(video) Voronin: Moldova va ajunge în Europa prin Uniunea Euroasiatică

Integrarea europeană a Republicii Moldova prin Uniunea Vamală. Mai nou, așa vede Vladimir Voronin viitorul țării noastre. Declarații în acest sens au fost făcute în cadrul emisiunii „Alb&Negru” de la UNIMEDIA.
 
Președintele Comuniștilor a declarat răspicat că viitorul țării noastre este Uniunea Europeană, alături de țările europene. „Integrarea este o noțiune mai largă decât modernizarea. Pentru a se integra în Europa, Moldova trebuie mai întâi să fie modernizată, să fie adusă la standardele europene pe toate domeniile, pe toate dimensiunile”, a accentuat politicianul.

„Noi vedem viitorul Republicii Moldova în Uniunea Europeană, dar acest lucru nu se va întâmpla mâine, poate nici peste 30 de ani. Dar, în general, noi trebuie să fim în Europa. Noi suntem europeni. Țara noastră, din punct de vedere geografic, este în Europa. Cu Europa avem relații economice, sociale, comerciale, etc.”, a continuat Vladimir Voronin.
 
 
Întrebat de ce atunci Partidul Comuniștilor promovează integrarea țării în Uniunea Euroasiatică, Voronin a spus că Republica Moldova trebuie mai întâi să se dezvolte alături de țările din est pentru a se integra mai ușor în vest. „Prin integrarea în Uniunea Euroasiatică noi mai repede o să hotărâm problemele ce țin de integrarea noastră în Uniunea Europeană. Mai întâi în Uniunea Euroasiatică ne dezvoltăm, ne întărim economic, social, hotărâm toate problemele și apoi împreună cu aceste țări devenim ulterior membri ai Uniunii Europene”, a concluzionat liderul opoziției.
 

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub