Citește toate știrile la acest subiect

(video) Voronin: Scenariul din Crimeea nu se va repeta în Transnistria

Vladimir Voronin nu crede că scenariul din Crimeea ar putea fi repetat și în cazul Transnistriei. Liderul PCRM așteaptă o declarație oficială din partea Federației Ruse în acest sens, relatează UNIMEDIA.

„Episodul din Crimeea nu se va repeta în Transnistria. Sunt diferențe între Crimeea și Transnistria. Acolo locuitorii au decis prin referendum, nu altfel.

 

Nu se compară un caz cu altul, sunt diferențe în istorie, multe procese au avut loc până acum și au loc și în prezent. Nu se ia așa decizii automat. Dacă a trecut în Crimeea, nu înseamnă că va trece și în cazul Transnistriei. Așa ceva nu susțin și nu voi susține niciodată”, a declarat Voronin pentru presă.
 
Potrivit lui Voronin, la toate întrevederile pe care le-a avut cu Putin, președintele Federației Ruse a asigurat că respectă integritatea teritorială a Republicii Moldova. În context, liderul PCRM declară că vinovat de soarta Crimeii se face Elțin, care ar fi semnat un Acord cu privire la peninsulă în timp ce se afla în stare de ebrietate. „Atunci, la acel moment trebuia să fie hotărâtă problema Crimeii”, consideră comunistul.
 
UNIMEDIA amintește că, duminică în Crimeea s-a desfășurat un referendum. Potrivit rezultatelor, 97% din populația regiunii dorește alipirea la Federația Rusă. Parlamentul local a cerut deja statului rus să examineze posibilitatea încorporarea Crimeii. Referendumul din peninsulă nu a fost recunoscut de comunitatea internațională. De cealaltă parte, votul din 16 martie a fost recunoscut legal de Rusia, Siria, Venezuela și Coreea de Nord. 
 
Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, președintele Consiliului Suprem al Crimeii, Vladimir Konstantinov, premierul din Crimeea, Serghei Aksionov, şi primarul Sevastopolului, Aleksei Cealîi au semnat de comun acord ACTUL prin care Crimeea şi Sevastopolul devin subiecţi ai Federaţiei Ruse.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub

Pentru a putea comenta, este nevoie să vă autentificați, folosind e-mailul și parola cu care v-ați înregistrat pe UNIMEDIA.

Dacă nu aveți un cont înregistrat pe UNIMEDIA,
înregistrați-vă AICI