ora: 12:05, 20 mai 2014 5195 22 Autor: Cristina Buzovschi

(video) Voronin și-a schimbat iar părerea, susținând că Filat nu mai poate fi prim-ministru


Video se incarcă ...
(video) Voronin și-a schimbat iar părerea, susținând că Filat nu mai poate fi prim-ministru
Vladimir Voronin, președintele PCRM
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie

Vladimir Voronin consideră că Vlad Filat nu va mai putea ocupa funcția de prim-ministru, ca urmare a deciziei Curții Constituționale din 22 aprilie 2013. Declarații în acest sens au fost făcute de președintele PCRM în cadrul emisiunii „Politica” de la TV7. Afirmația sa vine după ce anul trecut PCRM a votat cu PLDM în Parlament o decizie care-l reabilitează pe liderul liberal-democraților

„Vlad Filat nu mai poate deține niciodată funcția de prim-ministru. E pe viață. Decizia Curții Constituționale este definitivă și irevocabilă. Cine va anula decizia Curții? Nu va fi anulată nici peste un an, nici peste 100 de ani”, a declarat liderul opoziției.
 
Voronin a mai spus că Filat ar fi venit în biroul său, și a încercat să-l convingă că nu este corect să fie demis doar el. „A luat loc chiar sub portretul lui Lenin, şi a spus: „Dle preşedinte, da de ce numai eu, dar de ce nu tot Guvernul?”. Zic, o, super. Şi am zis că aceasta şi vom vota”, a spus sursa.
 
Amintim că pe 22 aprilie 2013, Curtea Constituțională a stabilit printr-o hotărâre că Vlad Filat nu mai poate fi prim-ministru. „Premierul unui Guvern demis prin moţiune de cenzură pentru suspiciuni de corupţie este incompatibil cu exercitarea funcţiei şi se află în imposibilitate definitivă de a continua exercitarea mandatului”, se spune într-una din concluziile Curții Constituționale.

Comentarii (22)
 • +17 (25)
  Mie imi pare rau ca Voronin asa si nu s-a dezvatat sa minta. Le compune pe loc si Botan l-a pus frumos la punct, aducandu-i aminte despre actiunile comunistilor din primavara anului trecut.
  Decizia CC, sa fie clar, a fost una strict politica si acest lucru il putem deduce foarte simplu, analizand biografiile judecatorilor CC.
  • +16 (24)
   3 mai, 2013: "Parlamentul dezaproba decizia Curtii Constitutionale prin care Vlad Filat a fost lipsit de posibilitatea de a mai candida la functia de premier. Comunistii si liberal-democratii l-au reabilitat astazi pe liderul PLDM, printr-o decizie prin care a interpretat hotararea Curtii Constitutionale. Potrivit documentului, Curtea nu avea dreptul sa-l priveze pe Filat de posibilitatea de a ocupa functii publice."!

   Super, Voronin, cum meriti sa fii numit?
   • +15 (23)
    Totusi, se adeveresc, prin actiuni concrete, zvonurile potrivit carora Voronin este bolnav de boala Parkinson.
    Nu cred ca avem nevoie de asemenea degradati in Parlament.
    • +13 (21)
     Vai de capul comunistilor. Cu un lider care se contrazice singur pe el, departe nu ajung.
     • +13 (21)
      Si de ce oare Voronin inca nu e inchis ? Daca Filat nu mai are permisiunea de a fi primministru atunci Voronin nu mia are permisiunea de a fi cetatean al Moldovei .

      Sunt cetățean activ
      • +11 (19)
       D-apu militia-nusul bosorogit, cetatean russ, cetateana indezirabil al RM, Elvetiei, Marii Britanii si Israelului, are dreptul legitim sa stea capra in fata ReiKhremlinului si sa faca lobby, mai abitir ca niciodata, revansimului putinoid si separatismului cretinoid.
       • +13 (21)
        Filat estev un politicia care a inregistrat succese foarte mari in ultima perioada,el a fost acel care a pus bazele aproprieri de UE.eu nu pot sa inteleg cum poate sa declare voronin asa ceva,in ultimi ani voronin nu a facut nimic pentru prosperarea RM.a organizat doar kitinguri unde urlau in piata.cum poate el sa declare ce a facut unu si ce a facut altul
        • +12 (20)
         Un bosorog a esit si declara niste aberati.eu nu inteleg televiziunile il mai eau in seama pe asa om care in timpul guvernari a distrus RM si a furato ,si acuma ei declara ca actuala guvernare nu au facut nimic
         • +15 (21)
          Cum se invirte Voronin imprejur la minciunile sale, vai vai , mirsevenii adevarate.
          Sa-si aduca aminte ca el singur nu era deacord ca Vlad Filat sa nu mai poata detine aceasta functie, pentru ca a stiut ca atunci Plahotniuc a facut totul, dar acum ce , se teme ca Filat o sa revina dupa alegeri din nou in aceata functie ??
          Se teme ca o sa cistige alegerile PLDM???
          • +14 (20)
           Vlad Filat a fost demis fara nici o dovada concreta, au aparut niste interceptari telefonice facute ilegal in care nu se dicuta nimic asa ca sa fie demis.
           Si mai inti de toate a fost demis doar pentru perioada actualii guvernari.
          • +14 (20)

           Pensionarul in atac, incilceste limba cu gogonele minciunele.
           In timp ce el era la emisiune , Tcaciuk se plimba cu aerostatul la granita cu Roamania, spiona.
           Iar Usatii ii facea fotosesie, ca mai apoi sa-i posteze fotografiile pe facebook. ))))
      • +14 (22)
       Voronin si vorbele lui de trei bani.cum poti sa apreciezi vorbele unui om cu mintea retrogradata .Filat este un politucian de succee din RM care a inregistrat succese foarte mari in ultima perioada.el meruta mai mult de cit postulvde prum ministru
       • +11 (19)
        Toate leprele, dezinformatoare si destabilizatoare, kleptomane si bolnave de ruSSomanie, sar la gatul dlui Filat, singurul politician care indeamna la unitate. Cert este ca Boronila va ramane pentru posteritate "presedintele nebun".
   • +12 (18)
    Saracu sufera de amnezie,si nu numai...Mai are de trait 2 zile,si nu poata sa isi ea valiza si so fu*a la Rusia lui!!!

    Sunt cetățean activ
  • +14 (22)
   Indiferent de decizia CC, care, din cate am observat, are un caracter politic, eu cred ca Filat se descurca bine in functia de Prim-ministru si merita sa-si continue activitatea.
   Dansul a reusit sa inregistreze succese foarte clare si foarte multe la numar. Da, poate si este cam artagos, dar este un lider bun si si-a format o echipa din profesionisti.
   • +12 (20)
    Deciziia CC a fost mai mult un ordin alui Plohatniuc decât o decizie constituțională . Cred că asta nu merită de dat mult explicării

    Sunt cetățean activ
    • -13 (17)
     Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
     Decizia ramine decizie oricum a fost luata ea. Atit timp cit exista sistemul judecatoresc in RM.
  • +11 (17)
   Mafiotul asta inca nu a murit?Parca mai eri era pe moarte,zbura prin europa,si acum a revenit si iar face showuri de 2 bani,ea intrat in zinge deja!

   Sunt cetățean activ
 • +13 (21)
  Contrabandistul Boronila-smintila creaza valuri din buda morala in care se balaceste. Vedea-l-as locatar la morga!
 • +15 (15)
  Prin biserici aprinde o lumnare
  Lui Lenin flori îi pune la picioare...
  Cinei acest lider comunist,
  Un mare credincios ori antihrist?
 • -13 (15)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Voronin si Filat au incercat sa puna la cale o mirsavie nationala in 2013. Cu parere de bine nu le-a reusit sa faca "harbuzul". Acum se critica unul pe altul care niste copii...
 • -9 (17)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  NICI FILAT CU PARTIDUL SAU DAR NICI MIZERIILE COMUNISTE NU AU DREPTUL DE A DEVENI MAI MULT LA CONDUCERE.

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri