(video) „Vrem să scăpăm de șantaj”. Dodon: Susținem liberalizarea regimului de vize

Deputatul, Igor Dodon, liderul PSRM a declarat în cadrul unui interviu pentru UNIMEDIA că formațiunea pe care o conduce susține liberalizarea regimului de vize, însă nu cu orice preț, chiar dacă promovează aderarea la Uniunea Vamală Rusia-Belarus.

„Considerăm că Moldova are nevoie de regim liberalizat de vize din simplul considerent că acei cetățeni care merg acum la Ambasada României și își iau cetățenie română nu sunt vinovați. Ei își iau pașaport românesc ca să poată merge în Europa la muncă sau să circule liber.

Anume pentru aceasta ne trebuie regim liberalizat de vize. Să scăpăm odată de necesitatea și șantajul, în unele cazuri, din partea vecinului nostru, de a obține cetățenie română", a spus Igor Dodon în cadrul interviului pentru UNIMEDIA.

RM ar putea ieși de sub monitorizarea Consiliului Europei

Pub

Întrebat dacă, în urma audierilor la Adunarea Parlamentară a APCE din această săptămână a raportului cu privire la RM, țara noastră ar putea trece la etapa de post-monitorizare a Consiliului Europei, liderul PSRM nu a exclus acest lucru.

„Republica Moldova categoric nu este pregătită să treacă la etapa de post-monitorizare a Consiliului Europei, însă nu exclud că APCE ar putea lua o astfel de decizie. Partenerii externi, care au stat și la baza creării acestei coaliții majoritare atât în 2009, cât și acum în 2013, când i-au împăcat iar împreună, trebuie să arate că Moldova este o țara de succes. În pofida faptului că crește corupția, au loc "prihvatizări", că lumea pleacă din țară", a declarat deputatul pentru UNIMEDIA.

Vedeți emisiunea cu Igor Dodon aici.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub