(video) Voronin dezvăluie cine avea chei de la safeurile în care se păstra Declarația de Independență

Originalul Declarației de Independență a Republicii Moldova a fost ars în cadrul evenimentelor violente din 7 aprilie 2009, când au fost devastate sediile Președinției și Parlamentului. Președintele de atunci, Vladimir Voronin, a dezvăluit detaliile păstrării acestui document important în cadrul emisiunii „Alb&Negru” de la UNIMEDIA.
 
Potrivit liderului PCRM, Declarația de Independență era păstrată în clădirea Parlamentului, în două safeuri din material refractar.

Vladimir Voronin susține că chei de la cele două safeuri aveau doar șeful Pazei Instituțiilor de Stat și guvernamentale și șeful Cancelariei din Parlament.
 
„Cu ei trebuie de clarificat cui i-au dat ei cheile și cine a deschis aceste safeuri. Cum puteau fi ele deteriorate și cum putea să fie arsă Declarația de Independență? De ce nu este pornită anchetă pe acest caz și de ce nu se știe până acum ce a fost pe 7 aprilie 2009?”, spune politicianul.
 
UNIMEDIA amintește că în aprilie 2010, deputaţii primului Parlament, care au votat independenţa Republicii Moldova, au semnat repetat documentul. În prezent, Declaraţia de Independenţă este păstrată la Trezoreria Băncii Naţionale a Moldovei.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub