ora: 13:51, 03 ian 2014 20239

(video) Voronin dezvăluie cine avea chei de la safeurile în care se păstra Declarația de Independență


Video se incarcă ...
(video) Voronin dezvăluie cine avea chei de la safeurile în care se păstra Declarația de Independență
Vladimir Voronin, președintele PCRM
Foto: UNIMEDIA/ Igor Vrabie
Originalul Declarației de Independență a Republicii Moldova a fost ars în cadrul evenimentelor violente din 7 aprilie 2009, când au fost devastate sediile Președinției și Parlamentului. Președintele de atunci, Vladimir Voronin, a dezvăluit detaliile păstrării acestui document important în cadrul emisiunii „Alb&Negru” de la UNIMEDIA.
 
Potrivit liderului PCRM, Declarația de Independență era păstrată în clădirea Parlamentului, în două safeuri din material refractar.

Vladimir Voronin susține că chei de la cele două safeuri aveau doar șeful Pazei Instituțiilor de Stat și guvernamentale și șeful Cancelariei din Parlament.
 
„Cu ei trebuie de clarificat cui i-au dat ei cheile și cine a deschis aceste safeuri. Cum puteau fi ele deteriorate și cum putea să fie arsă Declarația de Independență? De ce nu este pornită anchetă pe acest caz și de ce nu se știe până acum ce a fost pe 7 aprilie 2009?”, spune politicianul.
 
UNIMEDIA amintește că în aprilie 2010, deputaţii primului Parlament, care au votat independenţa Republicii Moldova, au semnat repetat documentul. În prezent, Declaraţia de Independenţă este păstrată la Trezoreria Băncii Naţionale a Moldovei.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +7 (9)
  Eu cred ca Declaratia nu este arsa, ci a fost furata de cei care au evadat din cladirea Parlamentului in ultimele momente
  • -1 (13)
   Declaraţia de independenţă SPUNE CĂ SUNTEM ROMÂNI
   http://www.youtube.com/watch?v=5RQZtV0giPg
   • +6 (6)
    in declaratia de independenta scrie ca in moldova se vorbeste limba romana...cine altii decat slugoii moscovei au o problema cu limba romana?...vreti sa aflati cine a facut 'pierduta' declaratia?...vedeti la cine nu convine limba romana
    ce e asa de complicat?
    • -1 (3)
     Este clar ca tot Voronin si banditii sai din paritd au organizat totul pe 7 aprilie!
  • +2 (6)
   cu ce scop??? sa te lauzi cuiva ca ai furat-o?
   iar ca sa fie distrusa sunt motive
   • +2 (4)
    so lese ca mostenire nepotilor,care vor vindeo la pret bunisor.
    • +3 (5)
     Interesant ca voronin stie la cine erau cheile,iar noi ne aducem aminte cum sa opus el si partidul comunistilor ca aceasta declaratie sa hie din nou semnata....Mai ai sa grohai cati pare rau))))Weeeeiiii varonin marsh la cotet....de minciuni sintem satui
  • +1 (7)
   oricum comunisti stiu unde, ce si cum s-a intamplat cu declaratia deoarece doar ei au avut de castigat
   era o problema pentru ei fiind scris in declaratie despre limba romana
   • +5 (7)
    Si din aceasta rezulta ca Lupu era comunist si a halit-o el
    • +4 (6)
     http://www.youtube.com/watch?v=8WjwvEFr6YY#t=269
     Priviti la min 4 si 23 sec LUPU reprezentind PD la al 11 Siezd al Rusiei Unite...
     Asa ca Rezulta ca la Pogromurile din 7 Aprilie 2009 Lupu era deja Racolat de PD si Plohis ...
     Sa Nu Uitam ca in 2003 atit Filat cit si Diacov ambii membrii PD ERAU de Accord cu Planu de Federalizare a lui Kozak...
     • +5 (7)
      Pai e si normal Lupu,Fila,Lazer ,Gadirka and co. sunt cei ce joaca rolul pentru Rusia dupa inlaturarea lui Rosca....Cerem Legea Lustratiei!!!!!!!
  • -1 (1)
   de asemenea se spune că unirea cu PMR este doar formală
   denunțând tratatul Molotov / Ribbentrop
 • +4 (10)
  Se stie, ultimii "mohicani" care au parasit cladirea Legislativului in seara barfolomeica din 2009 au fost nimeni altii decat jegurile umane Marianus Ilici Lupus si secretutka sa (nasa sau ruda, dracu'stie!). O spun eu, o pot spune amicii mei care au ciordit din biroul Marianusului sticla de coniac (trofeu de colectie) englezesc si care au privit uluiti la toate usile vraiste. Iar anvelopele si canistrele cu benzina au fost carate pe holurile parlamentului de catre cei ciracii oligofrenului oligarh Pahoit. Deci, astia sunt sursa backgraundului salbatic de atunci, al calamitatii ulterioare si ai Noii Ordine in general. Procuratura si chiar Ghimpu au stiut ce s-a intamplat de fapt. Insa tunurile de euro ale Plahoitului le-au astupat raturile. Actiunile marionetei monstruoase Lupu, ale Plahoitului, sunt intr-atat de evidente, incat iti trebuie minime eforturi pentru a-i trimite dupa gratii. Ei, cu baragladina aia de secretara, sunt responsabili de autodafeul Declaratiei de Independenta!!!
 • +2 (6)
  Cui se supuneau atunci seful pazei institutiilor de stat? dar seful cancelariei parlamentului?
  Primul,oare nu era subordonat direct lui Papuc,care la rindul sau executa ordinele lui Voronin? Iar al doilea, daca in parlament erau majoritatea comunisti,nu era tot din gashca lor? Sau, a trecut de la comunisti la PD,cum a facut Ulinici?
  Asa ca nu apuca prajina de capat ca o...( stii tu cine), mos Voronin.
 • +3 (3)
  probabil nu pot pune sub invinuire asa personalitati importatne ca sef de paza de parlament sau sef de cancelarie ! prin asta se demonstreaza lipsa unei urmariri penale ! uitativa lume, daca ei au achitat pina si pe cel care a fost filmat la camera ca il ucide pe Boboc, despre ce alte urmarir penale putem vorbi !
 • +1 (5)
  daca vreti ca legea sa lucreze in aceasta tar si sa nu fie tainuita din cauza ca toti cei aflati la guvernare au antecedente si o mina spala pe alta prin tainuire sau partinitate !! atunci alegeti (votati la alegeri) oameni care nu au guvernat pina acum aceasta tara si nu sunt verigi corupte a acestei tari !!
  • +5 (5)
   Atunci ar trebui o lege a lustratiei in aceasta tara ca sa nu mai rasara tot felul de jigodii din rezerva FSBeului si atunci o sa fie totul neted,dar aceasta nu se v-a intimpla niciodata...
 • -3 (9)
  aici corect spune Voronin(daca invata istoria adevarata la scoala si nu era asa lacom de bani,poate ca era un om bun)...
  Filat dupa ce a pus mina pe putere nimic n-a facut din ce trebuia sa faca cu adevarat;in schimb cu atita insistenta cauta sa invirteasca capul la cit mai multi oameni sa-si largesca rindurile partidului si sa puna mina pe posturile de conducere cheie.(apropo,scenariul "revolutiei"l-a primit de la Roska alcatuit impreuna cu FSBul) Filat a urmarit si urmareste cu totul alte scopuri...a nimerit in valul integrarii europene,dar a sa faca tot ce ii este posibil sa intram gresit in UE,iar el cu gasca sint pregatiti sa fure miliardele europene. Folos p-u popor din ajutoarele UE a sa fie aceias ca stilpii lui Recean...
 • 0 (8)
  Poate fi si asa cum zice "nonconformistul, dar dupa evenimentele din aprilie 2009 Voronin a ramas la putere inca pana dupa alegerile parlamentare de la 29.07.2009 si a avut timp berechet sa-i gaseasca si sa-i puna la racoare pe cei vinoveti... De ce nu a facut-o. De prea multa minte?..
  Sa taca bosorogul! Voronin este vinonat, deoarece el ca presedinte care controla Guvernul si SISul ar fi trebuit sa fie capabil sa asigure securitatea in Stat!
  Nu a fost capabil, ce sa mai lungim vorba.
  Cu siguranta ca rolul de baza l-au jucat atunci tot felul de provocatori de sorginte moscala imperiala.
  • +1 (5)
   pai da vedem ca si astea de dupa el repeta aceeasi miscare ! ei sunt toti inapti de a conduce pro-cetatean aceasta tara !
 • +1 (9)
  Nu-l mai aratati pe smintitul asta in public las-sa dispara odata////
 • +2 (2)
  Trebuie de aflat cine ocupau cele doua functii pe atunci, ma refer, la seful cancelariei Parlamentului si seful Pazei de stat pe linga presedentie
  • +4 (4)
   La Parlament, mare sefa pe maturatoare si chei-lnerita, era ordinara Ala Popescu, nasa lui Lupus; cica, si a lui Muruianu. O complexata si o lasa, o borsita constipata in menopauza, dar care, in prezent, e sefa de Comisie, tot in Parlament. CNI tace, insa, trece cu vederea peste "conflictul de interese". Si Procuratura tace. Tac cu totii, ca da bine la imagine...
 • +4 (4)
  Sint deacord cu 'iscoditor'.Voronin e o persoana neteda la cap.A ajuns conducator numai ca,mai jos de dinsul erau mai prost ca el.De ce Resetnicov,fiind inca la post,n-a putut descoperi!?Nu pot sa nu fiu deacord si cu'noncomformistul' deoarece si Lupu stiea 100% tot ce se facea in Parlament.Din acesti doi comunisti-Voronin si Lupu-stiu unde-i originalul Declaratiei de Independenta;departe nici nu trebue de mers.Unul a perdut putere si n-are interes sa descopere;altul tine puterea in mina si nu da voie sa se miste nimica.Si unul si altul sint vinoveti de tot ce s-a intimplat pe 7 aprilie 2009,doar erau la putere.Filat nu stie ce sa faca,sa se apere ori sa inceapa atacul si asupra cui?Atit timp cit PD tine tot in Moldova,nu se va descoperi nimica si nici nu vom merge nici un fel de Europa.Dupa cit se scrie- democratii si unii din comunisti,fug in Rusia lui Putin.Uitati-va,si Voronin si Lupu vorbesc limba moldoenasca si gata,parca limba asta ar avea oase si se vede ca-i moldoveneasca ori?
 • 0 (4)
  7 aprilie a fost facut pentru distrugerea notiunii de limba romana
 • +2 (4)
  revolutia au inceputo studentimea proromaneasca dar au preluato deal de Stati Lucinschi si Filat care au conturi personale cu Voronin acestea au distrus cladirea si declaratia de independenta unde era scris ca limba oficiala este limba romana
 • +4 (6)
  In ziua de 7 aprilie 2009. Cine a dat orden ca ambasadorul Romaniei sa paraseasca RM in timp limitat...Tot acela a organizat destugerea presedentiei si a DECLARATIEI DE INDEPENDENTA A RM.mincinosul comunist fascist voronin si toata hunta fascisto comunista care era la guvernare...Si acum sunt protejati de actuala guvernare.PL a cerut de eliminat imunitatea parlamentara a lui voronin si de tras la raspundere... Na fost sustinut de pdm si pldm.

  Sunt cetățean activ
  • +2 (6)
   Bravo GR, GHEORGHE !!
   ASA ESTE !! PL a cerut retragerea imunitatii parlamentare a lui VORONIN!! DE CE NU A FOST SUSTINUT? DE CE A FOST SCOS IN OPOZITIE? Atunci nu functionau cuvintele"cruciale" puse in circulatie acum de IURIE LEANCA al vostru?Nesimtirea nesimtirilor de pe lume s-a adunat la Chisinau, se inhaiteaza cu PONTA PLAGIATORUL si intuneca mintile oamenilor cu intunericul lor medieval si comunist !!
   Nu vreau sa proferez amenintari si nici nu vreau sa provoc indemnand la nedreptati, dar in 2014 daca nu reusiti, voi ca romani in tara romaneasca sa va luminati mintile si sa va impuneti vointa prin vot romanesc masiv la viitoarele alegeri, noi cei din tara vom intoarce defintiv spatele "tarisoarei voastre"> Fie ce-o fi!Pentru ca a fost destul 24 de ani de asteptare rabdatoare. Noi suntem decisi sa terminam cu ajungerea comunstilor in parlament. Veti vedea .
 • +1 (3)
  Nonconformistul faci parte din gruparea lui Filat ,este clar ca buna ziua ..............
  • -1 (1)
   Ham, ham la luna, tu!, nimic mai mult.
 • +1 (1)
  Voronin, nu duce oamenii in eroare. Ia spune cine avea dublicat la acele chei? Dar daca erau o pereche de dublicate, nu este exclus sa fi fost inca vreo 4 dublicate sau cate erau necesare. Despre asta nu vreti sa spuneti nimic? Pacat ca AIE sa compromis in fata generatiei 7 aprilie prin faptul ca a clasat ancheta si au uitat sa ii traga la raspundere pe cei vinovati, tot anul 2009 neau promis cu glas tare ca toti vor raspunde in fata legii. Si? Cine a raspuns? Acum sunt convins ca unii din AIE-ul de azi au participat si ei la masacrul din 2009. Cred ca va dati seama despre cine merge vorba, cine in tara asta cumpara toate institutiile statului????

  Sunt cetățean activ

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA