(video) Voronin și lecțiile „de partid” pentru jurnaliști

Vladimir Voronin consideră că ar fi necesar să organizeze la partid, seminare pentru jurnaliști, unde să le dea lecții cu privire la orânduirea politică. 
 
Fiind invitatul emisiunii „Alb&Negru” de la UNIMEDIA, Vladimir Voronin a fost rugat să explice de ce în statutul formațiunii este scris că PCRM pledează pentru „Integrarea Europeană, pentru reformarea ţării şi societăţii în conformitate cu standardele democratice juridice, economice şi sociale” și, în același timp, comuniștii pledează pentru integrarea țării în Uniunea Vamală Rusia-Belarus-Kazahstan. 

Liderul PCRM a reproșat că „jurnaliștii nu știu să delimiteze noțiunea de statut, de cea de program al partidului”, refuzând să recunoască că există careva divergențe între cele două documente.
 
„Noi am vorbit despre integrare europeană în statut, ca program de perspectivă pentru dezvoltarea Republicii Moldova. În programul PCRM a fost indicată „calea de modernizare europeană a Republicii Moldova”, nu cea de integrare”, a precizat Voronin.
 
„Trebuie eu să încep să petrec niște lecții, niște seminare cu jurnaliștii, în sediul partidului,  ca să explic lucrurile pe care nu le înțelegeți”, a mai spus președintele PCRM.
 
UNIMEDIA reamintește că PCRM a creat un grup de lucru care să pregătească modificări la statutul formațiunii, unde, recunoaște Mark Tkaciuk, s-ar fi adunat mai multe neconcordanțe.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub