trebuie sa fie zi trista...
 • +2 (6)
  Dupa parerea mea aceasta zi nea stricat intreaga istorie si am suferit aproape 200 ani,eu cred ca avem dreptul sa comemoram aceasta zi de doliu pe 16 mai
 • +2 (8)
  incet incet Moldova isi revine.
  Stimabile diacov, adevaru n-o sa-l poti ocoli. o sa te loveasca cand ti-o fi lumea mai draga.
  Trebuie sa punem lucrurile in ordine, pe fagasul lor normal. Cu toate defectele lui, Ghimpu face bine ce face. Lumea trebuie sa revina la trezie, sa vada, sa inteleaga. SA CUNOASCA.
 • -2 (10)
  Înţeleg că tov. Ghimpu vrea să ne întoarcem sub aripa Imperiului Otoman :)!
  • +1 (9)
   esti bolnav? care aripa imperiului otoman? care bai, 'znatocule', turcii erau in perioada aceea un imperiu aproape mort ... Rusii au colonizat, au ucis cu totul constiinta national a localnicilor, cati basarabeni au fugit in Principatul moldovei si apoi in romania? cati intelectuali au fugit? au ramas aici doar niste clovni adusi de rusi:jidani, rusofoni, ucraineni, gagauzi si altii. limba romana(moldoveneasca) a fost interzisa. NAM AUZIT CA TURCII SA FACUT ASTFEL DE LUCRURI AICI!!!!
   • +2 (6)
    Bogdan Petriceicu Hasdeu sau Constantin Stere au căzut din cer în Bucureşti, loază?
   • -2 (6)
    Şi dacă nu au făcut turcii "AŞA LUCRURI" văd că te vrei turcit :)!
    • -1 (5)
     cei cu tine? nai inteles mesajul? PRINCIPATUL MOLDOVEI SI TARA ROMANEASCA NU AU FACUT PARTE NICIODATA DIN IMPERIUL OTOMAN!!! si apropo turcii sunt principalii de vina in anexarea basarabie... DACA TE CREZI MARE ISTORIC MAI INTRA DIN CAND IN CAND PE WIKIPEDIA VERIFICATI CONUSTINTELE TALE DE COPIL LA GRADINITA
     • 0 (6)
      Wikihuiedia e o cloacă, looserule :)!
      • +1 (5)
       Daca crezi in visurile tale de aseara, tu esti cel mai adevarat, cum ai scris tu englezule: looser( se scrie loser)
   • -1 (7)
    Imperiul turc NU OCUPA PRINCIPATELE ROMÂNEŞTI. Potrivit contractelor (capitole - capăitulaţie) Moldova era doar vasal aservit Turciei, dar îşi păstra autonomia sa. Conform Capitulaţiei (capitolelor) TURCUL N-AVEA DREPTUL SĂ AIBĂ CAREVA IMPOBIL SAU PROPRIETATE ÎN MOLDOVA. Bugeacul, Tighina şi Hotinul au fost luate de Turcia de la Moldova şi transformate în regiuni turceşti - PAŞALÎCURI ca pedeapsă pentru răzvrătirea domnilor moldoveni (Petru Rareş, Ion Vodă).
    Dar Rusia (pavoslavnică) a TRANSFORMAT BASARABIA ÎN "PAŞALÎC" (gubernie) chiar din prima zi. Aşa ceva nici Turcia n-a făcut.
    • +1 (7)
     Înţeleg că te vrei vasal turk :)!
  • -1 (7)
   Tu nu esti in stare sa intelegi nimic!!!!!!stii doar cum sa duci sticla de bere la gura si atita tot!!!!!!!
   • 0 (8)
    Musulmanii nu beau tărie:))) !
    • 0 (6)
     Bravo tata bea ce iti place si sa fii sanatos :)))))....dar nu ratacit cum esti acum :)))))
     • 0 (8)
      Comentariul a fost șters de redacție.
      • 0 (8)
       care ienicer ma? trezestete, eu urasc ambele parti.eu vorbesc de spatiul romanesc nu de turci, nu de rusi. ai halucinatii, se pare ca !
       • +1 (7)
        Comentariul a fost șters de redacție.
 • -1 (7)
  Dacă nu toţi sunt de acord cu propunerea lui Ghimpu, eu am altă propunere.
  Ziua de 16 mai să fie declarată ZIUA BIRUINŢEI BASARABENILOR ASUPRA OCUPANŢILOR RUŞI.
  Argumente: Cînd Rusia mişelească (pravoslavnică) a răpit jumătate din teritoriul aliatului său secular - Moldova împotriva Imperiului turc, basarabenii alcătuiau numai 220.000 de oameni. Astăzi suntem 3.500.000. OARE NU ESTE ASTA O BIRUINŢĂ ????????
  Ruşii n-au reuşit în 200 de ani să ne extermine, să ne asimileze şi să ne denaţionalizeze în ciuda tuturor acţiunilor sale barbaro-criminalo-canibale.
  OARE NU-I ACESTA UN MOTIV DE TRIUMF ??????
  Drept zice Diacov, nu ne trebuie doar doliu şi să plîngem ăn poală ca muerele. Deci 16 mai ZIUA TRIUMFULUI BASARABENILOR ASUPRA HOARDEI RUSEŞTI OCUPANTE (pravoslavnice, blin) !!!!!!!!!!!!!!!
  • 0 (8)
   Încă odată - matele vrei în Imperiul otoman ? Că ai ceva cu pravoslavnicii?
   • -1 (7)
    Nu Drace (Mefistofel doar a fost căpetenia dracilor - nu-i aşa?), nu vreau în Imperiul Otoman. Eu "вообще в гробу видал все империи". Pur şi simplu am arătat că "eliberarea" pravoslavnică a Basarabiei de către Rusia în 1812 a fost o înrobire mai mare a moldovenilor decît o aveau pe timpul DEPENDENŢEI (nu ocupaţiei) Otomane. Şi-apoi mai bine era să rămînă Moldova întreagă sub DEPENDENŢA Turciei decît să fie sfîrtecată de "aliaţii" pravoslavnici în două părţi şi Basarabia să fie transformată în PAŞALÎC Rusesc, cei ce a constituit o agravare a situaţiei.
    • -1 (7)
     Ce am cu "pravoslavnicii" ?????????????
     Nu ştii sau te prefaci ??????
     Răspuns: Toate războaele ruso-turce duse de Rusia în alianţă permamentă cu Moldova au avut ca ideologie "SALVAREA FRAŢILOR DE CREDINŢĂ (adică a noastră) DE SUB JUGUL NECREDINCIOŞILOR MUSULMANI OTOMANI". De fapt Rusia vroia să pună stăpînire pe strîmtorile Bosfor şi Dardanele. Moldovenii întradevăr credea că ruşii le vor ajuta să se ELIBEREZE. Dar Rusia a SĂRTECAT ŢARA ALIAŢILOR SECULARI (Moldova) ĂN DOUĂ ÎN MODUL CEL MAI MIŞELESC POSIBIL . Iaca ce are "pravoslavnicul" aici.
     • +1 (7)
      Ia spune-ne nene cum e cu mişelia, că zău, nu văd decât că pari şi tu un Mişel Şkozofreny :)!
     • -1 (7)
      @Grig

      Nu ai cu cine vorbi. Nu vezi ca nu au nici un argument si recurg la injurii si alte gainarii in disperare. Cauza pe care o promovezi tu este dreapta si are sanse mari de izbanda, de aceea se gasesc indivizi care ataca persoana si nu ideea pentru ca nu au ce oferi drept contra argument.
      • +3 (5)
       Comentariul a fost șters de redacție.
    • +1 (5)
     Asta să io spui lui Kogălniceanu Mihail şi Costache Negri, hoiteara :)!
     • 0 (6)
      Da eu înţeleg şi ŞTIU că voi (duşmanii noştri) ştiţi prea bine care-i realitatea adevărată. Nici n-am încercat să te conving. Eu pur şi simplu ţi-am DEMONSTRAT că MINCIUNA VOASTRĂ N_A TRECUT ŞI NU VA TRECE NICIODATĂ. Imperiul vostru se risipeşte şi nu se va alege nimic din el nici cît a rămas măcar din cel Austriac şi Otoman. Asta-i evident. Du-te şi te împuşcă, că nu v-a rămas nici o şansă.
      • 0 (4)
       Să nu uitaţi să anunţaţi zi de doliu naţional ziua când împăratul Traian a invadat Dacia - şi ziua pe care nu o cunoaşteţi - de decapitare a lui Decebal ! Profanaţi Istoria şi Neamul !

       Ipocriţilor făţarnici !
 • 0 (6)
  Diacov & K, ca Ghimpu si toti moldovenii - nu mancurtii moldoveni - sa iasa din transee trebuie sa va ingrijiti ca ocupantii rusi sa-si retraga trupele si armamentul de pe teritoriul RM. Voi tineti moldoveanul in transee ca va este convenabil si celor care le slujiti - kremlinului....
  • 0 (0)
   dar fratii de peste prut sunt mancurtii americanilor? voi stiti ca peste vreo 50 ani vor disparea natiunile in UE??? romanii posibil vor fi primii si apoi vor demonstra asta ca asa a vrut parintele natiunii traianus si vor gasi si manuscrise ale marelui poet moldovean Eminescu unde va fi scris " Suntem neomancurtoeuropeano si punctum!!!" :))))
 • +2 (4)
  Citind mesajele de mai sus am senzatia ca aici pe site stau rusii si muntenii si se bat cu caca .Linestiteva ca moldoveni nu se vor uni nici cu unu.Moldoveni sunt un popor destept si nu tigani si porci
  • -4 (4)
   stimabila, tu esti moldovean/ca din ce an? Cand au ajuns neamurile tale pe aceste paminturi pentru ca se vede ca nu vorbesti romana nativ? daca nu e secret, desigur.
   • +3 (3)
    Am raspus la intrebare in alt mesaj.Nu este secret dar..... ma voi mindri nespus de mult sa fiu moldovean/ca
    • +1 (3)
     dupa cum observ nu esti de origine de aici. Ce te face sa fii atit de radical/a in atitudini? esti atat de sigur/a ca ce ai invatat la scoala moldoveneasca este adevar? Vezi ca erau perioade cand se invata ca Stalin e fost cel mai luminat conducator; ca URSS este patria pacii si a fericirii, ca PCUS este cel mai democratic partid din lume. Unde au ajuns toate valorile promovate timp de zeci de ani? Iti spun eu: in kur, pentru ca au fost minciuni si s-au bazat pe frica si teroare.

     Iti recomand si tie sa nu fii mai moldoveana decat moldovenii care isi trag radacina de sute de ani pe aceste pamanturi. Te-ai aciuat aici, fii bun/a si respecta istoria si adevarul si nu te arunca cu injurii la adresa fratilor nostri de singe din Muntenia sau Ardeal.
     • 0 (0)
      Fraţii tăi sunt din India, tuciuriule !
     • 0 (0)
      Gresesti amarnic, sun de origene moldovean/ca.Neamul meu este Boghean neamul meu a avut mari mosii in moldova.Eu urasc URSS mut mai mult de cit singur din pricina blestematei politecei a URSS mama mea a fos nevoita sa plece din tara(vez ca mama vorbea in limba moldoveneasca iar lui Pavlicenco nu ia fost pe plac)
      Da ai dreptate nu pre bine cunosc limba de stat imi vine greu sa ma ecsplic,dar crede ca fac tot posibelul ca sa cunosc aceasta limba(nu inteleg rusii care sau nascut pe acest pamint si nu cunosc limba)ma stradui sa invat sa ma explic corect si de asta im cer scuza daca fac greseli.
      Nu am facut scola in Moldova sau URSS dar am studiat mult ce tine de istoria Moldovei si mam indragostit de ea.
      Nu am nimic cu Muntenii dar nu iubesc mincuna,cu ce ei sunt mai buni ca URSS care spunea numai minciuni cind ei tot cu dezdes (nu stiu cum se traduce)istoria.
      • 0 (0)
       Mila, istoria Moldovei e o inventie ruseasca pt. a te indeparta cu orice pret de origini...Originile moldovenilor, din stanga si dreapta Prutului pt. ca suntem la fel!, vin din Maramuresul istoric al anilor 1300, cand fu Descalecatul lui Dragos...Urmareste, daca esti iubitor/oare de adevar, fizionomia chipurilor: si maramuresenii sunt in majoritate precum moldovenii: blonzi si cu ochi deschisi...Asta nu inseamna ca nu suntem frati cu muntenii/dobrogenii/oltenii/ banatenii intru românitate, ci doar ca suntem ramuri ale aceluiasi copac românesc, care dincolo de granitele actuale (delimitate de sovietici/germani/americani), isi intinde umbra din Bucovina de Nord pana in Grecia, din Pusta&Voevodina si pana la Hotin&Cetatea Alba! Ia incetisor la citit Cronicile straine, Letopisetele Cronicarilor, arhivele Imp. Otoman/Papale/Habsburgice etc. si o sa ai un tablou intreg al Miracolului Supravietuirii Poporului Român! Iar limba ..limba moldoveneasca nu exista, e o alta inventie sovietica!
  • 0 (0)
   Ti-am scris ceva mai jos, sper sa poti citi...Nu ti-am scris in moldoveneste, pt. ca eu -desi sunt moldovean- nu cunosc lb. "moldoveneasca" inventata in laboratoarele GRU/KGB de la Maskva! Eu stiu doar lb. română, iar printre munteni&ardeleni -cu care ar tb dupa scrisul ta sa nu ma inteleg- am rude apropiate!! Deci, mai cugeteaza si nu mai lolai inventii rusesti despre un popor="moldovean" inexistent!!!
 • +3 (3)
  Totul va fi OK. Nici Diacov nici Marian Ilici nu va fi impotriva lui V. Plahotniuc,ear anume El,Plahotniuc nu va fi impotriva istoriei si a neamului.
 • +1 (3)
  Deci,16 Mai- Zi de Doliu Național
 • +5 (5)
  PL să declare Zile de doliu:

  - Ziua ocupării Daciei de împăratul Traian
  - Ziua invaziei hunilor, cumanilor, goţilor, etc.,
  - Ziua năvălirii tătaro-mongolilor,
  - Ziua când iapa sultanului a fătat un cal :))) !

  Măgării clasice de pe malul fluviului plin de rht - Bâcul coloniţian !
  • -1 (5)
   inchide scorbura, grecule. NU de alta dar te gasesc si in Atena daca o sa-ti mai faci de cap pe aici.
   • 0 (2)
    Vrei să-i tragi o limbă, se vede :))) ! Golbeatnea e la primărie şi pl :)!
    • +1 (3)
     tu ce te baji ca musca-n kur? discutam cu tine?
     • -1 (3)
      Comentariul a fost șters de redacție.
 • +1 (1)
  L-au intrebat pe mos Ion Moldovan cind i-a fost mai bine... el a raspuns " Cind s-au dus romanii(muntenii)conform dex - taranii si n-au venit rusii." :)))))
 • 0 (2)
  Pl a venit cu propunerea de a schimba denumirea Kogălniceanu în Cogâlniceanu că K e din rusă :)))) ! A adoptat plenara de ieri sub povaţa moşului :)!
 • -1 (1)
  dar fratii de peste prut sunt mancurtii americanilor? voi stiti ca peste vreo 50 ani vor disparea natiunile in UE??? romanii posibil vor fi primii si apoi vor demonstra asta ca asa a vrut parintele natiunii traianus si vor gasi si manuscrise ale marelui poet moldovean Eminescu unde va fi scris " Suntem neomancurtoeuropeano si punctum!!!" :))))
  • 0 (0)
   E lozinca lui dori - neomancurtoeuropeano :)))!
  • 0 (0)
   Eminescu n-a fost poet "moldovean", ci poet român, mai citeste ca doar esti "student", nu? ;) Apropos, la facultate nu v-au invatat [desi tb sa stii asta din scoala :D] ca o propozitie in lb. română incepe intotdeauna cu litera mare?
   Dupa gramatica ta, poti sa adaugi la nick "repetent", caci vb. românului: "Primii sapte ani is grei, pan'ajungi in anul 3!" :)))
 • +1 (1)
  Moldova a îndurat trei perioade de răstrişte şi urgie:

  - cotropirea de către turcii otomani
  - invazia hoardelor bolşevice
  - agresia oligarhilor moldavi asupra întregului popor şi "declararea de zile de doliu" şi săsrăcie actiuală !

  Pe voi vai regulat turciim apoi ruşii, acum vă regulaţi între voi :))) !

  Bravos naţiune de pleavă :))!
 • +2 (2)
  diakov- pidar ai fost si ramii. Macar de-ar veni mai repede viitoarele alegeri parlamentare sa dispai odata de pe arena politica. Cu politicieni alde diakov- nici odata n-o sa ne afirmam ca popor.

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA