(video) „Women in ICT”. Cum s-a desfășurat primul eveniment dedicat profesionistelor IT din Moldova

Conform datelor statistice, la nivel european doar 30% din circa 7 milioane de persoane care activează în sfera TIC sunt femei. Asociația Națională a Companiilor Private din Domeniul TIC a organizat, pe 2 octombrie, conferința „Women in ICT”.

Este un eveniment dedicat femeilor din industria IT și tinerelor care își doresc o carieră în acest domeniu, informează UNIMEDIA.

Managerii și profesioniștii de referință în sectorul TIC din Moldova s-au împărtășit experiența lor și au oferit sugestii și recomandări pentru tinerele pasionate de IT. „Succesul nu depinde doar de un singur om. Este succesul întregii echipe. Noi lucrăm în lumea bărbaților, undeva ne conformăm, undeva ne ajustăm, mai reglăm”, a precizat Liliana Grebencea, reprezentanta Departamentului Tehnic Moldcell.

„Nu contează că sunt bărbați sau femei, dar fără femei cu siguranță bărbații nu vor reuși. IT-ul nu mai este lumea bărbaților. Compania în care lucrez demonstrează, pe parcursul anilor, cum a evoluat numărul femeilor în cadrul instituției. În 2004, numărul acestora era sub 10%, în prezent sunt peste 23%”, a adăugat Iraida Eremia, manager de proiecte, Endava.

Pub

În Republica Moldova se constată o pondere joasă a femeilor care optează pentru o carieră în domeniul TIC, acesta fiind considerat un sector dedicat exclusiv bărbaților. „Totul este posibil, dacă muncești și îți dorești cu adevărat va trebui să nu te ascunzi după monitorul calculatorului. În domeniul IT este foarte important să cunoști foarte bine limba engleză”, a spus Cristina Doroș, vicepreședintele Moldova AgroindBank.

Evenimentul a inclus și Ceremonia de recunoaștere și apreciere a femeilor în IT. „Evenimentul își propune să schimbe percepția asupra rolului femeilor în cadrul sectorului TIC și să consolideze comunitatea locală a profesionistelor IT. Printre motivele care le împiedică să participe pe deplin se numără stereotipurile legate de rolul femeilor, dar şi factori ce ţin de afectarea vieţii personale şi de lipsa unor modele feminine în acest sector”, a subliniat organizatorul evenimentului, Ana Chirița.

Evenimentul a fost organizat de Asociația Națională a Companiilor Private din Domeniul TIC cu suportul Ministerului Tineretului și Sportului prin intermediul Programului de Granturi pentru 2014.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub