ora: 13:37, 20 mar 2014 7310 21 Autor: Cristina Buzovschi

(video) Voronin: Scenariul din Crimeea nu se va repeta în Transnistria


Video se incarcă ...
(video) Voronin: Scenariul din Crimeea nu se va repeta în Transnistria
Vladimir Voronin, președintele PCRM
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie

Vladimir Voronin nu crede că scenariul din Crimeea ar putea fi repetat și în cazul Transnistriei. Liderul PCRM așteaptă o declarație oficială din partea Federației Ruse în acest sens, relatează UNIMEDIA.

„Episodul din Crimeea nu se va repeta în Transnistria. Sunt diferențe între Crimeea și Transnistria. Acolo locuitorii au decis prin referendum, nu altfel.

 

Nu se compară un caz cu altul, sunt diferențe în istorie, multe procese au avut loc până acum și au loc și în prezent. Nu se ia așa decizii automat. Dacă a trecut în Crimeea, nu înseamnă că va trece și în cazul Transnistriei. Așa ceva nu susțin și nu voi susține niciodată”, a declarat Voronin pentru presă.
 
Potrivit lui Voronin, la toate întrevederile pe care le-a avut cu Putin, președintele Federației Ruse a asigurat că respectă integritatea teritorială a Republicii Moldova. În context, liderul PCRM declară că vinovat de soarta Crimeii se face Elțin, care ar fi semnat un Acord cu privire la peninsulă în timp ce se afla în stare de ebrietate. „Atunci, la acel moment trebuia să fie hotărâtă problema Crimeii”, consideră comunistul.
 
UNIMEDIA amintește că, duminică în Crimeea s-a desfășurat un referendum. Potrivit rezultatelor, 97% din populația regiunii dorește alipirea la Federația Rusă. Parlamentul local a cerut deja statului rus să examineze posibilitatea încorporarea Crimeii. Referendumul din peninsulă nu a fost recunoscut de comunitatea internațională. De cealaltă parte, votul din 16 martie a fost recunoscut legal de Rusia, Siria, Venezuela și Coreea de Nord. 
 
Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, președintele Consiliului Suprem al Crimeii, Vladimir Konstantinov, premierul din Crimeea, Serghei Aksionov, şi primarul Sevastopolului, Aleksei Cealîi au semnat de comun acord ACTUL prin care Crimeea şi Sevastopolul devin subiecţi ai Federaţiei Ruse.

Comentarii (21)
 • +2 (6)
  Si in raioanele din stanga Nistrului "locuitorii au decis prin referendum" in 2006,in aceleasi conditii ca si in Crimeea - prezenta trupelor straine,structuri de conducere ilegale,ca doresc alipirea la Rusia.
  Ce,oare bosorogul Voronin nu cunoaste aceste lucruri?
  PCRM este un partid care sustine actiunile Rusiei,nu ale populatiei bastinase din R.Moldova(oricum s-ar numi ei)...
 • +3 (5)
  Boronila s-a facut istoric. Nu e cazul sa cautam in trecut. Crimeea nu e teritoriu muskalesc. In primul rand, Hrusciov a daruit Crimeea nu numai ca o recompensa pentru 360 de ani opresiune muscala, dar si din considerente economice. Apoi, nu cred ca Eltin era beat atunci cand a declarat (in 1991): "Iatoria ne invata ca poporul care tine sub dominatie alte popoare nu poate fericit". In ce optica a vazut Ucraina, in 2008, la Bucuresti, rasistul panda-Putin. Ca pe un "junior" fara identitate, ca pe un "stat artificial", behaia piticania la urechea lui Bush. De parca FR n-ar fi cel mai artificial, cel mai pagan si cel mai multinational imperiu. Saracul Kravciuk! A impartit Flota, cu inelegerea ca portul Sevastopol sa fie calarit de Rusia pana in 1995. Ca, la scurt timp, FR sa-l declare "proprietate ruseasca". Si... naivul Kravciuk a acceptat alta oferta a lui Eltin, ca Ucraina sa-i vanda jumatatea sa din flota. O Ucraina dezarmata nuclear, tepuita e o prada usoara.Cine mai crede in RoSSia?
  • +11 (11)
   imi permit sa te contrazic. Ieltin tot timpul era beat :)
 • -7 (7)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Да тут все просто .. Россия признает Приднестровье только в крайнем случае, так как России нужна вся Молдова .. Лучшим вариантом была бы федерализация Молдовы с последующим вступлением в Евразийский союз .. Ну это возможно все только после выборов, когда придут адекватные люди к власти
  • +2 (4)
   Dar sa sugi tu pula si toata mizria rusofoneasca nu vrei?........
  • +2 (2)
   Mai adaugă că Rusiei îi trebuie toată Moldova, dar fără moldoveni așa cum au vrut să fie și-n '46 că să fii mai exact.
   Asta-i realitatea, dar că tu ești un psihopat tot nu-i fals.
   • +1 (5)
    suge si tu pula Codreanu
   • +1 (1)
    Asa e, rusii ar vrea sa puna laba nu doar pe RM, dar si Romania, sa-si infaptuiasca planul pan-slavist.
    Le sta in git lor aceasta insula de latinitate.
    Dar, dupa cum se vede,ceilalti slavi nu-i agreaza deloc.
  • 0 (0)
   Bai besina de nazist, vrei in Asia?? ciumadanu si pa pa!! noi ramanem in europa.
 • +1 (1)
  În Transnistria poate şi nu... dar în Moldova sunt toate şansele!!! Te pui cu porcii imperialişti?!
 • +2 (2)
  Eu sunt rusofon,dar mai mari pidari si vaflisti ca noi rusofonii nu exista pe acest pamint...........
 • 0 (0)
  Declaraţii populiste. Se apropie alegerile.

  Sunt cetățean activ
 • 0 (0)
  Tirt!.. a conchis Voronin
 • +1 (1)
  Voronin cioronin spune ca eltin aflinduse in stare de ebrietate poarta raspundere de tot ce se intimpla acum in Crimeea...In cremlin in tot deauna sa baut sa curvarit cu harmasarii si cu toti aceii cu nasul mare ca a lui cioronin...Acum in cremlin pe linga betiile care se fac se si drogheaza...Limba moldoveneasca si natiunea moldoveneasca tot la betie sa inventat...la betie sa trecut de la bolsevizm la comunizm si la urss...Talibanul separatist voronin il numeste pe debilul putin domn...Cioronin este cel mai spurcat om din RM el a spurcat MOLDOVA si mitropolia Chisinaului cind a adus FOCUL INVIERII...RUSINE....

  Sunt cetățean activ
 • +1 (1)
  „«Dacă a trecut în Crimeea, nu înseamnă că va trece și în cazul Transnistriei.» Potrivit lui Voronin, la toate întrevederile pe care le-a avut cu Putin, președintele Federației Ruse a asigurat că respectă integritatea teritorială a Republicii Moldova.”
  ...
  Asta, domnule Voronin, înseamnă politica de fapt - declarații! La fel cum declarai și dumneata înainte de mandatele de președinte că ești singurul capabil de rezolvarea diferendului Transnistrean! Rusia în privința Ucrainei nu a făcut doar declarații, dar a și semnat în calitate de garant al integrității teritoriale! Vedem acum, fără „doar” și „poate” cum stau lucrurile de fapt. Iar faptele nu lasă prea mult loc de speculații.
 • +1 (1)
  Voronin boritura spurcata,n-ai perit inca animala betiva????
 • +1 (1)
  Credca e beat si voronin.
  Rusia GARANTA integritatea teritoriala a Ukrainei in schimbul ultimei la renuntarea la bombe nucleare. Deci GARANTA baaaai vova. Daca nu renunta atunci, azi Putin statea acum taaare cuminsior.
  Dar ce sa mai spun de "Tat Normal" :))
  • +1 (1)
   Deci lectia e simpla. Niciodata, nicioadata, niciodata sa nu crezi Rusilor.
 • 0 (0)
  ..."Scenariul din Crimeea nu se va repeta în Transnistria", in Transnistria alt scenariu.
 • 0 (0)
  Și ciobanul acesta este la conducerea țării? Voronin îți dau un sfat. Ar fi bine cât mai trăiești să te înscrii la școală în clasa I, că văd sărăcuțul de tine, tu nu poți închega două vorbe coerente în limba română. Ia-ți oițele din parlament și spor la învățat.
 • 0 (0)
  Evolutia regiunii Transnistrene - http://fb.me/1YhHg45Ft
  Reglementarea conflictului Transnistrian - http://dlvr.it/3gYjnG
  Cauzele conflictului Transnistrean - http://dlvr.it/3RwjTN

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA