ora: 12:52, 22 oct 2014 7107
Autor: Cristina Buzovschi

(video) Voronin confirmă că Tkaciuk a încercat să-l includă pe Veaceslav Platon în lista electorală a PCRM


(video) Voronin confirmă că Tkaciuk a încercat să-l includă pe Veaceslav Platon în lista electorală a PCRM
Mark Tkaciuk și Vladimir Voronin
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie

Vladimir Voronin a confirmat informația vehiculată anterior în presă precum că Mark Tkaciuk ar fi încercat să includă în lista electorală a Partidului Comuniștilor mai mulți oameni de afaceri.

Potrivit liderului PCRM, printre cei propuși de fostul comunist se afla și controversatul om de afaceri Veaceslav Platon, cu relații importante la Moscova, relatează UNIMEDIA.

„Așa interese au fost și nu numai din partea lui Tkaciuk. Au fost așa propuneri. Nu-i țin minte pe toți din această listă: un oarecare Victor Josu, fost redactor la „Moldavskie Vedomosti”. Altul era legat de actualul președinte al Partidului „Patria”, fostului ambasador moldovean în România, Emilian Ciobu. Unul din oameni propuși în acea listă este un oarecare Veaceslav Platon. Mai erau și alții”, a dezvăluit Voronin în cadrul unei conferințe de presă.

Lista de oameni de afaceri propusă de Tkaciuk ar fi fost din start respinsă de Comitetul Central al PCRM, fiindcă se luase decizia ca printre candidații formațiunii să fie doar membri PCRM. „Azi în lista noastră de candidați sunt doar membri ai PCRM”, a subliniat Vladimir Voronin.
 
Întrebat de ce Alexandr Bannicov se regăsește în primii 15 pe listă, dacă PCRM s-a declarat mereu împotriva celor care fac milioane, acesta a răspuns: „Prima dată aud de acest Bannicov. Pentru ce un milion, ce să faci cu el? Să stai să numeri noapte bani? Hai să fim serioși. Dacă organele competente să verifice declarațiile de avere și dacă vor găsi ilegalități, necorespunderi cu normele juridice, el va fi exclus. Nicio problemă”, a declarat liderul formațiunii.
 
UNIMEDIA amintește că Tkaciuk și-a depus mandatul de deputat în Parlament, iar ulterior a fost exclus, alături de Petrenco din Comitetul Executiv al PCRM. Muntean a fost dat jos din postura de secretar general al partidului. Vladimir Voronin a declarat că niciunul din cei trei nu se vor regăsi pe lista electorală a PCRM.
 
Ulterior, Mark Tkaciuk, fosta „eminență cenușie” și ideologul Partidului Comuniștilor, s-a retras definitiv din viața politică.
 
Vedeți mai jos conferința de presă organizată azi de Vladimir Voronin: 

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +1 (1)
  Acest partid de fascisti fals numit pcrm,dupa toate crimele, falsificarile,si colaborarea cu ocupantii si chilerii cremlinului, care lea facut pina la 7 aprilie 2009 si dupa, ar trebui interzis,si pedepsiti dupa merit...
 • -3 (5)
  Не Воронин виноват и не коммунисты в том, что страна потеряла 8 лет естественного движения вперед, а быдло которая голосует за них.
  Не поп виноват в своих наглых проявлениях к пастве, а быдло которые подносят милостыню этому попу и позволяют ему наглеть.
 • +2 (2)
  a spus o minciuna mare atunci cind ! a pretins ca doar pattidul lu iaccepta cetateni de toate colorile !! John Onoje a fost numit de voronin african si trimis in patria nativa ! John Onoje a primit cetatenia RM doar dupa 11 ani de a punerea cererii !! 8 ani din acestea era guvernarea comunista ! drepturi egale pentru cetateniii de orice culoare ???
  • +2 (2)
   haideti sa privim limpede acest partid nu e capabil sa apere drepturile cetatenilor acestei tari !! daca doreste recrutarea a noi membri cum a spus-o in numar de 40 mii , asta insemna ca aprtidul deja se tine din banii lui Voronin si nu ar mai avea buget ca inainte sa-si controleze activitatea! deveniti membri PCRM si deveniti surse de noi finantari pentru acesti afaceristi politici !

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA